Merhaba arkadaşlar Son açmış olduğum raporda Onur'un surf takıma balığın vurduğunu anlayamıyorum,bu nedenle Surf takım ile avlanmayı bıraktım demesi üzerine yıllar öncesinden yapmış olduğum bir düzeneği sizlerle paylaşmak istedim,umarım işinize yarar. Kullanacağımız malzemeler,50-70 gr tüp kurşun ( takılmayan kurşun ),paslanmayan orta boy klips,büyük boy paslanmayan split ring ( sahte balıklara iğne takılırken kullanılan parça ),yan keski,halka pensesi. Yan keski ile klipsin uç kısmını fotoğraftaki gibi kesiyoruz. Sonra klipsimize split ringi takıyoruz. Split ringimize tüp kurşunu takıp Alarm düzeneğimizi kullanıma hazır hale getiriyoruz. Eğer gece avı yapıyorsak,tüp kurşunumuzun içerisine mantar ışıldağını kırıp yerleştiriyoruz. Düzeneğin kullanımı çok basit,oltamızı yemleyip suya gönderdikten sonra,boşluğunu alıp kum dikeni,tripod veya kamış ayağına yerleştiriyoruz.daha sonra ilk porselenin üstünden düzeneği ucu açık klips ile misinaya takıyoruz,makinamızın kalamasını açıp düzeneği aşağı doğru yerden 40-50 cm yüksekte olacak şekilde çekiyoruz.Alarm düzeneğimiz hazır Balık oltaya vuruken misinayı çekecek ve düzenek yukarı doğru kalkacaktır yada Balık yemi alıp kıyıya doğru gelecek,bu sefer düzenek aşağı doğru inecektir. Bu sayede kamışın ucuna bakmanıza,kamış ucuna zil,ışık vs takmanıza gerek kalmayacaktır. Avlakta çekilmiş bir fotoğraf bulabilirsem onu da eklerim,ya da ilk ava çıktığımda fotoğraflarım, Hepinize rastgelsin. Not : Balık vurunca düzeneğin 4-5 metre yukarılara fırladığına çok şahit oldum
Alarm düzeneği Orhan Abinin anlattığı benimde ondan öğrendiğim düzenek resimdeki gibi kullanılıyor.Makinemizden hemen sonraki halkadan misinamızı biraz alıyoruz ve klipsi üzerine takıyoruz.Ben genelde kurşunu makina hizasında tutmaya çalışıyorum.Böylelikle takip etmek daha kolay oluyor.Orhan Abi daha iyisini yayınlayana kadar bu idare eder sanırım.
Güzel çalışma için teşekkürler. Bende zaman zaman av esnasında yemi değiştirmek için sardığımda aaa balık varmış diyerek sürprizle karşılaşıyorum (Güzel sürpriz tabi şikayet etmiyorum ) Yalnız iki şey kafama takıldı bu alarmda 1- Mantar ışıldağı nedir? ( Google amca tatmin etmedi) 2- Kurşunun hızla kamışa çarpıp zarar verebilme ihtimali var gibi geldi. Bunu nasıl engelleyebiliriz? ( Kurşunu yumuşak bir materyalle sarsak mesela...)
1-Tüp kurşunların dış yüzü genellikle yumuşak plastiktir. 2-Buda mantar ışıldağı sadece mantarlarda kullanlılmaz içinden çıkan plastik boru aparatıyla geceleyin kamışın ucunada tutturulur. http://www.spotbalik.com.tr/FOSFORLU-ISILDAK-CIFTLI-45x39MM,PR-25091.html
Rica ederim Kardeş zahmet ne demek,cevabını uzun uzadıya yazmıştım ama ya göndermeyi unuttum,ya da nette kopukluk oldu ( Şu sıra sık sık oluyor ). Can kardeşime açıklama için ben de teşekkür ederim. Bu düzenek ile herhangi bir sürpriz yaşamazsın Mehmet Kardeş Kimi zaman hayvan yemi alıp kıyıya doğru gelir,böyle olunca ne zil çalar,ne kamışın ucu hareket eder,ne de alarm öter.Bu düzenek olursa,balık kıyıya doğru geldiği anda misina boşalır ve düzenek aşağı doğru hareket eder. Kamışa zarar verme konusuna gelince,ben şu an kullandığım alarmları bulmadan önce,yaklaşık 4 yıl hep bu düzeneği kullandım,şu ana kadar kamışa verdiği en ufak bir zararını görmedim, Birlikte avlandığım arkadaşlar olayı daha da fazla abartıp,harekete duyarlı ışıklar yerleştirmişlerdi,misina biraz hareket edince,ortalık pavyon gibi oluyordu,yanıp sönen mor,pembe,kırmızı ışıklar
Bir teşekkür de sana gelsin o zaman Orhan abi. Aklıma yattı bu sistem, akşam çalışim bakalım biraz. Rengarenk ışıklar fikri de fena değil hani ayrı bir hava katar demlenirken hihi hihi
Polonyada kullandigimiz bir duzenek bu resimdeki. kucuk halkasi kamisin halkasina geciriliyor buyuk halka ise sadece misinadan geciriliyor.balik vurdugunda aparat yukari kamisa dogru hareket ediyor. eger balik size dogru yuzerse bu sefer asagi dusuyor. bu sinyalizatorun biraz degisigi de gece avlarinda fosforlu isik monte edilebileni. memlekete gelirken getirmistim ve mirmir avinda gece kullandim. kullanimi ve uygulamasi gayet kolay bir aparat.
sevgili başkanım sanki bu konu birilerine gönderme gibi olmuş yoksa asansörü farklı uygulayanlaramı rastlamışsın
Peh peh peh gördüklerimi anlatsam, kullandığımız alarmı üreten firma işletmenin kapısına kilit vurur be