Kıyıdan rapala at-çek için kamış önerileriniz?

Konu, 'Kamışlar' kısmında ireligil tarafından paylaşıldı.

1. ireligil

ireligil zeki

Merhaba arkadaşlar.
    Benim bir sorunum var ve sizlerden yardım istiyorum.
    Benim Turnafresh 4.20m 100-250gr kamışım var. Ve bu kamışla 5-15 gr aralığındaki rapalaları kıyıdan atamıyorum. Bu sorunu çözmek için 5-15 gram atarlı olan bir kamış alsam, rapalaları istediğim uzaklığa atabilir miyim? Yeni bir kamış ile bu sorun çözülebilir mi? Eğer çözülebilirse hangi kamışları önerirsiniz? Bütçem 50-60 tl civarı. Ve ryobi ecusima 6000vi makinem var.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    klipse bulrag bağla 2 metre önünede sahteleri takarsın. yok spin takım istiyorum dersen v sytem 210 5-20 atar işini görür bence

3. ireligil

ireligil zeki

Teşekkür ederim. Farklı önerileri olan arkadaşlarında önerilerini dinlemek isterim.

4. ireligil

ireligil zeki

Shimano Catana CX Tele Spin -L- 1,80mt 3-14gr
    sizce bu kamış nasıl olur? isteklerimi karşılar mı? Birde makinem ile uyumlu olur mu?
    Teşekkürler.

5. dember11

dember11 berkay

Favori Kamış:
    okuma helios 2.40-okuma trio rex 425
    Favori Makine:
    helios hgx-35 - okuma trio wt 55
    Hocam 50-60 lira butçe ile spin takım düzemessin. Alsan bile hayrını göremessin elinde patlar. Benim önerim kurşun arkadı yada zargana topu arkası rapala kullanmanız. Saygılar

6. ireligil

ireligil zeki

Bütçemi 100-120 lira olarak arttırsam ryobi ecusima 6000 vi ile uyumlu çalışabilecek bir kamış bulamaz mıyım?

7. dember11

dember11 berkay

Favori Kamış:
    okuma helios 2.40-okuma trio rex 425
    Favori Makine:
    helios hgx-35 - okuma trio wt 55
    zeki abi kamış o fiyata bulursun ama 6000 lik makina biraz büyük gelebilir. takım ağır olur ve seni yorar. ben 35 lik makine kullanıyorum kamış makine toplam ağırlık 410 gr. senin sadece makinen 550 gr olucak.

8. ireligil

ireligil zeki

Ağırlık önemli değil kardeşim, eğer uyumda sıkıntı olmazsa ağırlığı bir süre idare edebilirim. Sorun olmaz değıl mi uyumda? İlgine çok teşekkür ederim kardeşim.

9. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    Çupra 600gr ve 450gr levrek
    bence dam kamış alabilirsiniz bende onun 10-30 gram 210 cm atarlısı var gayet memnunum sizede öneririm

10. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    10 gr dan aşşağı rapala kullanmıyor şan iz en az 10-40 ayarlı kamış tavsiye dır. okuma lure mania serisi makinaniza uyabilir. Çok güzel kamışlar. Fiyatları uygun f/p ürünleridir. Ama kamışınız 289 cm sen kısa seçmeyin. Makina büyük. Ben olsam 3 m alırdım

11. dusty

dusty Tuncer Yılmaz

Favori Kamış:
    Standard (Germina)
    Favori Makine:
    Rilex Rex 64
    Bence derin bir yanılgınız var. Spin takımında en önemli etken takım ağırlığıdır.
    Eğer böyle olmamış olsaydı elinizdeki surf kamışınızı ve irice makinenizi spin takımı olarak kullanabiliyor olurdunuz.

At çek avları genellikle saatler sürüyor. Ve belli bir zaman sonra gramlar kilogram gibi hissediliyor. Tercih sizin ama verilen tavsiyeleri dikkate almanızı tavsiye ederdim.
    Sağlıkla kal ,