Kıyıdan makinalı olta balıkçılığı hk.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında jarcalderon1 tarafından paylaşıldı.

1. jarcalderon1

jarcalderon1 ali

Arkadaşlar yeni yeni makinalı olta kullanan biriyim ve kafama takılan birkaç birşey var. Yardımcı olursanız sevinirim...

1-) Kıyıdan 100 metreye yakın bir atış yaptığınızda takımınızın nerde olduğunu nasıl görüyorsunuz. ( Ben içi su doldurulan saydam şamandıralardan kullanıyorum ve görünmesi imkansız gibi birşey )

2-) Bahsettiğim şamandıraların içi su doldurulduğundan ağırlığa ihtiyaç duymuyorum, bu yöntem doğru mudur ? Birde komik olucak ama bu şamandıraların görünebilmesi açısından renkli olanı var mı ? :D

3-) Su yüzeyinden değilde dip için bir atış yaptığınızı varsayalım. Bu durumda bahsettiğim içi su dolu şamandıradanda kullanamıyorsunuz. Avın vurduğunu nasıl anlarsınız ve sizce takım ne kadar bir derinliğe indirilmelidir ?

4-) Kıyıdan Sokan avladığım bir bölge var ve bu bölgede kıyıda 20-30 cmlik zargana yavrularınıda görüyorum. Zarganalar sahte balıklara vurur mu, yoksa canlı balık, et, zargana ipeği türünde bir yem mi kullanmalıyım ?

5-) Kıyıdan uzakta yapılan bir avcılık için yemleme türünden birşey yapılmalı mıdır ? Yoksa koca denize at, balık gelip bulsun, yemi yutsun, bana biraz ütopik geliyor.

6-) Ve son olarak, dip takımlarını inceledim internetten. Fırdöndüler, stoperlar, kurşunlar, köstekler, şamandıralar, misinalara sağdan soldan farklı bağlanan farklı misinalar falan filan... Bu takımları illede kullanmak mı lazım, 3-5 cm aralıklı 3-4 tane sıra iğne bağlasam aynı Kıbrıs sarmasındaki gibi olmaz mı ? Yada farklı bir değişle bana ne kaybettirir ?

Özellikle son soru kafama çok takıldı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

2. jarcalderon1

jarcalderon1 ali

Arkadaşlar hiçmi yok fikri olan ? :D

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ali Kardeşim;

Şamandıralar yemin hangi mesafede olduğunun tesbitinden çok, yemin dibe batmasını önleme amacıyla, stoper destekli, 3-5-10-20 m. derinlik verilerek kullanılan bir yöntemdir. lse iyi olur ama, görülmesede pek sorun teşkil etmez. Burada önemli olan, yem ve kurşun ağırlığınıza göre şamandıra seçiminiz olmalıdıe. Gece kullanım için, ışıklı şamandıra ( Pilli ve Fosfor ışıklı ) takımları mevcuttur.

Düzenekler konusunda, denenmiş ve en sağlıklısı olduğunun tesbiti yapılmış sistemler varken, yeni şeyler denemek niye ? Zaman kaybı ve verimsizlikten öteye gitmez.

4. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Takımların suda oldugunu biliyoruz bu da bize yetiyor zaten. Kısmetinde balık var ise takım kıyıda da olsa gelir takılır kafanı yorma fazla. Oltayı suya gonderdikten sonra boşluğunu aldıgında uacık bir melanur bile o oltayı yere calacak gibi sallar farkına varırsın. Yine de emin olmak istiyorsan bir cok değişik aparat satılıyor. Alarmlar, ziller ısıldaklar gibi. Fforumlardaki bütün konulara biraz zaman ayırıp dikkatlice okursan hepsini ögrenirsin.