sevgili arkadaslar,bugun bir konu hakkinda olan sitemimi sizler ile paylasmak ve umut ederimki tekne ile av yapan arkadaslarin bunu diger tekne ile av yapan arkadaslara uyarmasini rica ederim....Sizlerde kiyidan olta tarken,sessiz bir koyda,,siz elinizden geldigince sesziz haraket ederken ve tam balik baslamisken,,bir ses...oda ne tatatatatatatata....bir tekne kiyiya yaklasiyor sirf meraktan.. kiyidan size yakin geciyor ve baligin icine ediyor,,,,,bunun neresinde bir mantik...insan cildiracak gibi oluyor,,,,,, veya sizin olta atiginizi bile bile size paralel geciyor 15 m onunuzden,,ya yapmayalim boyle..bu hicde hos olmuyor.ona sorarsaniz ya siyirti atiyor yada rapala,,ya allahin denizimi bitti????????????????????????????????
murat bey haksızsın denilemez tabiki haklısın ama olaya şöyle bakarsan belki daha az irrite olursun, "balık işi zaten sabır işi sabretcen napalım " nasılsa bahsettiğiniz şekilde insanlar karşımıza çıkacak bari böyle düşünüp güzel av günümüzü kendimize sinir günü yapmayalım
Benim 2 kamışımı kırmıştı teknecinin biri..( sırtı çekerken inadına yakından geçip toplayamadığım 2 kamış)Teknenin ismini alıp limanda bekledim gelsin diye..Sonra adama kamışlarımın parasını ödemesini ödememesi durumunda benle aynı yerde olta atan şahitlerim olduğunu (ki vardı) ve şikayetim sonucunda ödeyeceği meblağı söyledim..Baktım anlaşmaya niyeti yok ..Çevirdim 155 i..(maksat ismini,cismini,adresini öğrenmek)..Baktıki konu ciddi ben konudan daha ciddiyim..dedi kaç para zararın..?? 100 ytl ye anlaştık..tekneci mutlu ben tekneciden mutlu..
Yeniköy kalenderin önünde onlarca( hafta sonu yüzlerce) insan istarvite çapari sallıyor, midye çıkaran (ki gayri kanuni ) tekne kıyıya 10-15 metre yakında algarna çekiyor. Bazen oltacılarda her halde nisbet olsun diye göre göre kıyıya yakın ve paralel geçiyorlar. Umarım bir gün kıyıdan yanlışlıkla fırlatılan 200 gr lık bir kurşunla isabet almazlar.
Hata Sizde İstanbullu dostlar. Bu midye çıkaranlar oldukça siz kıyılarda asla Lüfer İzmarit ve İstavriti ya hiç bulamazsını yada az bulacaksınızdır. Çünki örnek İzmarit bu midyelik alana bayılır Lüfer İzmarite bayılır tabiki bizde ona. Yatak olmayınca zincir kopar. LÜTFEN İSRARLA SAHİL GÜVENLİK MERKEZ KOMUTANLI ğına israrlı telefonlar açın. Bu midyecileri Kovalayın tabiki balık yakalamak istiyorsanız. Kolay gelsin
Kıyıdan nezaman balığa gitsem benimde önümden (profesyonel) tekneciler geçiyor ve hiç umurlarında değil sizin olta-misina-takım çıkardıkları gürültü ve dalgada cabası.
slm bu gibi durumlar için 100 gr kurşun uçuna 150 lik misina bide kılıç oltası hazır bekletin bi ucunu ağaca bağlayın at çek hızlıca rapala sende kalır benim tekneyle en az 300 m açıktan giderken sahilden bırakma olta çok çıktı karşıma adam yüzerek pete bağlayıp gitmiş misina suda yüzüyor sonra ben pervaneden ayıklıyorum
Aynı şeyi yoktan varettiğim bir avlakta da gördüm hiç erinmem, ben o avlağa geçen sene 50 kilo yemlik balık dökmüşüm, hiç balık çıkmazken balık çıkmaya başladı oralarda adam da her akşam gelip ağ atıyor . 1-2-3 ya sabır sonra ağları toplayıp yığdım kıyıya aklı başına gelmiş olacak beni orda görünce ağ atmıyor amca artık.
sonuna kadar katılıyorum yahu neden o kadar yaklaşırlarki bide gülerler çok güzel bir iş yapmışlar gibi ama bende 80 misinayla mustad 5/0 3 lü iğne artık hazır bekliyor bakalım bundan sonra ne olucak şuan bile aklıma gelince kendimi şuan avda o anı yaşamıi gibi hissediyorum heralde kıyı avcılarının temel sorunlarından biride bu.........