yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden bilecik sögüte bağlı kızıldamlar göleti varmış daha önce gideniniz varmı acaba nasıl bi yer önceden keşif yapmaya gerek varmı acaba???
ben kızıldamlar a hiç gitmedim,bu haftasonu gitmeyi planlıyordum fakat tercihimi pelitözünden yana kullanacağım,kızıldamlardan neden vazgeçtiğime gelince,giden arkadaşlarım çok iyi sazan çıktığını söleselerde askeriyenin giderlerinin bu suya karışması sebebi ile balığının tadının kaçık olduğu kokulu olduğunu ve çok kılçık yaptığını sölediler,ben siteye yeni üye oldum,hayatımda da ilk defa bu haftasonu ava çıkacağım fakat eskişehir çevresindeki avlakları çok iyi araştırıyorum sadece duyduklarımı bilgilendirmek amaçlı yazdım,kızıldamlar tecrübe edilmemiştir .Fakat pelitözü hakkında bilgileri size pazartesi den itibaren yazacağım.
kızıldamlar son iki seneden bu yana limit altı veriyor bilgilerinize ve olta atacak yer bulamayabilirsiniz
Kızıldamlar Göleti bu sene tavsiye edilebilecek yerlerden değil. Bunun en önemli sebebi son 2 senedir burada kontrolsüz ve limitsiz avlanmadır. 2 gün önce Kızıldamlar'daydım balıklar eskisi kadar bol ve büyük değil. Bununla birlikte askeriye ve çevre köylerin atık su giderlerinin göleti kirlettiğinden balıklarda ve suda bir kokma söz konusu. Uzaktan gelecek arkadaşlar için bir kez daha düşünmelerini öneririm. Ancak Pelitözü Göleti'nde Turna avlamak mümkün. Hepinize rastgele
Pelitözünde kızılkanattan başka birşey çıkaramadım,sezonun açıldığı ilk hafta gitmiştim,turna için çok uğraştım,gölet küçük olduğu için bot ile açılmakta yasakmış,turna için gölette bulunulması gereken bir bölge tavsiye edebilirmisiniz ?
Ben bu yıl 1 kez gittim henüz Pelitözü'ne. Çocuklarım durmayınca 2 saat kadar durabildim, sadece Turna için kaşık denedim ancak başarılı olmadım. Bir kaç arkadaş 3 gün aralıklarla gitmişler ve 3 günde ancak 1 kaç parça turna alabilmişler. Turna için kıyıdan kaşık atacağını düşünürsek, ani derinleşen bölgeleri tercih et bence. Rastgele
pelitözünde bir abi ile tanıştım,kasık çizmesi ile gölete giriyordu,kaşıkla turna ya çalışıyordu o bile alamadı,pelitözü dediğiniz gibi hemen derinleşen bir gölet değil anladığım kadarı ile,bu sebeple turna avı güçleşiyor,bot a izin verseler tadından yenmez ama...
Pazar günü gezmek için pelitozune gittim. Onca insandan kimse balık almadı. Ağ ile avlandığını 700 kg balık topladıklarını 2. seferde ağın yakalandığını ancak kişilerin yakalanmadıgını, oradaki koyden bazılarının da para karşılığı jandarma glirken haber vermek için bekçilik yaptıklarını söylediler. 2 yıl once 4-5 kg turna yakalayabildiklerini ancak 2 yıldır çok nadır balık çıktığını söyledilr. Onların bilgileri....