amatörüm. kıyıdan jigging ile hedefimi büyütmek daha heyecanlı avlara yönelmek istiyorum. yalnız bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. elimde boş makinem ve 3.50 fiber surf kamış var bir süre bunlarla deneyip imkanlar oluşunca bir jigging set kuracağım. şimdi gelelim olayımıza. istanbul tuzla sahilinde kayalıklardan deneyeceğim. açıktan levrek kofana alanları duydum. kıyıdan eşkina ispari kefal zargana alınıyor. jigging ile levrek tipi avlar istiyorum bunun için nasıl bi jig kullanmam gerekir. ne kadar mesafeye atış yapıp nasıl çekmem gerekir. bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler :hungry:
Anladığım kadarı ile bulunduğun mera uzak atışlar ve surf için uygun bir mera abim öncelikle sana önerim dip yapısını öğrenmeden horizontal jiğging yapmayı deneme ilk yapman gereken 50 grama kadar ağırlıgı olan kurşunlu mantarlar var akdasınada savage marka slikon sahteler var onları bir dene daha sonrasıda popperlar var yada panic preyler var onlarla çalış baktın zeminde uygunsa lrf için kullanılan horizontal 5-10-25 gramlık jigler var onlarla çalışırsın ha unutmadan kendine bir su geçirmez çizmeli pantol al suya girmeden balık tutulmaz )
Levrek yavaş aksiyon ister. 50 gram kurşun arkasına 8.5 cm raglou tak. Siyah-beyaz, sardalya yeşili gibi renklerde ufak rapalaları da dene. Büyük olursa kurşunla olan ağırlık dengesi bozulur atış mesafeni etkiler. 5-7 cm olsun rapalalar. Strike pronun güzel ürünleri var hem de ucuz. 1 kulaç misina olsun arada. Yavaş yavaş sar arada tatli sert yukarı vur kamışı sonra devam et. Hayvan yüzeyden yiyorsa 60 gram zargana topu arkasına 3lü raglou takımı yapıp at. 1.5 kulaç bedene 80er cm arayla 5.5 cmik raglouları bağla. en arkadaki direk bedene bağlı olacak öndeki ikisi 1 karış köstekle bedene bağlanacak. Topu at tam suya düşmeye 1 metre kala havada stop et. sonra yavaşça sarmaya başla. Arada kamışı yukarı vur top suda baloncuk çıkartsın. Diğer bir yöntem asansör sistemi. Mera derinse ve dip uygunsa ağır (150 gr en az) bir kurşunu boş olarak atabildiğin kadar at. Sonra 1 kulaç bedenin bir ucuna klipsli fırdöndü. Diğer ucuna canlı yem takacağın iğneyi bağla. Sonra boyu en fazla 15 cm olacak şekilde kefal, izmarit, kaya balığı, ısparoz, sardalya vs.. balığı incitmeden tak. Genelde kuyruktan önceki yüzgecin hemen üstünden batırıp çıkartırsan balık incinmez. Sonra o klipsi açığa gönderdiğin kurşunun bedenine tuttur. Kamışı dikebildiğin kadar dik. Sonra 20 grlık bir kurşunuda o klipsten sonra o bedene tutturki canlı yemin takılı olduğu bedeni dibe sürüklesin. Ha illa jigle tutacam diyorsan orası hakkında pek bi fikrim yok bence gerekte yok. Balık tutacağım diyorsan bunları bi dene. Açığa atacağın jigi yavaş çekemezsin, hafif jig atsan bu sefer de açığa atamazsın. Ama fantezi peşindeyim diyorsan ona da saygımız var. Tüm bunları yazarken oranın yapısını hiç bilmediğimi belirteyim. Akıntı, rüzgar, bulanıklık , gürültü vs birsürü değişken olabilir. Onlarla ilgili yorumu bölgenin ustaları yazacaktır zaten. Sonucu da bildirirsen memnun oluruz.
Estağfurullah abi. Profilde yazan balığı nerden, ne zaman, neyle aldın merak ettim. Balığın rengi sarımtrak mı yoksa grimiydi? Açıktan mı aldın kıyıdan mı aldın bunlarda ayrı birer soru işareti. Saygılar.
abiler teşekkürler. derinlik iyi kayalık sonrası 2 metreden başlıyor ve bulanıklık 2-3 metreden itibaren gözükmeyecek şekilde. şuanda 3numara iğne ile yemli deniyorum. dün akşam 2 ispari 1 gelincik aldım. bölgeye göre orta seviyede bir avdı. 22:00 'dan 23:10'a kadar süren bir avdı. surf kamışla asansör sistemini deniyeceğim fakat hangi balıkla daha şanslı olurum canlı nasıl bulurum bu balıkları. saat kaçla kaç arasında av yapmalıyım