Kıyıdan Yemli Levrek Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında darthvader61 tarafından paylaşıldı.

1. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Kıyıdan beklemeli levrek avında verim aldığınız sistemler ve malzemeler nelerdir? Özellikle iğne. Daha önceki konularda mevcut öneriler var. Fakat günümüz şartlarında gelişen, piyasaya yeni çıkan ürünleride göz önüne alırsak yeni öneriler olacağını düşünüyorum.

2. greenfish

greenfish q

ben şu dondurulmuş hamsi fletolarla şansımı denemek istemiştim. ama sabahın köründe uyanıpda ava gidemedim bide yalnız olmak tat vermiyor :D

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    mehmet ben yemlide levrek yakaladim fakat uyguladigim sisteme çupra dil kefal da geliyor. florokarbon bedene kursun çekip uste tek kostek altina 1 kulaç kostek ve vmc 9299 3 numara igneyi bagliyorum. kullandigim yem genelde boru kurdu sardalya veya uskumru. levrek dip igneye geldi. yemi irice takmaya gayret ediyorum. avlandigim avlakta boru kurdu 3lu klasik takimla levrek alan da gordum.

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    bu sene izmir kıyılarında güzel balıklar alındı

- gece karanlıkta
    - sert kuzeyli havada
    -deniz dalgalı . gece soguk
    - yem mamun (burada böyle ama sardalye de olur )
    -klasık 3 lü takım
    -beden 040 köstekler 035
    -iğneler kısa saplı - kalın kahverengi 02 - 03 (markası önemli değil)
    - mesafe , kıyıden en fazla 20-30 metre..

ama artık yok deniyor.. ve çupiler bekleniyor :)

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    geçen sene temmuz ayında, altınoluk kıyıdan levrek tutmuştum. şamandıralı takım;

şeffaf şamandıra
    0,28 misina
    4no bronz kısa pala çapraz
    yem kalamar

gecenin en sessiz sakın anında kıyıya çok yakında (5-10m) vurdu oltaya. Yaklaşık 800-900gr vardı. Bir kaç gece üst üste gitmeme rağmen o avdan sonra bir sonrakini ağustos ayında alabildim.

6. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Sessiz ortamda şeytan oltasına canlı tekeyle tutmuşluğum var:)

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    yaz ayının ortaları idi gece 12 civarı taze sülünez ile tutmuşdum:)
    2iğneli dip takımı..kösteğin ortasında minik batmıyan sünger geçirmiştim stoperli,kayalık bölgelerde takılmayı engelliyor bir nevi.ayrıca yemi havada tutuyor görünürlüğü artırıyor..

Uploaded with ImageShack.us

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    top+1kulaç+tekiğne, durgun suda ve sabah ucunda da canlı karides
    fazla uzağa atma ve saklan
    buda benden olsun

9. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    En son karaburun/karareiste sülünezle almıştım..Hedef balık değildi tabiki,şaşkın bir levreğe denk geldik yoksa levrek kim biz kim :)

10. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bütün öneriler için teşekkür ederim. Ama söylediğim gibi özellikle kanca seçimi önemli benim için.

Normalde ben mavruşda kullanığım 2/0 çapraz youvella iğne ve klasik 2 li dip takımı ile avlanıyordum. Fakat yanlış seçim yaptığımı düşünüyorum.

Bu yüzden sizlerinde fikirlerinizi almak istedim.

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Fotografimda gördügünüz 3 levregi ayni gün yaklasik 20 dk ara ile aldim:) takim olarak samandira stoper tek igneli sistem kullanildi. Yem olarak canli iri tekeyi kuyruktan canli olarak taktim. İgne kisa palali mustad 1 yada 2 numara idi tam hatirlamiyorum acikcasi:) firdonduden cikan tek igneli misinayi kimisi fc kullanirdi kimi mono kullanirdi ben 0.30 mm alba take kullanmistim:)

12. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

abicim galiba sen karadenizdesin şimdi egede akdenizde falan sardalyayla güzel levrek alıyorlarda senin oralarda çalışırmı bilmem. senin yapacağın bence zargana topuyla tekeyle avlanman iyi olur yalım. ama bir iğneye çifteke takıcaksın. birinciyi tamamen iğneye takıcaksın ikinciyi iğnenin ucundan kuyruğundan takıp o tekeyi canlı bırakacaksın. ama akıntı kıyıya çoksa sen kurşunluda yapabilirsin. ama zargana topunu tutmaz. neden dersen çünkü takım hareketli olur levrek dayanamaz. ama sabit takımla levreği kandırmak zor işbe. sabit kurşunlu takımsa ozaman fırdöndüden sonra en az bir metre gezer kurşunlu takımlı avı dene derim. teke azıcık hareketli olur. iğnenin numarasını bilmemde ince palalı iğneleri kullan. levrek kalın iğneyi görür yaklaşmaz. misinanda ince olsun. rasgele

13. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    1253 Kısa Pala iğne kullanmamız önemlidir.Çapraz iğneler canlı yeme zarar verebileceği için düz iğne her zaman avantajlıdır.Misina olarak oldukça sağlam sert olmayan ince misina kullanmamız elzemdir.Sadece iğne ve misinadan oluşan takımımız derin sularda özellikle iskele dipleri,marina girişleri gibi bölgelerde bizler için yeterli malzemedir.

Bu makale Turgay Sezgin'den alıntıdır iğne nosu 1 yada 1/0 uygundur sanırım Mehmet.

14. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Durgun havalarda şamandıralı takımı denerim abi. Hafif dalgada gezer kurşun, aşırı dalgada da dip takımı olabilir o zaman. Gezer kurşunlu takımda kurşun fırdöndüden önce olacak sanırım.

Merhaba Recep abi :D Nasılsın? Görüşmeyeli bayağı oldu. Arayamadım bende kusura bakma abi.

1253 aradığım iğne olabilir. Fakat Süleyman abi ince olması gerektiğini söyledi. O yüzden muallaktayım.

15. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

aynen öyle abicim. durgun havada yada dalga açığa doğru gibiyse zargana toplu takım yapacaksan gece yap derim sana. levrek varsa kesin sonuç alırsın.
    zargana topundan sonra en az iki metre kalama bırak.

dediğin gibi hafif dalgada gezer kurşun fırdöndüden evvel olacaktır. ama bu takımda oltayı atınca biraz da boşluk salacaksınki levrek yemi alınca bi kaç metre yüzer öle yutar. kıyıya bi zil koyarsın misina yürümeye başlayınca zil çalar. laf aramızda o zilin sesinide ne özledim bilemesin yav.

bide çok dalgalı durumda levrek dip yemini kolay alır zaten sabir kurşunlu normal takım kolay iş yapar. sen bu takımlarla avlanmanın avantajınıda görürsün zira biz eşkine deriz siz mavruş dersiniz ondanda çok gelir tekeye. eğlenceli olur.

ince iğne meselesine gelince çok önemlidir. şimdi hayvan kalınıda görür inceyide görürde ince iğneden fazla ürkmez. gözüne kolay gelir. sen başında olacaan için fazla asılmadan kullana kullana çekersin. levrek asıldınmı asılır kancayı bile açar ama asılmadımı uçurtma indirir gibi aheste çekersen kıyıya yüzeyüze gelir. korma 10 kilo bile olsa öyle gelir inan bana. ama mesela geceden bırakma yapacaksan ozaman canlı yeme paslanmaz kalın iğne takarız. çünkü hayvan gece yakalandımı sabaha kadar sen yokkene iğneyi bile açar kaçar. ince iğne derken küçük iğne değil palası ince iğne olacak. numaralarını falan bilmem ama büyük boy iğne işte. biz göz kararı alırız. şimdiki gençler maşallah herbişeyini biliyor.

16. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim. Elinize sağlık...