herkese merabalar, arkadaşlar ben balık avı konusunda oldukça tecrübesiz biriyim öncelikle bunu söyleyeyim. ama balık avı bana çok byük bir zevk ve heyecan veriyor. merak ettiğim sorular var sizlerden yardım istiyorum. önümüzdeki günlerde balık tutmaya gitmek istiyorum ve bu sefer farklı balıklar tutmak istiyorum. ben sürekli aynı yerde balık avlayan birisiyim ve şimdiye kadar neredeyse hep kefal ve sokkan(sokar,çarpan) balığı dediğimiz balıklar tuttum. bu sefer farklı balıklar avlamak istiyorum. kıyıdan olta atıyorum ve avlandığım deniz kıyısının bir kısmı kumluk alan kalan kısmı ise taşlık alan. kıbrıs sarma denilen takımı çok kullanıyorum ve bu takıma da sadece kefal ve sokkan geliyor. sokkan direk atlıyor zaten ne bulursa bazen sinir oluyorum yeter sokkan sokkan ne bulursa atlayan bir balık. gçen yaz son gittiğimde kıbrısa zargana takıldı çok şaşırdım. ve birde normal 2 li takımla ispari aldım. bu sene de ispari, sarpa ve zargana tutmak istiyorum tabi kıyıdan şansım ne kadar bilmiyorum ama karagöz ve çupra da tutmak siterim ama bu biras zor sanırım. forumda bir çok konuyu okudum ve bu balıklar nasıl hangi takımla nerde avlanır öğrendim. akyem in ne olduğunu tam anlayamadım? ipekle zargana ilginç geldi ama güzel bir yöntem nasıl yapabilriim bilmiyorum? zargana avında en kolay bulabileceğim yem hangisidir çünkü yem konusunda sıkıntılıyım genelde tavuk ekmek ve bazen de teke ile avlanıyorum. zargana da sanırım hamsi gümüş birde kendi etine geliyormuş. alternatif başka bir yem yokmudur? ispari ve sarpa avında 2 li dip oltasına ekmek takarak ne kadar verim alabilirim? kamış atma konusunda pek iyi değilim çok fazla uzağa atamıyorum zargana avında dejavantaj olurmu ? tavuk etine sokkan dışında hangi balıklar gelebilir?
ilk mesajında, avlak yeri isteğine burda kimse cevap vermez bence. İstersen biraz kendini tanıt, forumu araştır. Rast gele.
çupra karagöz gibi balıklar için yem olarak mamun veya karides kullanman gerekir.klasik ikili veya üçlü dip oltası kullanman gerekir.avlak olarak bizim orarlarda heryer de olur tabi kumluk ve hafif taşlı yerler çupra karagöz ve mırmır için idealdir.rastgele...