Kıyıdan şuanda istavrit kıraça gümüş iskorpit eşkina kefal zargana filan tutulabiliyor.Çinekop ve sarıkanatta kıyıdan tutulabiliyor sanırım bu konularda baya bir acemiyim tekneyede çıkamıyorum beni tutuyor kıyıdan başka ne balıklar tutabiliriz
İstanbul için ek olarak aklıma gelenler sardalya, izmarit, ispari, mezgit, mırmır, gelincik.. yerine göre ve zamanında kalkan ve palamut..
Bu ara Kırlangıç da başlamak üzeredir sanırım. Ama ben de o konuda çok acemiyim desem yalan sayılmaz açıkçası. Palamut, Kalkan ve Lüfer familyası için de daha 1,5 ay gibi bir zaman var. Onlar için daha erken.
Tekirdağda bir arkadaşım 4 kilonun üzerinde kalkan aldı dün.. Tarabyada da palamut alındığını söylemişti Ceyhun.. 15-20 güne kadar ufak ufak bereket başlar diye tahmin ediyorum..
peki kalkanı kıyıdan nasıl alıyorlar çok açığa mı atmak gerekiyor ? ve kalkanı alırken ne tür bi iğne kullanıyorsunuz sahte yemli filan detayları paylaşırmısınız reeling
2 ya da 3 köstekli bi takımı istavritle yemleyip yatırdın mı tamam.. çelik iğne ve sağlam misina kullanman büyük balık geldiğinde balığı kaybetmemen için yararlı olur..