Selamlar bu yöntem sitemizde bahsi geçti, inceledim ama aklıma takılan sorular var.Kıyı jigging de başarı ne kadardır.Takılmalar nasıl önlenir ve en önemlisi kamış atarı ve boyu ne olmalıdır.Bunu deneyen ve bilenlerden bilgi rica ediyorum.Tekneden yapılanlardan daha zor olduğu düşüncesindeyim.selamlar..
Ben Kaş ta denedim ,oldukça zahmetli ,balıkta tutamadım ben ,sürekli takıldı ve kopardım jigleri ,tabi daha doğru bir yer bulunsa belki sonuç alabilirdim ,ama benim tecrübem negatif
Bu konuda aklıma gelen yöntem var ama önce üstadlarımızın görüşünü almak istiyorum.Forumdakiler genelde tekneden yapımla ilgili..selamlar
hem Altınoluk, hemde Tarabya'da surf kamışlara göre daha hafif atarlı bir kamışla denedim. 40,50,60gr jigler, derin olmasına rağman yine de 6 adet jig dipte takılı kaldı. Sonuç 0 balık. Tavsiyem kıyıdan sadece palamut çaparisi altına takılarak işe yarıyor. Tabi bu İstanbul için, videolarda görmüşsünüzdür Yunan iskeledende alıyor balığı. Rastgele.
Benim aklıma gelen 3 mt civarı kamış ve hafif jig ve stoper ve şamandra şamasını veremiyorum ama anladınız herhalde ,tabi önceden atılan kurşunlu misina ile derinlik tespiti aşağı yukarı olmak üzere şart,şöyle söyliyeyim ..kamıştan gelen misinaya seyyar stoper takılacak altına jigin ağrlığna uygun şamandra takılacak uygun deriniğe göre beden uzunluğu en sonunda jig takılacak,yanlız iğnesi baş tarafta olacak.Bu durumda takılmalar minimuma iner ,..diye düşünüyorum...