Kıyıya Yakın Avlanma İçin Yasal Düzenleme Talebi

Konu, 'Tebliğler' kısmında starmix tarafından paylaşıldı.

1. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Merhabalar,
    Uzun zamandır herkesin şikayetçi olduğu, zararı aşikar bir konu var. Kıyıya yakın yerlere ağ atarak kıyı balıklarının yok edilmesi.Burada sözünü ettiğimiz avlanma tamamen ticari amaçlı olan ve bırakma ağ, paraketa, trol, gırgır gibi tekniklerle yapılan (bilhassa balık populasyonunun azalmasına neden olan) avcılık türüdür.

Ticari avcılık ile pelajik (orta su) ve demersal (dip) balıkların avlanılması ile ilgili pek çok kanun, tebliğ, genelge ve sirküler var. Bunların arasında bildiğim kadarı ile kıyıya yakınlık ile ilgili bir düzenleme yok. (Eğer bu konuda bir düzenleme varsa lütfen ekleyin)

Resmi makamlar nezdinde kişisel bir girişim yapmayı düşünüyorum.Daha önce yapılan bir başvuru veya düzenleme isteği var mı bilmiyorum.Benim düşüncem bu konuda bireysel de olsa girişim yapmamız gerektiğidir. Kendi avlaklarımın 10 yıl evvelki hali şu anda sadece hayal gibi geliyor.Bir 10 sene sonrasını düşünemiyorum.

Bu konuda bilgi verebilecek, yardım edebilecek, yol gösterebilecek arkadaşlar varsa çok müteşekkür kalacağım. Bunun yanısıra öneri ve eleştirilerinizi de bekliyorum.

2. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
  3. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

''3- Av Vasıtası Yasakları:
    Her Türlü Trol Yasağı:
    Akdeniz’de
    - Finike Körfezinde koordinatlarla belirtilen alan içerisinde trol avcılığı yasaklandı.
    Ege’de
    - Çandarlı Körfezinde değişiklik yapılmış, Kemikli Burnu ile Aliağa Taşlı burun arasındaki alanda trol avcılığı yasaklandı.
    Karadeniz’de
    - Zonguldak ili Ereğli Baba Burnunu içine alan yasak değiştirilerek, Alacaağzı Burnu ile Bartın Tekke Burnu arasında kalan alan trol
    avcılığına yasaklandı.
    Dip Trolü Yasağı:
    Karadeniz’de:
    - Sahilden itibaren 3 mil olan olan dip trolü yasağında düzenleme yapılmış, Zonguldak ilinde koordinatları belirtilen alanda sahilden
    itibaren 2 mil içerisinde dip trolü avcılığı yasaklandı.
    Çevirme Ağlarına İlişkin Yasaklar:
    - Çandarlı Körfezinde Kemikli Burnu ile Aliağa Taşlıburun arasında koordinatlarla belirtilen alanda çevirme ağları ile avcılık yasaklandı.
    - Saroz Körfezinde Kuşburnu ile karşısında koordinatları belirtilen alanda çevirme ağları ile avcılık yasaklandı.
    - İzmit Körfezinde Zeytin Burnu ile karşısında koordinatları belirtilen alanda çevirme ağları ile avcılık yasaklandı.
    - İstanbul adalar’da; İGDAŞ doğal gaz boru hatlarının bulunduğu güzergahlar avcılığa kapatıldı.
    - Akdeniz’de Seyhan nehrinin denize döküldüğü yer ile Yumurlatılık Limanı girişindeki alan içerisinde kalan sahada 6 kulaçtan
    itibaren uzunluğu en fazla 3 boy,(600m) derinliği en fazla 18 kulaç (33m) olan gırgır ağları ile avcılık yapılmasına imkan sağlandı.
    - Gırgır ağı kullanacak balıkçı gemilerine bir yıl geçerli olacak ölçüm belgesi alması zorunluluğu getirildi.''

====================================================================-

Görüldüğü üzere , dediğiniz sistemlerde , yer , mesafe , zaman , yasakları mevcut fakat başka yöntemlerle ticari avcılıkta mevcut.!!!

Amatör ve profesyonel balıkçı her yerde var !! .

Birimiz hobi !!! diğerimiz rızk !!!

http://www.kkgm.gov.tr/birim/su_urn/2-1_Duzenlemeler.pdf