Merhaba Balıkavı.net üyeleri, Sonunda bir fırsatını bulup 4 günlük kaçamak yapıp Kızılırmak' ta balığa gidebildim. Fakat çoğu yerde olduğu gibi Kızılırmak civarında da yaz sezonu çiftçiler için tarla ve bahçeleri sulama dönemi olduğundan ırmağın debisi oldukça yüksekti, bu yüzden daha önce olta atabildiğimiz yerlere girebilmek ve yürüyebildiğimiz kıyılardan geçebilmek mümkün olmadı ama denemeden edemedim. Oltalarımı ve yemleri hazırlayıp düştüm yola, ilk gün 3 tane bekir, 1 tane de kefal yakaladım, ufak oldukları için hemen suya iade ettim. İkinci ve üçüncü gün uzun bekleyişlerin ardından boyut olarak pek tatmin edeci olmasa da bir kaç balık almayı başardım, balıkların iyi durumda olanlarının tamamını suya saldım, suya bıraktığım balıklar 10-15 taneyi bulmuştur herhalde... 2 tane Yayın balığı yakaladım, takımları ufak olduğundan büyük balık alamadım, balıklarının boyları 45-50 cm idi onlarıda hemen suya iade ettim. bu arada takım olarak, 0,30 ve 0,50 mm misina ve tek kancalı dip oltası, yem olarak da solucan kullandım.
Şansın bol kısmetin açık olsun.. çok daha güzel balıklar nasıp olsun.. (Bende merak ediyordum bizim Bekir (mahalledeki) uzun zamandır yoktu ortalıkta demek oradaymış)