Değerli balık dostları, sevgili üstadlarım... Bu Konuyu tatlısu bölümüne mi yoksa buraya mı açmaya bir türlü karar veremedim en sonunda buraya açtım... Gelelim Sadede... Hafta sonu dinlenmek amacıyla cuma ,cumartesi, pazar için kıyıköy'e gitmeyi planlıyorum. Forumda başka bir konuda deniz kıyısından KALKAN tutulabilineceğini denize akan nehirde ise kefal ve sazan tutulabilineceğini okudum. Sazan'ı şu anda yasak olduğu için av listemden çıkarıyorum. Denizde kalkan için yem olarak istavrit veya hamsi düşünüyorum bu arada önerilerinize de açığım yem ve yöntem açısından.. Peki nehirde veya denizde alternatif olarak neler tutulabilir? bu mevsimde o taraflarda avlayabileceğim hangi balıklar vardır?? Örneğin buradaki kefal için hangi yemi kullanabilirim? tavuk göğsü veya tavuk ciğeri olabilir mi? Alabalık avına şimdiye kadar hiç çıkmadım oraya yakın bazı derelerde de alabalık olduğunu duydum ancak bu derelerin yerlerini hiç bilmiyorum manastırın hemen karşısında bir dere var ama burada alabalık bulunur mu merak ediyorum. Eğer alabalık için cesaret edersem meps kullanmayı düşünüyorum 1-2 gün içinde istoç'a gidip meps alıcam... yem olarak başka bilgisi olan var ise bu konuda da yardım rica ediyorum Kısacası Kıyıköy'e giden birisi olarak bana Deniz, nehir ve derelerde tutabileceğim balıklar ve kullanılacak yem hakkında tavsiye-öneri verebilir misiniz?? Herkese Teşekkür Ederim Saygılar...
merhaba arkadaşım bildiğim kadarıyla kalkan avıda yasaklanmıştı http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19412 bu konuya bi göz at derim balık istiyorsan çanakkale tarafına gitmeni öneririm malum bereketli sular
seçkin denizlerde amatör balıkçılara zaman yasağı yok Denizlerde amatör balıkçılık MADDE 11- (1) Denizlerde amatör balıkçılık, zaman yasağına tabi değildir. Denizlerde özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur. (2) Denizlerde amatör avcılık her türlü olta takımı, serpme ve yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.�den büyük olamaz.
abim böyle bişe yazıyordu ona istinaden dedim KALKAN HİÇ BİR ŞEKİLDE AVLANMAYACAK 01 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtalarıyla kalkan avcılığı yasaklanmıştır. Parakete ve fanyalı ağlar ile kalkan avcılığı dönem boyunca yasaktır. Av yasağından önce avlanılan ve il ve ilçe Tarım Müdürlüklerince stok tespiti yaptırılan kalkan balıklarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içinde pazarlanması zorunludur.''
seçkin bu bahsedilen yasak var doğrudur ama yazının detaylarına bakarsan istihsal vasıtalarıyla diyor vede eldeki balıkları satmaktan bahsediyor yani bu yasak ticari balıkçılara. yani bizim için geçerli değil gerçi bu yasakları ticari balıkçılarında pek umursadığı yok
Acaba bahsedilen bu yasak amatörler için mi yoksa ticari amaçla avlananlar için mi? zira pazarlanmasından bahsediliyor
peki yem olarak ne kullanayım? nehirde avlanırsam hangi balık vardır bu mevsimde? son olarak da buraya yakın olan alabalık yatağı var mıdır? teşekkürler..
kıyıköy Selam arkadasım ben kıyıköy e sıkça giderim bu yıl gidemedim henüz bakalım kısmet yazın gidebilirim inşallah fırsat bulabilirsem.Kıyıköy için sana tavsiyelerim olacak.Dalga kıran içinde gayet iri kefal bulabilirsin ben başka birşey göremedim dere tarafına gideceksen mutlaka yanına bolca karides al ve dere kefallerine karides at oltanın hiç boş durmadığını göreceksin tatlı suda başka işe yarar bir balık göremedim açıkçası dibe sazan vs için olta atıp saatlerce bekleyenleri gördüm ama nafile..Denizi genel olarak taradım koyları dolaştım ama bişey bulamadım balık açısından biraz kıt geldi bana .Tabii sen yinede şansını deneyebilirsin...
Teşekkürler Dere kefallerinin tadı nasıldır? bir de karides yerine tavuk eti kullansam acaba verimli olur mu? malum karides koku yapıyor ya
Az Önce kıyıköyden geldim ve bu hafta için hava şartlarının çok kötü ayrıca balık avı için elverişsiz olduğunu söyleyebilirim. Dün akşam üstü hava birazcık duruldu ve kıyıköy girişindeki köprünün ayağına, dere kenarına gittim. Karides almadığım için pişman oldum zira yem olarak ekmek kullandım fakat sadece vuruntu yaptı hiç balık alamadım karides veya tavuk eti kullansaydım belki daha verimli olabilirdi. Oraya gitmeden önce yanıma meps de aldım belki alabalık için yer bulurum diye (bak bak sanki kefal veya sazan tutmuş da aklı sıra alabalık tutacak ) ama nafile. O civarda Alabalık tutulacak yerleri bilmediğimden dolayı bu hevesim de boşa gitmiş oldu. Hatta belki bir akarsu görürüm diye Aksicim köyüne kadar bile gittim fakat yolda hiç rastlamadım içimden bir ses Balkaya köyü yolunda vardır dedi ama bu sesi yüreğime dinletemediğimden dolayı geri döndüm. Yani sizin anlayacağınız biraz havanın azizliği biraz da benim pasif kalışım sebebi ile bu hafta sonunu sadece gezi ile geçirdim desem yeridir Bol oksijen ve atılan stres de bunun artısı...