Kıyıdan istavrit avı nasıl yapılıyor? Çapariyi şamandıraya mı takacağınız? Kıyıda istavrit hangi bölgelerde bulunur? İstavriti nerelerde aramalıyım? Bir de ben 3 iğneli bir takım kuracağım, zargana için. Ancak kıbrıs oltadaki gibi iğneleri nasıl bağlayabilirim sıralı şekilde?
merhaba furkan önce şu soruları bir aydınlat herkes elinden geldiği kadar yardımcı olur heralde olmayanında canı saolsun kaç ile kaç saatleri arası yapmayı planlıyorsun avı bulunmuş olduğun ve avlanmayı düşündüğün yer neresi iğne bağlama şeklini youtube da çeşit çeşit bulabilirsin (en iyisi çevrende bağlayan birine sorman bence)
gece avinda samandira+çapari+20gr kursun seklinde aydinlik yerde çalisir su üstü. gündüz için samandira kullanilmaz. avlagina gore hafif veya agir kursun ile kullanabilirsin. zargana için 3lü takim falan çalismaz. samandra veya zargana topunun altina 1 kulaç 0.20 ve 12numara igneye istavritin kuyruk altini takarak avlanabilirsin. veya yine 0.20 misina yerine av bayiilerinde bulacagin zargana ipegini takarak ignesiz sekilde avlanabilirsin. zarganada önemli olan baligin ilgisini samandiraya çekmektir. kendileri çok meraklidir. suda topu sektirince etafta zargana varsa topa dogru merakli sekilde gelir. biraz da tirstigindan az uzagindan etrafinda gezinmeye baslar. bu esnada yemini veya ipegini görüp saldirir.
Yorum için teşekkür ederim, hemen aydınlatıyorum . Sabah ve akşam saatlerinde verimli oluyormuş bu nedenle genelde bu saatlerde denerim. Sabah 5-6 gibi çıkıp 8-9 gibi avı bitiririm. Akşam da saat 17 gibi başlar 4 saat filan avlanırım. Kastamonu'ya gideceğiz ama galiba pek sabit kalmayacağız, o bölgeleri, deniz kıyısını gezeceğiz. Teşekkür ederim.. Gündüz şamandırasız kullanılacak ama dibe batmaz mı? Gündüz dipte mi oluyor istavrit? 3'lü takımı da zargana topu ile kullanacaktım. İstavrite 3 iğne takacaktım. Tek iğne de yetiyorsa sorun yok o zaman.
Furkanım sabah saat 5 ila 6 arası hava zaten aydınlanmıs oluyor akşam da saat 21 de hava kararıyor bu saatler arası normal at çek yapabilirsin eğer stoperlı şamandıralı takım yinede kullanmak istersen hava kararınca kullanman gerekir bunun ilgili çalışma yı berkan abi resimli olarak yapmıştı bulursam ekliyecem yoksa site de mevcut Kastamonu tarafında nasıl av verir bilmiyorum olmadı forumda bide kastamonu yardım diye konu açtınmı tamamdır
Konu açtım da sadece istavrit varmış . Koca denizde balık bırakmamışlar yahu . Gece de av yapabilirim. Bu söylediğim saat aralıklarında aslında at-çek yapacağım ama bir tane de çaparili olta atacağım.