Kıyıdan Lüfer Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında UmutAltan tarafından paylaşıldı.

1. UmutAltan

UmutAltan Umut Altan

Sevgili üstadlarım kıyıdan lüfer avı en iyi nasıl olur.Arkadaşımla kaşık aldık pelican ve albanın renkli falan,arkasına renkli yapışkanlardan falan yapıştırdık ve avlağa geldik sabah 5:30 da.Uğraştık uğraştık ama birşey yakalayamadık.Oradan geçen biri de siz kaşıkla birşey yakalayamazsınız dedi bozdu moralimizi gitti.Bizde ondan sonra çok durmadık topladık takımları döndük geriye.Bu kaşık nasıl kullanıyor yada başka teknik var mı?

2. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    Selam Abicim Lüfer Avının Cok Teknikleri Vardir Bence Lüferin En iyi Yemi Sardalyadir Ama Muhafazasi İyi Olmasıdır. sardalya çabuk kendini salan bir balıktır soğuk tutmalı ve yemimizi çok taze iken almalısınız . Baligin Canli Olmasi Avciligi Artirir. Ben Bu Takımı Öneriyorum

Uploaded with ImageShack.us

Saygilar Avlariniz Daim Olsun Rast Gele

Bide Mantarli Takım Var Onlardada İyi Sonuç Alibiliyorsun Yem Olarak İstarvit;Sardalya;Vb

Bence Lüfer Avi Gece Yapilir

Avlarin Daim Olsun Rast Gele

Son düzenleme: 12 Eylül 2011
  3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam Umut. Şu sıralar Lüfer yemli takımla avlanır. Sahte balıklara Kasım ayından sonra yüz verir. Kıyıdan atılan yemli takım Enes kardeşinin yolladığı son resimdeki gibi olmalı. Ama 3 yerine 2 iğneli olanı bence daha iyidir. Yem olarak makbul bir yem olan zargananın yaprak etini kullanıyorsan 3 iğneli de olur. İstavrit kullanırsan 2 iğneli daha iyidir. Bu takımı 100-150 gram arası bir kurşunla atıp dibe yatırıyorsun, mantar sayesinde yem 1 metre kadar havalanıyor ve lüferi bekliyorsun. Yem olarak istavritin komple takıldığı bir yöntem olan şakşak yöntemi bence en etkilisidir. Bu yemleme şeklini de forumdan araştırıp uygularsan çok faydasını görürsün bence. Rastgelsin.

4. UmutAltan

UmutAltan Umut Altan

Enes kardeşim ve aret abim teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.O sistemi deneyeceğim.

5. pashcat

pashcat Onur

En İyi Avı:
    Kalkan, lüfer, Çipura

Umut kardeşim hemen hemen ağvada çalışırken mevsiminde hergünüm lüfer avıyla geçti.Naçizane önerim verimli bir av için yukarıda paylaşılan takımın iki iğnelisidir.Ben bunu kullandım.Bu takımda şamandıra sayesinde yem hemen hemen 50-60 cm yukarıda kalıyor.Genelde istavrit kullandım.istavrit bulamassam ilerya kullanırdım.Bir gün tekir denedim ve faciaydıcry daha atarken dağılıyordu.Zarganada güzel bir yemdir.Ama ne olursa olsun yemin taze olsun.Tecrübeyle sabittir.:D Lüfer bakmıyor
    Saygılarla..

6. UmutAltan

UmutAltan Umut Altan

Teşekkür ederim Onur.Deneyeceğim buradaki bilgileri :)

7. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25

merhaba , peki bu küçük mantar yem olarak takılan balığı 1 mt kadar yukarı kaldırmaya yetiyormu ? Yoksa tüm balık değilde parça olarak mı takıyoruz ?

saat kaç aralığı sizce daha uygun olur ?

Takımı atarken derinlik ne kadar olmalı . çok derin , kıyı , kumluk , taşlık vs. gibi dip koşulları ne olmalı acaba ?

Teşk.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında yetmez. Hele tüm olarak takarsan. O mantar değil, EVA. Bunlar suyun altına girince basınç bunları ezer, eciş bücüş bir şey olur, kaldırma kuvveti kalmaz pek. Ancak sığ yerlerde randıman verebilir.

Diğer yandan kaldırması da akıntı bolsa mümkündür. Akıntı yoksa, bir acaip kaldırır, yem çok kötü görünür. Akıntı varsa, yerden 1 karış filan ancak kaldırabilir.

Günün her saati olabilir. Ama gece lüfer -aslen süper görüyor olsada- daha az görüp, kurşun, misina, takım, yemin detayı vs.den işkillenmeyeceği için, gece daha iyi netice verir.

Lüfer (boğazda) pek termoklinin altına girmez. Termoklin, sıcak su ile soğuk suyun birleştiği yüzeydir. Boğazda bu 16 - 20 m arası değişir. O nedenle bu civardaki derinliklerde dip oltası atmak en iyi yöntemdir. Bilinen tüm lüfer meraları, bu derinlikte ve daha sığ olan yerlerdir. Bu durum kışın yaza göre daha barizdir. Yazın, 4m derinliğe bile gelir lüfer. Teknik olarak, bir sürüyü kovalayıp ardından girmediği filan sürece, 4m'den (iki kulaç) daha sığ yerde lüfer pek olmaz.

7-8 ila 18m arası derinlik lüfer için idealdir. Diğer yandan, kışın durum biraz daha değişir. Sarıkanat ve çinekop derin sularada iner. Genelde bazı yatakları saymazsak, 18 ve 35 metrelerde olurlar.

Lüfer için bir şey söylemek gerekirse, lüferin var olması tutabileceğiniz anlamına gelmez. Güncel konulardaki lüfer takımları eskiden beri kullanılagelsede, etkinlikleri son derece düşüktür.

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    İstanbul bogazı anadolu yakasında deniz kuvvetlerinin bir merkezi vardı dalış eğitimi felan yapılırdı..orası kaynaklı ve aynı zamanda karaköydeki yat malzemesi satanlarda istanbul bogazı derinlik haritası vardır halen satılıyor ise bogaz meraklıları ondan bir tane almasını tavsiye ederim..

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İnternette satılıyor, meraklısına. 10$ filan. Seyir haritası olarak ararsınız.

Eski, seyir için kullanılamayacak, ama balıkçı için kafi sayılabilecek bir tanesi şurada var.

http://www.gemitrafik.com/charts.htm

Yeterince detaylı haritalar ise, elektronik olarak bulunuyor sadece.

Ama daha kolay bir yolu var. Teknelerin öbek öbek olduğu yerlere, balkıçıların bol olduğu kıyılara bakın kafi gelir.

11. pashcat

pashcat Onur

En İyi Avı:
    Kalkan, lüfer, Çipura
    Özkan bey gerekli açıklamaları üstadlar yapmış.Sadece bir iki şey ekleyeyim dedim.

Ortalama bir istavriti fileto yapıp 4 yemlik çıkartıyordum.Ya da daha makbulü 2. Genelde ağva kıyıları dalgalı olduğundan bu parlak şamandıra kaldırmaya yetiyordu ama bütün balığı hiç denemedim.Suyun durumuna göre 100-150 gr kurşun kullanırdım.
    Zaman olarak ise Lüferin en iyi zamanı gecedir.Gece avlanan bir balıktır.Pek çok kereler gündüz denememe rağmen başarılı bir sonuç alamamıştım.

Saygılarla...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Takımını ve yemini değiştir.

Lüfer gündüzleri büyük sürü olur. Onlarda daisy chain denen, papatya çemberi tribine girerler. Heleki boğazdaki lüfer yataklarında bu sık denk gelir.

Bu, her balığın önündekini izleyip bir çember oluşturmasıdır. Bu durumda çemberdeki balıklardan birini oradan, çemberden ve sürüeden ayrılmaya ikna etmek güçtür.

Gece ise aynı durum söz konusu olsa bile, kısıtlı görüş imkanı lüferin yeme daha kolay kanmasına yol açar.

Bu nedenle gündüz lüfer tutmak için, cidden iyi takımlar, düzgün, taze yemler gerekir. Bu akılda tutulmalıdır.

13. UmutAltan

UmutAltan Umut Altan

gece avlanırken suya ışık tutmak gerekir mi peki

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Paraç parça sorma şunları :)

Zaten hepsinin cevabı bu forumlarda var. Bizzat ben yazdım, ordan biliyorum.

Gece suda yakamoz olur. O zaman misina vs. ürkütücü olur. Bizde suya lüks lmabası gibi bir şeyle ışık veririz. Öyle yada böyle bir şekilde yakamozu keser, yem balıkları da toplar. Böylece lüferi tutma imkanı hasıl olur.

15. arsenyildiz

arsenyildiz ali yildiz

Favori Kamış:
    elegance
    Favori Makine:
    shimano&okuma
    Serdar Bey bilgiler için teşekkürler.
    Bende bir soru sormak isterim sahte yem ile lüfer avlanma şansını nasıl değerlendiriyorsun boğazda. Yemli avlanmaya kıyasla bu konuda ki firkrin nedir?

16. efe_41

efe_41 efe

Favori Kamış:
    ALBASTAR
    En İyi Avı:
    LEVREK 965 GR. AĞVA
    doğru tesbit

ben 2009 ağvanın kadırga sahiline gittim saat 15:00 oltarımı attım iki olta attım biri istavrit filota birii istavrit tekgözyemler tazeydi akşam 19:00 bir tık bile olmadı oltada hava karardı 19:30 ile 23:00 arası 9 parça lüfer yakaladım. meğersem o bölgede balık hava kararınca yapıyormuş akşam gelen ağvalı balıkçılar öyle dedi gündüz rapala hiç denemedim. busene haber bekliyorum şuan lüfer daha yokmuş palamut çıkıyomuş ama malesef teknem yok ağvada onun için kıyı balıkçılığına devam. saygılar herkeze güzel ve bereketli avlar.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sahteyi yeterince hizli çekebildiğin sürece sorun olmaz. Hep ayni noktaya atmaya çaliş. Lüfer sahteni 3 kere görmeden saldirmaz, garantiye al. Kalabalik olmak daha iyidir, benzer sahteler kullanip birlikte atip çekin.