Selamlar. Bugün Sabah Tan Buyana Olta Attik ,ama Bir Tik Diyen Yok Urla özbek Te Avlanmaya çaliştim Olmadi ,çeşme Altida Ayni, Güzel Bahçede Bir Tane Oltacinin Kovasinda Balik Göremedim ,bu Durumda Beni çok üzüyor Sebebi Nedir Acaba?
Balıklar avlamakla tükenmez. Denizde aynı türden 2 balık olsa biri dişi biri erkek binlercesini üretirler. Amma denizde balıkların üreyebilecekleri yuvaları hiç umursamadan bozup yok eden trol ve gırgıor belasına denizlerimizde balık nesli yok oluyor. Küresel ısınma falan hikaye. Gırgır ve trol. Başkaca bir nedene gerek varmı?
TROL>>>>>>>>>>>TROL>>>>>>>TROL>>>>>>>>>>>>bu isin onune gecemedikleri surece...sahil guvenligin bunca sorumsuzlugu ve ilgisizligi....Sikayette bulundugunda hic kimsenin gelmemesi ve ilgisizligi...kiyiya okadar yaklasmalarinin yasak oldugunu bile bile nerdeyse kiyida gibi olmalari sonucu kiyi balikciligi nerdeyse olmek uzere....birakin kiyi balikciligini acikda bile birsey yok...
Sanırım kıyı için biraz daha beklememiz gerekiyor Dün bende güzelbahçe limandan akşam suyunda 4 saat avlandım bir iki didekelemeketn başka birşey yoktu. Yalnız ayrı bir konu olta attığım yere balıkçılar ağ atmış 6 takımım bu yüzden koptu.Bu kadar kıyıya ağ atmak serbestmi değilse sahil güvenlik neden önlem almıyor.Ayrıca benim avlandığım limanda sahil güvenliği de vardı
Emrah kıyıdan sık gidiyorsan birlikte çıkabiliriz.Tabi senin içinde uygunsa.Ben hatay askeri hastanenin orada oturuyorum.
yorumlarınız için teşekür ederim. olabilir evren kardeşim nasıl olsa sizin oradan geçiyorum ,hem tanışmış oluruz bakarsın iyi ikili oluruz,msn adresimi vereyim daha iyi haberleşiriz emo_sahin@hotmail.com
Merhaba Emrah kardeş. Geçtiğimiz yıl yani 2008 İstanbul kıyılarıda doğru dürüst av vermedi.Çünkü av yasağı mevsimi olmasına rağmen olta atımı mesafeye hava karardığında teknelerle ağ serdiler.Ne yazıkki hiç kimseler bu insanlara dur demiyor.
sanırım ticari av yasağı henüz başlamadı değilmi? gerçi yasak olsa ne farkederki uyan olmadıktan sonra!! ama bu yıl kış ayı son 5 yıla göre çok farklı geçti.biz kara avında bile çok şaşırdık,herzaman av yaptığımız yerler bu yıl boştu,av olmaz dediğimiz yerler ise çok daha bereketliydi. belki balık camiası içinde bu yıl farklı bir yıl olmuştur. bu arada ek olarak belirtmek isterim @oltacı1980 ve @gagkoş kardeşlerimin dialoğu ne kadar güzel olmuş,birlikte balığa çıkalım sohbeti. bu siteti bu yüzden çok seviyorum.dostluklar ne kadar güzel.umarım bu güzel ortam hiç bozulmaz,hep böyle devam eder.
Merhaba Ugur Abim Senide Alalim Daha Evrenle Gitmek Nasip Olmadi Olmazsa Sninlede Diyalogta Oluruz Bir Ortam Kurariz Inşallah
geçtiğimiz yıllarda o kovalarda ufacık balıklar doluydu acaba ondan dolayı olabilirmi sırf proflara trollere gırgırlara laf atmayalım birazda bilinçsiz amatörlerin kovalarına bakalım
Emrah kardeşim eyvallah düşünmen bile çok güzel ama ben Ödemişteyim.Deniz henüz bizim buraya gelmedi. ama birdahaki seçimlerde Belediye başkanlığına aday olucam,başkan kesin seçilirim,en büyük vaadim Ödemişe deniz getirmek olucak çünkü. şaka bir yana dediğim gibi Ödemişteyim.işten güçten fırsat buldukça İzmire gelebiliyorum.arada ortalama 120Km var. gerçi H.Rıfatpaşa da evimiz var.ama orada şimdilik bir akrabamız kalıyor. ama havalar biraz daha ısınsın irtibata geçelim,hafta sonları kaçar kaçar gelirim
haklısın maalesef başımızda trol denen bir bela var,hem dip balıklarını avlıyor hemde agdan kaçabilen varsa onların yumurtlayacagı yuvalarını bozuyor.beniskenderunlu bir amatör balıkcı olarak bu sene kıyıdan bir tane dahi cipura yakalayamadım,halbuki şimdi kudurması lazımdı umutlar başka bahara herkese rastgele
Uğur abi herzaman bekleriz Emrahla bir tanışabilsek Bu arada bende halirıfat son durağa 250 m mesafede oturuyorum.
sanırım yazmak için en uygun başlık burası: dün Kuşadasına olta atmaya gittim.ama şanssızlık hava aşırı rüzgarlıydı. akşam geç saatlere kadar denemediğim yer kalmadı.önce limanın orada denedim,marina civarı,martı adası civarı hepsini gezdim.yok en ufak bir vuruş dahi yoktu. daha sonra pamucak tarafı,ahmetbeyli gümüldür gezeyim dedim.bu kezde Kuşturu geçer geçmez yağmur fena bastırıp arttı.arabanın silgeçleri 3.kademede yetmez oldu.o tarafı deneyemedim.