Merhaba arkadaşlar; Ben kıyıdan balık avı için bir olta yapmak istiyorum. 200 TL bir bütcem var fakat birazda acemi oldugum icin nasıl bır kamış,makina,misina kullanmam gerektıgınıde fazla bilmiyorum açıkcası. Kıyıdan tuzlu suda kullanabileceğim bir kamış,makina (birbirine uyumlu) almam için yardımcı olur musunuz ? Teşekkür ediyorum şimdiden..
Mustafa yeğenim, kıyıdan beklemeli av için düşünürsen 40'lık ve üzeri, en az 3-5 paslanmaz çelik rulmanlı, 5 seviyelerinde devri oan, tercihen yedek makarası da bulunan bir makina. Mesela; http://www.avpazarim.net/_A3-1197-shimano-exage-4000-fc-4xsss1-rulman-makine.htm Ve bu av stiline uygun 3.00 m. boy ve 50-100 gr kurşun kullanılabilen bir kamış işini görecektir. Kıyıdan at çek amaçlı düşünürsen 25 lik bir makina ve 2.40 boy ve 10-30 yada 15-45 atar aralığı olan bir kamış almalısın. En güzeli, forumda makinalar ve kamışlar bölümlerinde açılan konulara biraz göz gezdir ve amacına uygun 3-5 makina portföyü oluştur ve kıyaslamalarını yaparak değerlendir.