arkadaslar ben zargana balıgının cok merak edıyorum ve onu cıkarmanın heycanını yasamak ıstıyorum ama kullanabılecegım tek yontem kıyıdan ıpekle avlamak ve bunu nasıl yapcagımı takım nasıl olmalı bılmıyorum yardım edersenız sevınırım ayrıca kıbrıstan yazıyorum burayla ılgılı merak ettıklerınız varsada seve seve cevaplarım
arkadaşım zargana için zargana topu dediğimiz şamandıranın altına 60 santim uzunluğunda misina misinayada beyaz galvanizli iğne takıyosun yem olarakta zargananın kuyruk bölümünden fileto çıkar ve kurt şeklinde kes yavru balık misali yani.yemin ucundan iğneyi iki kez geçir ve gönder denize.yem olarak sardalya balığını lokum dilimi halinde kesip takabilirsin ve hamsiyi aynı şekilde şimdiden rast gelsin
ercan kardesım tesekkur edderım paylasımın ıcın nbunları daha oncede okumustum ancak benım burada buldugıumıpek halka seklınde ve posetler ıcerısınde hazır ben bunları nasıl takım halıne getırecegımı ogrenmek ıstıyorum esasen yınede duyarlılıgın ıcın cok tesekkur ederım
zargana ipeğinin üzerinde 2 adet düğüm vardır. bu düğümleri yan yana gelecek şekilde birleştirin. (düğümler bitişik şekilde, sağ da ve sol da kalacak ) ipeğin kısa kalan tarafın dan, en az 1.5 metre 0.18 misina ile düğüm atın, diğer ucuna da zargana topu eklediğiniz zaman takımınız hazırdır..
hmm sanırım anladım ben daha once dugumun oldugu yere mısınayı baglıyordum sadeceve dıger dugumede baska mısna baglayıp onada baska ıpek takıyordum yanı tek govde uzerınde 2 mısına oluyordu nbeden pek basarılı olmadaım anlasıldı cok tesekkur ederım
Zargana ipeği ile ancak sırtıda zargan avlayabiliyorum.Ama zargan topu ile kıyıdan daha uzağa atış yaparsın ve daha verimli av gerçekleştirirsin.
zargana ipek ile biraz zorlanabilirsin bence kuyruk altı kullanırsanız daha iyi netice alırsınız.geçen yaz boyunca bu yöntem ile 450-500 zargana yakalamışımdır.zargana topu ona bir kulaç 0.15 ile 0.20 arasında misina ve iğne olarakta 11 veya 12 numara iğne kullandım ve çok verim aldım.okadar denememe rağmen ipek ile zargana almış değilim
aynen bende ipekle alamadım hiç. onun yerine kaya kurdu çıkartıp hırsızlı bir takım yaptık arkadaşımla o şekilde güzel bir av yaptık. akıntılı yerde olduğumuz için sıyırtmayla at çek yaptık...
Hüseyin kardeş ilk olarak ipekle zargana alman o kıyılarda yemliye göre daha az olasılıklı sana tavsiyem zargana topunun arkasına minimum ( 2 kulaç...!!! ) 0.18 -0.24 arası misina vede iğne olarak hırsızlı iğne kullanmanı önericem iğneleri de 10 veya 11 numara kullanabilirsin...Yem olarak bulabildiğin parlak balıkların kuyruk altından parlak kısımlarını kesip ince ve uzun olması kaidesiyle hırsızlı iğnende kullanabilirsin...Son olarak ta topu attığında beklemek yerine belli bir hızda çekmende fayda var ... Rastgelsin..