Kıyıdan Sahte Kullanımı ?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında brsdmrc tarafından paylaşıldı.

1. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Öncelikle herkese merabalar,
    Arkadaşlar ve üstadlar, teknem olmadığı için kıyıdan avlanıyorum ve bu durumda sahteyi uzağa atmak gerktiriyor. Avlandığım yerlerde levrek, lüfer, palamut gibi balıklar zamanına göre mevcut oluyor. Şimdi, sorum şu olacak; haliyle bu sahteler kurşuna göreceli baya hafif kalıyolar, e bendede 420cmlik surf kamış zaten iş görmüyor (surfluğu 100gr dan sonra başlıyo).
    -Bu sahteleri uzağa göndermek için kurşun kullanmadığımız bi yöntem varsa nedir. Mesela bu spinning olayı bi kaç yerde denk geldi pek bilgim yok, yardımcı olursanız sevinirim.
    -Bu spin yöntemiyle kaç metrelere kadar atabilme imkanımız oluyor?

Son düzenleme: 1 Temmuz 2010
  2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Öncelikle bu sahteleri daha iyi atabilmek için, sahtelerin ağırlığına uygun atarda bir spin kamışa ihtiyacınız var. Spin kamışlarla atılan sahteler oldukça hafif olduklarından surf kamışlardaki gibi merkezkaç kuvveti kullanılarak değilde kırbaç vurur gibi kısmen kol ve ağırlıklı olarak bilekten yapılan hareketle atılır. Surf kamışlar bu kadar hafif ağırlıklarda esneyemediğinden haliyle verimli olmazlar.

Sahteler için ağırlaştırma çözümleri maalesef birçok sahtenin sudaki aksiyonunu ciddi ölçüde kısıtlar. Ancak konu silikon yemler olunca iş değişiyor. Kafa kısmına takılabilen 5-10-15-20 gr gibi üzerinde iğnesi bulunan jighead tabir edilen bu aparatlar oldukça işe yararlar.

Boğazda lüfer familyası için kullanılan ağırlıkla sahte atma yöntemi hemen her yerde işe yaramasına rağmen oldukça yorucu bir yöntemdir, spinning den çok surfcasting tekniğine girdiğinden buna değinmiyorum.

Sahte yemler spin kamışlarla her zaman istenilen uzaklığa gönderilebilir. Bu mesafe 12-18gr yem için 30 metrelere çıkabilir, 14-20 gr yemler rahatlıkla 40 metreyi aşabilir.

Spin takımımızdaki makina ve üzerine sardığımız misina, kamış halkalarının sayısı atış mesafesini ciddi oranda etkiler. Misina yerine ip kullanımıip mesafeyi %20-30 oranında arttırabilir.

3. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Çok açıklayıcı bi cevap olmuş, ellerinize sağlık. Anlaşılan ben yine 100lük sırtı kurşunu ve surf kamışla devam edeceğim, böylelikle bazen 60-70 mtden çekmeye devam. Peki böyle bir durumda sahteyi köstek gibimi bağlayayım yoksa kuşundan sonramı?

4. buyilmaz

buyilmaz BÜLENT YILMAZ

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER RED UZUN SAPLI SURF KAMIŞ
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 4000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    İŞTE ONU ARIYORUM HALA BULAMADIM...
    BOMBARD SBIROLINO BULLRAG YÜZER AĞIRLIKLAR kullanabilirsiniz. Bende aynı şekilde kıyıdan avlanıyorum. Daha uzağa atmak için bunlardan aldım.Ama henüz deneme fırsatım olmadı.Bilemiyorum suni yemin yüzüşünü bozarmı bozmaz mı test edip göreceğiz.

5. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Bu sbrilino olayı benimde dikkatimi çekti açıkçası, yemi dibe kaptırmadan ve istediğimiz derinlikten getirebilme olanağı beni cezbetti. Bende en yakın zamanda deneyeceğim.

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    40 gr lık sahteyi rahat 50 60 metreye atabileceğini sanıyorum
    daha ağır sahteler dene, malzemecilerde mevcut, hızlı hızlı çekeceğin için dibe takmazsın 80 gr sahte sçersen ki biraz büyük olur rahat 80 metre atarsın. at çek için kullanılan spin kamışlar bile 30 metre atıyor rapalaları.
    yalnız ben denizde sahteyle balık tutan görmedim. o da ayrı bir mevzu

7. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Yanlış anlama ama Abi sen nerde oturuyon?Yada ne sıklıkla balıga çıyosun,yada çevrende spinle uğraşan kaç kişi var.Bunu sormadaki amacım bir iki yorumunda dikkatimi çekti.Abi canlı olarak görmemiş olabilirsin ama bu sitede açılan raporların %85 i spinle avlanan raporlar...Mera değiştirdin mi bilmiyorum ama bir dene istersen......

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    teşekkürler Muharrem_Gunes, Mersinde oturuyorum, sık sık mera değiştiriyorum, spin kullananları takip ediyorum, her hava şartlarında takip ettim, bir de forumdaki bütün yazıları okudum. Yanlışlığın nerede olduğunu ben de anlıyamadım, rapalayla Kıyıdan DEnizde balık tutan hiç görmedim.
    zaten bugün balon baskını da vardı. şu rapalayla kıyıdan at çek işini çözmem lazım ama lakin ben hiç tutan görmedim ne de ben tutabildim. yoksa bu iş izmir ya da istanbu a has bir özellikmi anlayamadım