Merhabalar ben eskişehirden ufuk .İlk başlığımı bu kadar karamsar ve üzülmüş şekilde açmak istemizdim lakin içime dokundu. 2 Gün önce söğüte bağlı kızıldamlar göletine 3 arkadaş hem avlanmak hemde şöyle doyasıya yiyip içmek için gittik.Zorda olsa yanlış yollara girerek göleti bulduk .Çadırı kurdum oltaları hazırladık zilleri taktık kurduk mangalı açtık içeceği sivrisineksiz o berrak havada sarkılar söyleye söyleye geceyi ettik. Sabah oldu oltaların basında duruyoruz.Oda ne 15 yanımda kocaman insanlar 50 yas gibi dikdikleri makaralılar yetmezmiş gibi birde makaralıyla başladılar tırıvırı atmaya bakmakla yetindik sinirlendim birşeyde diyemiyorum onuda anlatıcam ayriyetten. Tüm gün yanımızda motorla gelen 2 3 kamış atan birisi vardı oda hiç boş durmuyor maşallah .Tuttuğu bütün balıkları hop kapana atıyor.O kadar akıllıki tuttugu balığı hemen eliyle arkasına götürüyorki etrafdan görmesinler çünkü tuttugu en büyük balık 500 gram civarı bu sekilde 5 saatte 40 yakın balığı kafese attı .Bizde tutuyoruz 3 5 el kadar balık gırgır şamata diyorum öp ahmet amcanı öp murat abini öpe öpe salıyoruz suya . Gölet civarında 20 yakın kişi vardı şimdi şöyle bir düşündümde ya biz hariç yada bizim gibi 3 5 kişi hariç diğerleri bu tuttukları 300 500 gram arası balığı kafese atıyorsa vay halimize .Kafesi dolu olan adamın yanına gittik bir bakalım dayı ne var ne yok baya tuttun diye gösterirmi kırk takla attı ben küçük koymuyorum diye bizde körüz ya hiç görmedik oraya giren balıkları. Çok sinirlendim lakin müdahele etmedim arkadaş ve benim infazımız var cezaevi muhabbeti dolayısıyla tek lafı bile kaldıramıyacağımız için kafasını gözünü kıracağımızdan biliyoruz dokunmadık.Şimdi gitsek desek trıvırı ne ayak diyecek belki sanane bilader bizde durmıyacağız komaya sokacağız .Sorucaz bu balıklar ne el kadar utanmıyormusun birşey diyecek al başına belayı banghead Bunları denetleyen bir kurum kuruluş yokmudur dedim jandarma gelir belki yemin ediyorum gelse diyeceğim gel komutanım sen dur ben sudan cekip gösteriyim tuttukları balıkları .Çok sinirlendim adam akıllı ilk avımdı bu manzarayı görmek beni üzdü halkımız bilinçsiz eğitimsiz yiyemeyeceği balığı kafese koyuyor. Alkol zararlı maddeler alıyoruz serserilikte önden gidiyoruz ama bunların 100 tanesini toplasanız bizim kadar bir delikanlı etmez yazık Allaha havale ediyorumbanghead
Ufuk üzüntünü ve hırsını bütün yüreğimle paylaşıyorum Allahından bulsunlar sinir baldan tatlıdır sakin davranmakla iyi etmişsiniz selamlar kardeşim
malesef o gölette öyle oluyor ve müdahale edemiyorun ne telefon çeker ne jandarma gelir alkol almana gerek yok sinirden kafayı bulursun o yüzden biz bilecik liler olarak gitmiyoruz o katliamı görmeye bitsin de balıklar o zaman ne olacak bakalım
Şimdi kimseyi tövbet altında bırakmak istemem tek 26 plaka bizdik dikkat ettim hep 54 plaka doluydu lütfen biraz insaf edin .Bizim devletimizde yok böyle şeyler gideyim denetleyeyim oturduğu yerden para kazanıyor çoğu devlet memuru 2 günde jandarma gelmiyorsa orada adam kesseniz kimsenin ruhu duymaz .
Alo 174 hattini arayip sikayet edin. Tum bilgiler burada mevcut: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44169&highlight=174 Olmazsa buraya e-posta yazin: alo174@tarim.gov.tr O da olmazsa Tarım İl Müdürlüğü'ne yazip sikayet edin. Veya buraya yazin: bimer@basbakanlik.gov.tr adresine yazin. Hic degilse ilgili Valiliğe yazin. Sikayet vatandaslik gorevidir ve cozum olabilir. Adam dovmek ise cozum degildir.
Merhaba.Her açıdan üzüntünüzü ve nefretinizi paylaşıyorum.Ben de Bozüyükteyim.Yarın gece dodurgaya gideceğim durum pek de farklı olmayacak.Bu konuyu jandarma genel komutanıyla konuştum.Onların da haklı söylemleri var.İş maalesef ceza ile çözülemiyor herşeyin başı eğitim.
10 sene Söğüt'te ikamet ettim, pek çok kez Kızıldamlar'da avlandım. Defalarca Jandarma çağırdım, bir kez olsun gelmediler. Yeni tebliğde buranın kesinlikle yasak kapsamına alınması gerekli diye düşünüyorum.