Kıyıdan Kaşıkla Lüfer Avı ve Teaser (Dayanıklı)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında NBA tarafından paylaşıldı.

1. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    LINEAEFFE Turnafresh 3.90 cm 250 gr atarlı Surf Casting Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
  2. electronico

electronico levent

Güzel bi sistem,daha önce buna benzer bir takım duymuştum ama bu daha güzel.Anlatımınızda çok güzel anlaşılır olmuş.Çok teşekkürler.

3. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    3 lü fırdöndüden iğne arasına kaç cm misina bırakıyorsunuz.Bir de iğne rengi konusunda tercih edilebilecek rengi açıklarmısınız .Teşekkürler.

4. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    güzel takımlar olmuş. özellikle üsttekini beğendim ben.lakin bu takımlar boğazda iş yapar mı??yani 50 gr lık sahte ile nasıl çalışırız boğazda? bu takımları denemiş boğazda verim almış kimseler varsa tekniklerini paylaşabilirlermi acaba??
    yazın memlekette hatayda avlananlari seyretmistim. liman girişinden derin denize dogru avlanıyorlardı. bir bey amca lüfer yakalamıştı ve takımda .zargana topu onun altına çapari ..ama çapariler 3 cm lik silikon raglou minyatürü zargana yavrusu şeklinde.ve her çaparide ayri bir rengi ve en altada 7-8 cm lik bir silikon raglou takmıştı. baktım herkes öyle avlanıyordu orada. o atıp çekerken iyi takip alıyordu.bir kaç tane sarı kanat çektigini görünce su üzerinden görebiliyordum.bende hemen çinekop çaparisi taktım. 60 gr kurşunla .hic birşey alamadim işin aslı..

5. rainwood

rainwood levent

Favori Makine:
    Dam 650FD
    En İyi Avı:
    Bu kamış daha balık görmedi:(
    ilk model gerçkten çok cazip görünmekte..şunları sormak istiyorum izninizle;

kullanılan kösteklerin sapları uzunmu olmalıdır ve renkleri gümüş veya altın olursa kaybımız olurmu?

hem tüy hem yem kullanbilirmiyiz?yem kullanmak yakalamaktaki unsuru artırırmı?
    yem kullanırsak lufer ne takabiliriz...

bilmediğimden soruyorum at çek yönetimi ile mi yakalıyoruz?

6. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55

İğne rengi beyaz olmalıdır. Fırdöndü ve iğne arasındaki uzaklık 15-17 cm tercih dilmelidir. Bunun sebebi lüfer mücadeleci balık olduğundan (Lüfer sürüsüne denk gelirseniz) diğer kancayada balık atlamasının sağlanmasıdır.

7. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    bu düzeneklerimde 42,8 gr alba star toby uzak atış kaşık kullanıyorum. Karadenizde avlanıyorum. Açık denize doğru balığın geçtiği bir burundan sallıyorum. Bir anımı anlatayım sabah gün ağırırken avlanıyorum. 15 dakikada 12 tane lüfer avladım. 3 tane kaçırdım . alaya denk gelirseniz her atışınıza balık çekiyorsunuz. Bu kaşıkları suyun üstünden çekiyoruz ve ağırlık takmamıza gerek kalmıyor. Avlanma zamanı çok önemli gün doğarken.:)

8. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    Av yöntemi at çek. Köstekler 15-17 cm ve beyaz dayanıklı 0,40 misine. Köstekli düzende yem takmanızı önermiyorum. İlk iki yöntem balığı caydırmaya yönelik. Tüy kullanılır. n son yöntemde yem takılabilirç Bu düzen yemin peşinden koşan balık izlenimini vermekte ve lüferi hem kancalara hem kaşığa atlamasını sağlamakta.Surf kamış ile uzağa atarak su üstünden çekerek avlanıyorum. 15-20 Eylül Karadeniz Ereğlide avlandım Önceki mesajlarda yazdım geçen sene 15 dakikada 12 tane lüfer tuttum bu yöntemle. alba starın kaşıklarına sonsuz güveniyorum ağır olduklarından uzağa atabiliyorsunuz.;)

9. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    meraya göre bu düzenek işe yarayabilir. Ancak surf kamışlarla 40-50gr ağırlığı uzağa atmak pek mümkün değil. Ana beden 0.40 ise mesafe daha da kısalacaktır. Köstek sayısı artırılarak tekneden kullanmak mümkün.

10. rainwood

rainwood levent

Favori Makine:
    Dam 650FD
    En İyi Avı:
    Bu kamış daha balık görmedi:(
    anladım balık peşinden koşan balığı temsil ediyo lüferde sahteye atliyo..yem takmamız pek bi etkili olmıcak gibi düşünmüyorum.olucağını düşünüyorsanız ne yem takabilirz.

11. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

bu Takım gerçekten avcı bir takım. Köstek boyları da güzel. Yanlız caydırma
    derken bu takımı sadece lüfer için değil çinekopun kıyıya yanladığı zamanlar
    da da kullanabiliriz gibime geliyor.
    1. Tüy olarak martının boyun tüylerinden 3 adet mi yoksa renkli tüylerden mi
    kullanacaz. Eğer renkliyse kırmızı beyaz karışık uygun olurmu ( 2 beyaz 1 kırmızı gibi).
    2. iğne olarak yukarı eklenecek kösteklere tercihen hangi model kullandınız?
    3. Ki bence en can alıcı nokta. kaşığın önüne 10-20 gr arası kıstırma
    kurşun eklesek menzil açısından daha uzağa atamaz mıyız ? Yada sağlam
    marka misinalardan 0.30 yada ara kalınlıklardan kullansak ne olur ? İlla
    garanticimi olmak lazım :D:D

12. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    ilk iki sistem için yem takmayı önermiyorum bu sşstemler balığı kandırmaya yönelik. En son sistemde yem takılabilir. Yem takılınca yem peşinde koşan balık izlemini vermektedir ayrıca suya kokuda verir. ancak at çek de yem sıkında albilir. Eğer bulabilirseniz çok güzel bir şekilde istavrit, zargana, izmarit balıklarını yem olarak kullanabilrsiniz.

13. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    Evet tespitiniz güzel bu düzenekle boyları farklı büyüklükte balıklar alabiliyorsunuz. mesala 3 numara kaşık sallarken çinekop arlamıyor ancak sahtelere atlıyor.

1)martı tüyü çok uygun ben sadece beyaz kullanıyorum. artık tüyleri renklendirip sonuçlarını görmek lazım siz rekli tük kullanıp benimle paylaşırsanız sevinirim.

2)2-3-4 numara beyaz çelik kanca kullanabilirsin. marka pek mühim değil :)

3) Ben 0,38 kullanıorum. kıstırma kurşunla balık kaşığa yapışmaktan vazgeçebilir. bence gerek yok zaten önceki mesajlarda belirttim bu takımla sabah hava aydınlanırken av yapılmalı bu zamanda balık kıyıya yaklaşıyor ve su üstünde alay alinde geziniyor. Çinekoplar su üstünde zıplayım duruyor. :) çok uzağa atmaya pek gerekmiyor ancak ben ileri atışı ozrluyorum daha iri balık geliyor.

ANI: Balığın kaşığa yapışmasını çıplak gözle seyrettim 10 kişilik lüfer alayı kayanın önüne kadar kaşığı taki ediyor ve içlerinden biri atlıyor ve sizde 30-31 cm lüferin ağırlığını hissederek çekme kyfini yaşıyorsunuz ;)

14. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    deneme..

bugün oturdum akşam boş zamanımda 1 numaralı tablodaki takımı yapmaya çalıştım.İki farklı varsayon denedim.İlki aynen şemadaki gibi yaptım. toby kaşık en altta onun üzerinde iki çelik bedeni 3'lü fırdöndülerle birbirine bağladım. köstekler 17-20 cm tuttum.0.35 misina kullandım.İğne ve beyaz tüyü palamut çaparisinden aldım..iğneler 3 numara.yanlız iğnelre bağlı beyaz tüy bana zayif geldiginden daha önce abantta ölü bulduğum bir ağaçkakandan aldığım küçük telek tüyleri kullandım. Rengi hoşuma gitmişti turkuaz mavi-gri karışımı ,bana iyi bir kandırıcı gibi göründü.umarım yanılmamışımdır..
    İkinci resimdeki takım aynı misina ve sistem kullanıldı. sadece Teaser amaçlı küçük zargana silikonu kullandım. iki farkli renkteki beyaz silikonu oje ile renklendirdim.siyah oje ile gözlerini boyadıktan sonra ve kafasının bütününü de kırmızı oje ile boyadım..
    İlk kez benim için karmaşıkgelen bir takım denemesi yaptım sayılabilir.İnşallah balık kıyılar ve ben bu takımları kullanabilirim. Korkum fırdöndüleri bağladığım yerlerden takımın kopması yada çözülmesi.Gerçi defalarca güç denemesi yaptım ve bana yeterince sağlam gibi geldiler.
    Şimdi bu takımların ağırlıgı yaklaşık 40-50 gr arası ve bende shimano basterra 2.45-2.75 m spin kamış var. Bu takımı bu kamışla kullanabilirmiyim? Yada bir diğer kamışım 3.90 boyunda max.90 gr atarı olan lineaeffe sring surf sazan kamışı; bununla mı denemeliyim?
    Takım su ile buluştuğunda takımı dibe dogru salmalımıyım? ki bu ağırlıkla boğaz akıyorken epey yol alır gibime geliyor. Yoksa suya girer girmez sarmayamı başlamalıyım??
    görüşlerini bildiren herkes için teşekkurler...

Son düzenleme: 10 Eylül 2010
  15. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Kesinlikle doğru , bu takımla boğazda kıyıdan avlanırsak etrafımızdaki tüm oltaları birbirine dolarız. Ama akıntısız kıyıdan karaya avlar için güzel takım.
    Ama ne olursa oılsun ben yapraK yemli lüfer takımıyla avlanmayı seviyorum :)

16. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    gayet güzel balık olduğunda mutlaka tutacaksın. kesin lüfer zamanı sabah ün ağırırken denemelisin.

17. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    benim takım

çift kanca atışta karıştırdığı için sıkıntı oldu iptal edicem.
    teaser lerin hepsi el yapımı kendim yaptım.
    düzende ufak tefek değişiklikler yapıcağım.

18. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Enbiya abi Şimdi çok gzel 1 donanım üzerinde çalışıyoırum da. Kösteklerde
    çeklik telden amma !! Eğer köstek kalınlıklarını çelik telden deilde 0.43
    misinadan 18 cm deiLde 15 cm yapsak ?? Yada Köstek aralıklarını 10 cm fazla yapsak ?

19. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    senin takım çok iyi olmuş. teaserları bende deneyeyim..teaser bedenleri çelik tel olsa takım düzgün yüzer mi acaba?? Malum istanbulda daha balık felan yok ama ilk firsatta bir tekne ayarlayıp denemek istiyorum...

20. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55

çelik tel kullanma derim ben denedim verimli sonuç alamadım en iyisi sadece misina kullanmak benden 0,40 köstekler 0,30 ya da beden 0,35 köstekler 0,25 olabilir köstek boyları ise 18-15 cm arası olabilir. Bu sene balığı bulamadım arkadaşlar tek tük atlıyor güzel bir av raporu paylaşabilmek dileğiyle.

tuttuğumuz çinekopları suya bırakırsak bize lüfer olarak döneceklerdir.