kıyıdan silikon düzeneği hakkında bir soru

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında akliman tarafından paylaşıldı.

1. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    herkese merhaba,hepimize rastgelsin.benim anlayamadığım bi durum var.kıyıdan silikonla at-çek düzeneği hazırlarken,silikonun hafif olması nedeniyle şamandıranın ya da spirilinonun ağırlığından yararlanıyoruz.bunu sanırım doğru anladım.peki keni ağırlığı yeten yüksek ağırlıktaki silikonlar(14-15 gr) kullanıcaksak düzeneğimiz nasıl olmalıdır.yine şamandıra kullanmamız icap eder mi? yoksa sadece sahteyi kullanmamız yetecek midir?yok illa yine şamandıra kullanıcaksak ağırlığın fazla olması durumunu nasıl çözeceğiz? nasıl bir şamanıra kullanmamız gerekir.

mesela şu sahtelerden elimde mevcut..bunları nasıl kullanmam icap eder.şimdiden çok teşekkürler.

http://www.balikmarketim.com/?urun-61246-eddystone-sea-bass-eel-150mm14gr-mackarel-silikon-yem
    http://www.balikmarketim.com/?urun-57699-sg-sandeel-12-5cm-23-gram-zargana-silikon-balik

2. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Şamandıra ve sibro, ileri atmamıza yardımcı olur.Eğer sahteniz silikon da olsa sert sahte de olsa makul derecede ağırlığa sahip ise bunlara ihtiyaç yoktur.Sadece önemli olan bu durumda sahtenize doğru aksionu verebilmenize ve doğru mesafeye yollayabilmeniz açısından kamış atari da ayni orantida olmalı.:)

3. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uygun ağırlıktaki silikon sahtemi istediğim mesafeye ve hedefe sıkıntısız atabildiğimi düşünüyorum.asıl aklımı kurcalayan,bu sahteye şamandra-sbirulino olmadan doğru aksiyonu verebilirmiyim? ağır silikon sahte direk en dipten gelmez mi?

4. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Karışıyorum ama :) Verebilirsiniz. Şamandırayı tekne olarak düşünün nereden çekerseniz çekin aksiyon alır ,yeter ki düzenek doğru olsun silikonun iğnesi yamuk olmasın.Şamandıra sanırım çok dalarlı sahtelerin çok dalmaması içinde kullanılıyor.Ve asıl aksiyon vermek için şamandıra kullanmamalısınız o zaman silikon veya sahtenin aksiyonu daha sert ve keskin olacağından balığı daha rahat cezbeder..
    Rastgele

5. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ege kardeşim.sanırım ben yanlış sordum.kendinden ağırlıklı silikon sahteyi şamandıra kullanmadan kullanabilir miyim diye sordum...

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    evet kullana bilirsin sadece sahtenin ağırlığına uygun kapasiteli kamış kullanmalısın...yani sahte 10gr diyelim kullanacağın kamış 10-30 veya 5-25gr atarlı olması gibi:thumb:

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kendinden ağırlıklı sahtelerin kullanımında ilave bir aparata asla gerek yoktur.
    En eski ve bilinen,birçok avcının güzel levrekler alabildiği,benim içinde en verimli sahtelerden sayılan,Ragot Marka Silikon roglou silikonları ağırlığı müsait olmadığından özellikle oval,tapalı şeffaf sahrteler marifetiyle kullanılmalıdır.

Böylesine bir takımla,levreklerin kimi zaman girdikleri çok sığ sularda dahi silikonunuzu taktıramadan kullanabilir,özellikle liman içlerinde levreklerin ilerya sürülerini sıkıştırırken yaptıkları combalakları taklit edebilir,onları tahrik edebilir ve sonrasında yavaş,yavaş çekerek,şamandranızın olabildiğince uzak arkasına bağlayacağınız silikon sahtenize levreklerin daha kolay kanmasını sağlayabilirsiniz.

Sevgiler

8. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok teşekkür ediyorum hepinizin değerli cevaplarına.