Arkadaşlar Merhaba, Kıyıdan yemli balık avında kullamak için, tecrübesi ve deneyimi olan arkadaşlardan İTALCANNA kamış tavsiyesi alabilirmiyim?Hedef avım başta levrek,çupra,mırmır ve karagöz.Benim için kamışta aradığım en büyük özellik sert ve rüzgarlı havalarda atış eriminin iyi olması.Kullanacağım ağırlık en fazla 180 gr. Tecrübesi olupta paylaşan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
http://www.balikmarketim.com/italcanna-kombat-oz1600-400-cm-olta-kamisi italcanna kombat almalısın hocam...
Italcanna'nın kamışları yerinde kullanılır ise candır... Kombat'ı hemen pas geçin; niyeyse ilk tavsiye edilen bu oluyor ve bence sıyırtma kamışı olarak ve nispeten yakın (bizim için; bize göre) istavrit çaparisi v.s. avlarda kullanılabilir; en büyük özelliği kiminin 308; kiminin 311 gram falan gelmesi; tabii boyları da 3-5 cm. fark edebilir... Aaaaa!!! Olur mu???? Dandik o zaman falan diyecek olanlara Italcanna'nın el yapımı olduğunu ve hemen her kamışın birbirinden çok az farklı ölçülerde olduğunu ancak ürün özellik ve karakterinin değişmediğini söyleyeyim... Kullanmış olduklarımı beraber inceleyelim... Kombat'ı zaten yukarıda yazdık... Spitfire: 180 maksimum atarlı üzerinde 4,30 metre yazan; 4,40'lara kadar boyu olabilen kamış; sapı bir parça kalın; makina yatağı Fuji; klavuzlar Italcanna SIC... 150-170 gr. performansları mükemmel; bu gramajlardan aşağı ve yukarı ağırlıklarda (yukarıya 10 kalmış zaten ancak biraz itina ile 200 gr.ı da gayet rahat atar) atış erimi düşmeye başlamakta... Bu kamış ender erimli atış yapılabilen ürünlerden biri; pekçok kamışla mesafe konusunda kendi ağırlığında öne geçer diyebilirim; yemli bana göre 1 kg. ve üzeri sert balıklarda kullanılmalı; ancak iri balıklarda boyunun uzunluğu bir dezavantaj oluyor; karşı sert rüzgarlarda da sap kısmına doğru bir parça kalınca olmasından (göreceli olarak) dinamikleri zayıf kalıyor ve atış erimi azalıyor... Evo 170: Bunun 140 gr.lığı yurtdışında mevcut; ancak buraya getirmiyorlar... 70-170 gr. ağırlıkları rahatlıkla atabilen; kıl gibi bir uca sahip; çok hassas ama bir o kadar da güçlü bir kamış; benim yemli kamışımdır kendisi Çok keyiflidir kerata... Yemli için bunu tavsiye ederim ancak atış erimi Italcanna'nın pekçok kamışından düşüktür (ortalama bir atıcı 80-90 metrelere rahatlıkla ulaşabilir ve Kombat ile ayardır aşağı yukarı) ancak kamış parabolik bir ürün ve yumuşakça... Bunlardan dolayı yemi çok az hırpalar veya hırpalamaz; ayrıca büyük balıklarla mücadele etmek daha rahat (3-5 kg. işte; mobidik falan değil. ) Urania: Bu da maksimum 180 gr. atarlı ve atar; ancak en iyi atış aralığı 140-160 gr.dır; ve bu aralıklarda yukarıdaki atış erimi çok iyi olan Spitfire'ı zorlar; hatta belki geçebilir; bunun profili daha ince olduğundan karşı rüzgarlarda da etkilidir; en güzel özelliklerinden biri taşıma boyunun yani kapalı boyunun oldukça kısa olması sanırım 115 cm. falan; ben bunu çapari avları için kullanıyorum; biz çaparide genellikle 150 gr. ile birlikte mümkün olan en ince takımı kullanmayı hedefliyoruz 0,28'e 0,12 gibi ve bu kamış tatlı bir esneklikte olduğundan 150 gr. ile abanmanıza rağmen (balık hayli açıkta) takımı patlatmıyor; oldukça da hassas ancak Evo kadar değil... Evo yemli avlarım için; Urania çapari avlarım için vazgeçilmezlerimden... Sizin talebinize bakılırsa Evo aslında yemli için ideal bir ürün olmasına rağmen sert ve rüzgarlı havalarda atış erimi de önem taşıdığından ve hassasiyetinin yeterli olduğuna (piyasada bulabileceğiniz çok kamıştan hassastır...) inandığımdan ben kullanmış olduğum bu 4 ürün içinden Urania tercih edilebilir diyorum... Eğer Ümit konuyu görür ise bir-iki yorum yapacaktır sanırım; Italcanna'nın nerede ise hemen hepsi elinden geçti ; onun da yemlide Evo ile dönüşümlü olarak kullandığı başka bir model vardı mesela... Alacağınız ucuz bir ürün değil; yorumlarla yetinmeyip daha fazla araştırmanızı; seçeneklerinizi bir-iki taneye indirdiğinizde gidip yerinde fiziksel olarak kamışı incelemenizi öneririm... Bu kamışlara parça gerektiğinde sıkıntı yaşayacağınızı da vurgulayayım; ancak ben buna rağmen bu kamışların verdiği keyiften vazgeçemeyeceğimi beyan ediyorum... Unutmuşum; tüm bu kamışlarda Fuji klavuz yoktur; Spitfire hariç Fuji makina yatağı da; bu benim saydığım modellerin hepsi Italcanna SIC veya Alconit klavuz taşır; bunlar gayet kaliteli ürünlerdir, paslanma veya ip kullanımında herhangi bir sorun yaşanmaz; tecrübe ile sabittir; diğer daha üst modellerde Fuji makina yatağı ve-veya Fuji klavuz taşıyan modelleri mevcuttur...
öncelikle yemli avlarda italcanna tercih ettiginiz için tebrik ediyorum haluk abininde dedigi gibi yerinde dogru kullanıldıkları zaman italcanna candır ben bu markanın bir çok modeline sahip oldum ve kullandım istediginiz özelliklerde 2 adet urun mevcut 1. cougar 2. hexagon gidin görün hosunuza gideni alın inanın ikiside süper ve alabileceginiz en kıyak kamışlar sunu söyliyim tabiki de pahalı urunler hemde baya bi pahalı bunları size onerirken kennlikle emin olarak oneriyorum yorum yapan arkadaşlardan ricam özellikle pahalı urunlerde kimseyi yanıltmayalım sonucta cepten ciddi paralar çıkıyor mesela arkadasın onerdigi kombat bana göre hiç abartmıyorum tam anlamışya ÇÖP. çaparı desen yumusak geliyo olmuyo rapala desen 150 ustunde bayılıyo yemli desen ucu kalın hem yem dagıtıyor hem hassa degil kısacası ben kullanacak bir yer bulamadım dedigim gibi ya cougar yada hexagon cok memnun kalır dua edersiiz rast gelsin....
Haluk abi hatırlarsanız eğer,(cepten aramıştım sizi) daha once sizin tavsiyenizle italcanna spitfire almıştım.Sizin yorumlarınız benim için gerçekten çok değerliydi.Almış olduğum spitfire gerçekten atış olarak mükemmel bir kamış çıktı yani tam istediğim gibi.Galiba şimdi bütçem gereği uraniayı alıcam. Haluk abi değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Hexagonunda çok güzel bir kamış olduğunu duydum ama şuan için bütçemi zorlayacığından uraniaya karar verdim.İnşallah ileride maddi durum iyi olursa düşünürüm. Ümit Bey sizede değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Hayirli olsun simdiden birde sunu soyliyim italcanna da eskiden kullandigi fincanlar iyiydi yeni kamislarindaki daha genis ve buyuk bunladan hic memnun kalmadik ozellikle ilk fincan atislarda sarma yapiyor misina veya ip buna dolanip takim kopuyor eski tipleri mevcut eski tipleri tercih edin derim son basima gelen olay yemli av sirasinda 2. Kere kullandigim blackfury kamisim ilk fincanina devalarca sarmasi sonuccu ilk fincani yan keskiyle kestim haluk abi sahidimdir birlikte avlaniyorduk sonra av rutine girdi bu tavsiyeme uyarsaniz basiniza boyle seyler gelmez.
Tamam dikkate alıcam Ümit bey.Birde blackfury hakkında küçük bir yorumunuzu alabilirmiyim.(Atış erimi, hassaslığı)Blackfury de hep merak ettiğim bir kamıştı.Ama bu güne kadar hiç yoruma rastlayamadım. Teşekkürler.
Ben yemli lufer avinda kullaniyorum evo nun boyu 4m olmasi sebebi ile black fury nin erimi da iyi ama evo kadar hasas degil size uranya daha uyugun bence ama hexagon bir baska
Hexegonu inşallah ilerisi için bir kenara yazdım.Değerli tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için size ve Haluk abiye çok teşekkür ederim.