Kıyıdan Kaş-Fethiye

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kekum tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. kekum

kekum Fehmi

Herkese günaydın. Adım Atakan. Forumda yeniyim. Kayıt olmadan önce forumu okudum ancak yine de bu konuyu açmaya karar verdim. Bu yaz için motorsiklet ile bir kamp yapmayı düşünüyorum. Çadırımı, oltamı, motorumu alıp gezeceğim. Planlar şu an öyle yani. Daha önce zıpkınla ile balık avlıyordum. Ama atlattığım bir kaç tehlike sonrası kıyı avcılığına karar verdim ve daha çok zevk almaya başladım. O yüzden kıyı balıkçılığında biraz acemiyim. Daha önce eminim ki cevaplanmıştır bu tür sorular eminim ki forumda da vardır ama bulamadım yada anlamadım diyelim. Avlanacağım yerler Kaş-Fethiye civarı.

1. Sorum. Daha önce atma - bizim orda öyle derler- diye tabir edilen avlanmadan güzel balık alanlar gördüm. Yöntem şu. Kalın misinaya büyük kanca. 10kg a kadar kaldıracak şekilde. Ucuna ölü balık veya tavuk göğsü takılır. Paletler giyilir ve kıyıdan misina bitinceye kadar ilerlenip oltalar bırakılıp geri dönülür. Ve oltalar 1 gün bekler sonrasında çekilir. Orfoz,grida vb. balıklar gelir genelde. Tabi müren de kaçınılmaz. Ben bunu motorlu oltayla yapmak istiyorum. Kıyıdan motorlu kamış ile fırlatacağım. Cansız yem kullanacağım. Ne kadar fırlatabilirim bilmiyorum. Fırlatabiliyorum ama metre hesabım pek yok :D . Bu yöntem ile hangi balıkları avlayabilirim o bölgelerde? Bu balıklar için hangi olta takımını kullanmalıyım? Kaçlık misina fırdöndü yerleri vb. Kendim yapamayacağımdan direk balık malzemesi satan yere gidip burdan aldığım bilgileri verip yaptıracağım. Ve o takımı bana da yapmayı öğretmesini isteyeceğim.

2. Sorum Kampa gideceğim malum. Malzemelerin kapladığı yer önemli. Bana 1. soruma uygun bir motorlu kamış önerebilirseniz sevinirim. Parça parça olursa uzun gelebilir motora. Cm olarak tam hesaplayamadım şuan ama 2 adet laptopu dik şekilde yan yana koyduğumuzda oluşan uzunluğu geçmemesi gerekiyor :D Umarım anlatabilmişimdir :D

3. Sorum 1 ve 2 de belirttiğim olta ve olta takımları 2 adet olacak. 2 adet dipte bekleyecek dip oltası yani. Bir de aktif olarak kullanacağım sokar, karagöz, ıskaroz ==motorsuz yada motorlu hangisi kullanışlı olur bilmiyorum== için bir kamış önerisi istiyorum. Tabi olta takımı önerisi de.

Not: Fethiye-Kaş bölgesi dip çok kayalık olduğundan takılma problemi gerçekten çok yaşanıyor. Lütfen bunu da dikkate alaraktan kurşun vb kaç gr olacak yazabilirseniz sevinirim.

Hepinize çok teşekkür ederim. Kafamda iyi kötü bir taslak oluştu ama bu konuyu yine de açmak istedim. Rastgelsin.

2. kekum

kekum Fehmi

Cevap verebilecek var mı?

3. kekum

kekum Fehmi

Cevap bekliyorum

4. kekum

kekum Fehmi

konuyu silin lütfen.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.