arkadaşlar, ben tekirdağ çerkezköy'de oturuyorum ama kıyıköy'e kalkan avına gitmeyi düşünüyorum. acaba kıyıköy'de kalkan çok çıkıyor mu ya da en çok hangi balık türleri çıkıyor ve kıyıdan av için neresi uygundur bilen var mı acaba?
nisan mayıs gibi kıyıköy,yalıköy,kastro ve çilingozda tek zokalı takıma yada kurşunun bir karış yukarısına yaklaşık 1 metrelik bedenle tek iğneli serbest takimla yem olarakta istavrit,hamsi,sardalya,zargana kullanarak kalkan avlamak mümkündür...yalnız 4 yada 5 oltayı 3er 5er metre arayla kullanmanız yakalama şansınızı arttıracaktır...seçiminizi dere ağızlarından yana kullanırsanız piside alabilirsiniz.bu saydığım yerlerin hepsindende dere denizle birleşir..şimdiden rastgele
karadeniz kıyıları kadar olmasada tekirdağ taraflarındada kalkan alındığını duymuştum...marmarada kumluk alanlar genelde pisi yapan yerler olarak geçer ama trolden kaldıysa...kalkan karadeniz balığıdır nasıl lampuka akdeniz ve kısmen egede bulunup marmarada bulunmuyorsa kalkan da tamamen karadeniz ve kısmen marmarada bulunur....bu saydığım yerlerde levrekte kofanada yapıyor oradaki arkadaşlarımız öyle söyluyor...hemde kaşıkla,rapalayla falan değil hatta bundan yaklaşık 6 sene önce falan bi dergi çikmıştı deniz ve balıkçılık diye orada yaptıkları levrek ve lüfer avlarını anlatmışlardı.yanlış hatırlamıyorsam kastroydu mekan...saydığım yerler kalkan için cennettir,babam ben küçükken orada parakete atmışlardı yaşlı bi amcayla 25 tane kadar 2şer 3 er kiloluk kalkanlarla dönmüşlerdi,tadı hala damağımda o balıkların,o günden sonrada kalkan yemek nasip olmadı....bu saydığım yerler genelde büyük koylar şeklindedir,balık yakalanmaması durumunda balık yok diyerek geri dönülmemelidir,deneye deneye bütün koy gezilmelidir,bilhassa dere ağızları ve bunların 100-150 metre açıklarının çok yaptığı söylenir
Çilingozda 3-4 hafta önce rasrladığım arkadaşlar en son 2 sene evvel kalkan aldıklarını söylediler.25-30 cmlik çekenler var.