arkadaşlar ben avcılar sahilinden karagöz yakalamak istiyorum bu konuda bilgisi olanların paylşmalarını riCa ederm
palamut Bildiğim kadarıyla karagöz ekmekle tutulur. 5-6 iğneli bir olta yap. İğneler küçük olsun. Taze ekmek içini uzun süre elinin içinde yoğur suda dağılmasın. Başka bildiğim bir ayrıntı yok. Kolay gelsin.
Çok fazla uzağa atmana gerek yok. Suyun derinliği 4-5 metreye kadar olabilir. İğneler dibe yakın olmalı. Kayalık ya da sazlık varsa bunların bitimlerine atabilirsin. Kurşun == 1 metre boşluk == iğneler == şamandıra şeklinde olta hazırlayabilirsin. Şamandıra suyun üzerindeyken kurşun dibe yakın olursa iyi olur.
ekmeğin yanı sıra boru kurdu karides teke midye de kullanabilirsin.özellikle boru kurdu çok verimli oluyor her balıkta .eğer kurdun varsa mutlaka bişiler alırsın arkadaşım
Arkadaşlar önce sizleri bi tanısak nasıl olur Karagöz için ekmek son tercih olmalı dostum orhan arkadaşında dediği gibi boru kurdu tektek sülünes yengeç mamun ve midye ceşitleri karagözün doğal yemleridir.
İstanbulda oturuyorum. Balıkçılıkla ilgilenmeye başladım. Arkadaşa kimse cevap yazmamış o yüzden bildiğim kadarıyla yardım etmek istedim. Ekmek şart değilmiş az önce öğrendim, ben hep ekmekle tutmuştum o yüzden öyle söyledim. Avcılar sahilinde karagöz olur mu bu konuda da bilgim yok. Arkadaşın daha önce tuttuğunu varsaydım. Diğer bilgilere gelince, ege sahillerinde yaptığım dalışlar sonucunda karagözlerin kayalık bölgelerde olduğunu ve suyun dibindeki sazları yediklerini görmüştüm. Saygılar.
1.Avcılar sahilinde karagöz yok, 2.İstanbulda En son karagöz yakaladığımdan beri 4 sene geçti, 3.Karagöze en son ekmek kullanılır
walla arkadaşlar sürekli avcılar sahilden istavritle zargana aldığm için sıkldm artık öle 1-2 kişiyi görmüştüm sahilde karagöz aldıklarını farklılık olsun die karagözü sordum çnk. kefal yakalayamıorm üzerimde birazda acemilik war
Ben en son 2 hafta önce kekova - kaleköy de karagöz yakalamıştım, ,iriydi epeyi. Şamandıralı takım, yem olarak da tavuk göğsü kullandım. Oltanın ucuna da zil taktım. Şöyle söyleyeyim, arkamda bira vardı, açıp içmek nasip olmadı zil sesinden
arkadaşım avcılar sahilinde karagöz olduğunu sanmıyorum. Taze sülünezle izmarit ve ispari alabilirsin. Eğer akşamları kalabilirsen sarıkanat veya lüfer alabilirsin. Dün akşam beraber gittiğimiz bir abimiz 2 adet sarıkanat aldı.
Slm, Umarım bu bilgiler işine yarar; yıllarca K. Çekmece ve B. Çekmece arasında karagöz tuttum, hem de ne balatabaşlar, eskisi kadar bol olmasa da hala mevcut, doğru yer, doğru takım, doğru yem ve sabıra ihtiyacın var. Hala onlarla ilgilenmekte olduğumu söyleyebilirim. Yer olarak kıyıdan 20-30 metre uzaklıkta irice bir taş bulman gerekiyor, Avcılar burnundan deniz otobüsleri iskelesine kadar üç tane var. Ambarlıdaki limandan Büyükçekmece baba burnuna kadar ise dört tane. Yemin tartışmasız teke. Takım: Kasnağa sarılı en az 100 m. mutlaka 0,30 misina ( olabildiğince hafızasız , sert bir misina değil ), bulabileceğin en ufak boy nikel beyaz fırdöndü, sonrasına bir kulaç 0,25 misina, en uca da purçol ( beyaz çelik iğne, siyah değil ) Bir de her ne kadar bazıları haklı olarak zararlı olduğunu söylesede, benim ise ısrarla haklı olarak kullandığım cıva ( cıva çok önemli, purçolunu belirli aralıklarla parlatman için ). Sakin bir yer bul Misinanı düzgün bir yere 20-25 metre aç, üzerine elinle biraz su serp ki atarken ve çekerken misinan birbirine dolaşmasın, bu su işini belli aralıklarla tekrarla, misinaları topladığın yer her daim ıslak olsun. Tekenin sadece kuyruklarını kopar ve purçola arkasından başlayarak geçir ( kuyruklar çekerken yemin dönmesine sebep oluyor. ), iğne tekenin tam baş kısmında son bulsun. Genelde ilk hamleleri ensesi diye tanımlayacağımız yere olur. Purçoldan bir metre kadar uzaklıktan tut sağlam bir kaç çevirmeden sonra, bulduğun taşın eteklerine doğru savur, boşluğunu al dibe oturana kadar bekle, bir kaç saniye sonra, kolunu dirsekten kırarak göğsüne doğru sertçe çek amaç tekeyi dipde zıplatmak ve kıskandırmak tabir ettiğimiz işlemi yapmak, bunu böyle üç beş saniye aralıklarla tekrarla, olta kıyıladıkça çek ve yeniden at, böylece devam et. Avlağa gündüz ise saat 16 gibi git, başlarda bol bol ispari gelir, ispari önemlidir, eyer ispariyi yemliyerek toplayamıyorsan orada sana ekmek yok demektir, illaki ispariyi toplamalısın. Güneş batımına doğru, civarlarda karagöz var ise muhakkak senindir, hatta güneş batımını bir müddet geçirebilirsin duruma göre. Marmarada ufak kaçakoroza az rastlanır, gelirse çok iri olur, panikleme, kalamasını tatlı tatlı ver iyice yor, mümkünse sallasırt alma kepçe kullan....Rasgelsin not: Bu işi 5-15 gr atarlı bir kamış ve uygun bir makina ile de yapabilirsin... Şimdi mevsim olarak tam zamanıdır