Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık 3 aydır siteye üyeliğim var ve sayenizde kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu zamana kadar istavrit peşinde koştum durdum ve artık havaların soğumasıyla büyük avlarında ( palamut , lüfer , çinekop ) başlayacağını düşünüyorum. Tekne ile avlanırken ismini bilmediğim bir avlanma şeklini anlatıyorum ( okuduklarımdan tabii ki ) zargana oltanın ucuna bağlanıyor ve tekne ile gezdirilip lüfer yakalanıyor. Bnm tekne ile böyle bi pozisyonum yok. peki kıyıdan yakaladığımız zarganayı canlı olarak zarar vermeden iki iğne ile bi kuyruğundan bide sırtından ileriye doğru fırlatarak canlı salsak? Sizce sonuç verirmi ? Bu şekilde levrek yakalandığını siteden gördüm. Fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla,
Kıyıya yakın derin sularda asansör tekniği uygulanıyor.. Önce boş kurşunla atış yapılıyor, ağırlık oturtuluyor.. Sonra canlı zargananın olduğu beden klipsli fırdöndü ve kurşunla beraber makaradan çıkan misinaya takılarak zarganaya zarar vermeden aşağı indiriliyor.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33360&highlight=asans%F6r linki de burdaymış hatta..