Kıyıdan levrek sırtısında çekiş hızı...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Amenthalas tarafından paylaşıldı.

1. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    arkadaşlar kıyıdan levrek için atçek yapıyorum gümüş modeli sahte kullanıyorum(8cm) fakat çekiş hızı nasıl olmalı tempoyu tarif edebilirmisiniz

2. berk_guren

berk_guren Berk

her sahtenin aksiyonu aynı değildir. elindeki sahtenin tam adını youtube gibi video izleme sitelerinden birine yazıp aratırsan aksiyonu nasıl vereceğenin videoları çıkar. rastgele

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Evet. dogrudur.. popper chariç makinenin kolu sn de 2-5 tur arası dönse yeter gerçi hızlıda çeksen levrek niyetliyse o hızı yakalar.. bu berkn dediği gibi yalancının gaga yapısaına ve salınımınada baglıdır.. en güzel kaynak gözle görmen yada youtube den falan seyretmen reeling

4. balikci

balikci

Gagalı bir sahte'den söz ediliyorsa, en iyi performans için bir tur da 73cm civarı sarım yapılabilmesi (bu da nereden baksanız 5.1 devire tekabül ediyor) gerekir. Daha düşük dişliler ağır işçi basamağında sayılacağından daha fazla efor sarfetmeniz gerekiyor, bu da kısa sürede yorulmanıza sebep olur; sahte de gereken aksiyonu alamayacağından, sıkıcı bir gün geçmesi olasıdır. Bu demek değildir ki balık daha düşük devirlerde balığı takip etmez, hiç belli olmuyor :)

Hemen bir örnek vereyim, canlı bir bırakma yaptığınız da o balığın su altında yüzme hızı, 3.5 dişli bir makinenin vereceği hızdan bile düşük, hal böyle iken av başarılı geçiyorsa, demek ki uygun zaman-ortam ve mevsim yakalandığında bu av, zaferle sonuçlanacak demektir.

Son düzenleme: 18 Haziran 2011
  5. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    teşekkürler biraz araştırayım

6. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    kafamda az çok bişiyler oluştu fakat kamışım ağırlıksız olan sahtemi fırlatmaya el verişli değil spin kamışım yok yani bende beyaz 30g samandıra ile ağırlık verdirerek aksyon veriyorum zargana vuruşu aldım ve balığı çekerken kaçırdım (zıpladı zargana olduğunu gördm)
    fakat levrek için sağlıksız bir takım olduğunun farkındayım bende canlı yemle yakalama yoluna gittim fakat spin kamış olmadan normal 3mt bir olta kamısıyla sahte yem atılıyorsa bir taktiği falan varsa öğrenmem iyi olur teşekkürler...

7. balikci

balikci

Genel de 10 gr civarı sahtelerle çalışıyorsanız, 5-20 veya 5-30gr atarlı iki parçalı kamışlar, atış sorununuzu çözer ama, bu ağırlıktaki sahtelerinde atılabileceği mesafeler çok değildir zaten ki levrek için çokta uzun mesafeler gerekmiyor. 30 metre önünüze düşürebiliyorsanız yeterlidir.

Bunun dışında şamandıra kullanmakta bir alternatif ama ne kadar iyi kamuflaj; tuzağın da bi o kadar zor farkedilmesini sağlar.

8. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    peki spin bir kamış alsam , ona şu anki 3mt kamışımda kullandığım makinayı takabilirmiyim? randıman verirmi

9. balikci

balikci

En az 70 metre kapasiteli; makinenin devri en az 5.1 ise ve ağırlığıda 280 gramı geçmiyorsa, gagalı sahteler için randıman alabilirsiniz.

10. IBEX

IBEX Ayboar Taşdemir

Favori Kamış:
    Shimano Alivio 210, Shakespeare Ugly Sapphire 240, Okuma Salina Seaspin 290
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC, Okuma Trio 40, Okuma Avenger 30A
    En İyi Avı:
    3.8 kg levrek
    Levrek için saat te 1 mil hızla çekilmeliymiş, ben hiç dikkat etmiyorum ama, tabiki de sahtesine göre değişir. Büyük levrek kesinlikle ağır çekmek gerekiyor ve de her zaman aynı tempoda.

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    çok çok ağır bir vaziyette sarım yapmadıkça onun üstü tempolar yeterli olacaktır,

öyle yangından mal kaçırır gibi de gagalı sahteyi hızlı çekme:)
    mevcut kamışın için içine su dolabilen top dan al,2mt ara beden olsun 25 lik,
    orta derece hızda sarım yaparken (kamışın ucu suya yakın olma koşulu ile)
    2 kere kamışın ucu ile geri doğru çok kısa tak tak vurdur,çok sert yapma,
    atıyorum 3 tur 4 tur sardın yukarıdaki uygulamayı yap arada bir,

top yerine 20gr lık zeytin kurşunda kullanabilirsin,dip çekersin,babalar dipte gezerreeling bu işlemi zemini tanıyorsan yap,

şuanki mevcut takımın için,rapalayı çıkarıp 6.5 8.5 yahut 10 cm lik sırtı yeşil karnı beyaz yada içi simli şeffaf renkli ragot bağlıyabilirsin,bu sisteme bu gider:) yukarda anlattığımın tam tersine ragotu çekerken kolu hızlı sarma ağır vaziyette sarman yeterli,
    ilk balığı yakalayınca suya salacağına söz vermrsparkle

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bende yakaladığım ilk balığı suya bırakmıştım mrsparkle batıl inançlarım varda :fish:

13. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler perşembe izmire dönüyorum mağazaya uğrayıp eksikleri alıcam,ilk balığım bir zarganaydı fakat karaya alamadım kurtuldu,ilk balığımın bir fotosunu aldıktan sora suya koyucam :) idk
    şu saydam ağırlıktan alıcam