Kıyıdan Sahte tavsiyesi

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında udikisilik tarafından paylaşıldı.

1. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Selamlar.

Yakın zamanda kısa bir tatil için Çandarlı'ya gidiyorum. Daha önce o bölgede yaptığım avlarda klasik yemli dip takım ile bol miktarda mırmır almıştım. Bir defasında da aynı takımı diğer köstekteki küçük trakonya için toplarken yolda saldıran kiloluk bir levrek aldım. Bu de bana avlakta levrek olduğunun sinyalini verdi. Fakat sonraki avlarımda hedef olarak koyduğum levreği şamandıralı vs. takımlarla avlayamadım. Bu yıl doğru bir sahte seçimi yapıp gece mırmır için yemli sabaha karşı da levrek için at çek yapmayı düşünüyorum. Kumluk sahilden avlanmayı düşünüyorum. Su da epey sığ. Yani taktırma ihtimalim yok pek. Fakat çok da para vermek istemiyorum. Rapalanın yaralı minnow serisi bana mantıklı geliyor fakat ilk kez sahteyle at çek av yapacağım için sizlere danışmadan her hangi bir şey almak istemedim. Daha önce almış olduğum teleskobik olmayan fiber 2.10 bir spin kamışım ve at çek işinde beni yormayacak hafif bir makinem var.

Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Gece ve sığ kumluk zeminde avlanacağından ve pahalı bir marka düşünmediğinden ben aklıma gelen 2 sahteyi önereyim.

1- Çandarlıda hemen herkesin kullandığı ve verim aldığı strike pro Eg 063 renk 005 (Parlak Beyaz) Daları : 0.60 metre 9 cm. 16 - 19 tl arası

2- Fortuna Salti 13 cm. Mavi renk 0,30 metre dalarlı. Atımı güzel. 9 - 12 tl arası.

Çandarlı'da beklemeli av yaparken bir yandan da atçek yapmak için bu ikisi bence yeterli olur. Fortuna Salti bulamazsan River Trible Devil 9 cm. Mavi, beyaz tonlar da işini görür. O da 10-11 tl gibi.

Eylül, Ekim, Kasım, Aralık'ta atçekle balık aramak bence daha doğru olur. Şu sıralar pek sahte balığa atlayacağını sanmıyorum levreğin. Yemli avda şansın daha yüksek olur. (40-50 cm tek köstek, yem mamun)

Rastgelsin, sonuçları yazarsan sevinirim. :)

3. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Hocam teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bayram sonrası 1 hafta kadar hemen her gece avlanmayı düşünüyorum. İnşallah güzel raporlar yazabilrim. Yalnız Çandarlıda mamun bulmak çok zor. Bir iki tane av dükkanı var ve tek bulabildiğimiz sülünez varsa da boru kurdu. Özellikle kurt mırmır için güzel iş yapıyor ama levrek için aynı şeyi söylemem. Sardalya veya hamsi iş yapar mı sence?

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Boru kurdu ile Mırmır, Çupra ve Levrek alanlar olmuş. Biz Mırmır ve Yılan balığı aldık. Sahte pek iş yapmaz.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Boru kurduna ispendek vurabiliyor şansa ama boru kurdu daha çok mırmırda etkili diye biliyorum. Mamun bulmak gerçekten zor Çandarlıda. Eskiden bir dükkan çıkarıp akşam 17:00 'de satıyordu ama orası kapattı. Yeniden açtıysa bilmiyorum. Mamunu dikilide bir dükkan satıyor. Şakranda falan da bulamazsın zannedersem.

Sardalya desen, bayat oluyor. Bende aldım yemleme yapmak için. Tek iğneli sardalya ile sonuç alacağını sanmıyorum. Sardalya hemen diğer balıklarca parçalanıp iğneden alınır.

Hedefin şu mevsim levrekse en iyi yol bence isparoz. Sahillerde bolca isparoz var. Sinek iğneyle 3-5 tane isparoz yakalayın. 5 litrelik su bidonlarında canlı muhafaza et. Gece uzun ince saplı iğneler vasıtasıyla canlı bırakma yap. Bırakmalarda kasnak kullan. Gergin vaziyette olmasın. 5-10 metre misina kasnaktan boşaltıp kasnağı da çok sağlam vaziyette sabitle. (Üzerine koca bi kaya falan koy. Levrek alıp, götüremesin)

Bundan gayrısı kısmet. Sahteler kışın iş görür. Sahteden çok silikon düşünebilirsin aslında. Bir sahte fiyatına 3 kaliteli silikon alabilirsin. Dam'ın çok güzel silikonları var. İncelemeni tavsiye ederim. :)

Rastgelsin... :)

6. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Eyvallah hocam. Çok kıymetli oldu bunlar. Yalnız bu canlı bırakmayı nasıl yapıyoruz? İsparozun neresine ne şekilde takmak gerekiyor iğneyi?

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cüneyt kardeşim sende tam uzman sorusu sormuşsun. Forumda o kadar ustalar varki ben tarif etmeye biraz çekiniyorum ama bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

Birçok türlü takılabiliyor aslında. Kimisi sırt yüzgeciyle, kuyruk arasında kalan bölümden dikiş atar gibi bir kete giçiriyor. Sonra sırt üst yüzgecinin önünden yanlamasına deri altından fazla etine girmeden iğneyi geçirip 2 tur sallayıp atıyor. (Avdaşım böyle yapıyor :D)

Kimisi balığın üst dudağından iğneyi geçirip bir tur sallayıp atıyor. Kimisi alt dudağından iğneyi geçirip atıyor. Kimisi de solungaçından sokup ağzından çıkarıyor iğneyi. (Testere filmine döndü :D:D:D)

Bence hepsini dene. Önemli olan balığın olabildiğince uzun süre canlı kalması.
    Ben pek bırakmayla avlanmadığım için en iyisi şu diyemem ama kolayıma geldiği için ben üst dudağından çok ince küçük bir iğneyi geçirip çok sallamadan atıyorum (2-3 metre önüme). Zaten ileriye atmaya da gerek yok. İsparoz suya girdikten sonra kendisi açılacaktır bir mesafeye. Balık hırpalanmamalı olabildiğince canlı kalmalıdır. Zaten ağzında iğne olan bir balık su içinde avcı balıklara yüzüşü ve yaydığı stres nedeniyle bende bir sorun var diyecektir.

Sen gene de forumu biraz karıştır. Levrek yakalama yöntemleri var forumda.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu, rastgelsin... :)

Olumlu olumsuz sonuçları paylaşırsan sevinirim.

8. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Artık balığa fazla zulmetmeden avlanmanın bir yolunu buluruz *** :) Çok teşekkürler. Bu arada bayramdan sonra Çandarlı'da avlanacak arkadaşlar varsa bir araya gelebiliriz.

9. fuat33

fuat33 fuat

Volkan abi bu yöntemle aldınmı hiç levrek?

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Fuat kardeşim dediğim gibi ben pek bırakmayla avlanan biri değilim. :)

Ben bırakmayla hatırladığım kadarıyla 1 kere avlandım. Bişey denk gelmedi. :p

Ancak bırakmayla avdaşlarımdan biri 2 kilo 220 gr'lık yakaladı. İri bir isparozla.

İsparozu avdaşım takmıştı. İlk tarif ettiğim yöntemle. İlk raporlarımda yazmıştım zaten. Ne kadar ince iğne kullanılırsa balık o kadar uzun süre yaşıyor. Onun için iğne olabildiğince ince ve beyaz olmalı, bildiğim kadarıyla.

Bu iğne koca levreği çekmez diye düşünmeyin. Misinanız sağlam olsun.

Balığı yakalayan iğne değil isparoz. Önemli olan levreğin tuzak olduğunu hissetmeden isparozu yutması. İsparoz levreğin gelsemalarından geçtimi %75 iş bitmiştir. Kolay kolay kusamaz. Hatta hiç iğne kullanılmadan fareyle levrek yakalama hikayesi vardı forumda. :D

Onun için iğneye sağlam bağlanmış gam yapmamış bir misina bence yeterlidir. Kimisi gezer kurşunda kullansa da bence gezer kurşun takımın avcılığını düşürecektir.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Isim yapmis 3-5 sahte hariç alternatif olarak dechatlon magazalarinda bulacaginiz caperlan marka ucuz sahteler var. Iddia ediyorum az dalarli 11cmler birçok kalbur üstü markanin sahtelerinden daha iyi yüzüyor. Fiyatlari malum baba markalarin yarisindan daha az.

12. meteoz

meteoz Mete

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX TE Spin 2,40m
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben kısmetse yarın Çandarlıdayım. Ben de şansımı sahte ile deneyeceğim. Bir yandan da bulabilirsem mamun ile yemli el oltamı bırakıcam. Bu arada mamun konusunda son gittiğimde Barracuda av malzemeleri dükkanında (Çandarlı Merkezde) akşam saatlerinde vardı bilgin olsun... Belki avlanırken karşılaşırız :) Şimdiden rastgele...