merhabalar ben kızılırmak da bugra köyüne gitmeyi düşünüyorum orada arastırmalarıom sonucu bir baraj oldugunu gördüm şimdi hangi bölgesinde avlanmalıyım bilgi verebilecek olan varmıdır acaba? bu konuda bilgilendirirseniz cok memnun olurum hangi yem hangi balık cıkar karsıma ne kullanmalıyım cok tesekkürler simdiden
beklerim tabiki ama en azından ne cıkacagı hakkında bilgi verir isen ona göre takımlarımı ve gerekli malzemelerimi ayarlıyayım saygılar cok tesekkürler ilgin için
Bölgedeki barajın öncelikle bir özel şirkete ait olduğunu hatırlatayım.. MNG holding'e ait bit hidroelektrik santral... Tanıdık olmadıkça ilk gelen yabancılara negatif bir hoşgeldin karşılaması yapıyor güvenlik görevlileri.. Fakat ağ ve tırıvırı karşıtı olduğunu anlayıp az da sohbet ettikten sora giriş çıkışta pek ses çıkarmıyorlar.. Bölge dik ve patikalı bir yola sahip.. Geçen yıl patikadan ırmağa yuvarlanan bir kaza ve 2 ölü haberi hatırlar isen işte bu mevkiide oldu bu kaza yolu çok sakat, yanında o yolu bilmeyen biriyle yola çıkmamanı tavsiye ederim dostum.. devamını birazdan yazıcam tel geldi..
detaylara gelinceee; evvela 1. şart gecelemek.. 2. şart ve en önemlisi ise telefonların asla çekmediğini bil.. en az 3 kişi gidilmesi lazım ve el telsizi almanız lazın yanınıza.. gerisini sor ve dilimin döndüğünce yazayım gökhan kardeşim..
çok teşekkür ederim serdar abi gercekden güzel bilgiler verdin bunları asla kulak ardı etmicem peki o barajdan ne gibi balık cıkacak yada yem ve takım olarak ne kullanmam gerekecek? bu konu hakkında da bilgilendirir isen cok sevinirim simdiden tesekkürler
Rica ederim gökhancım, bildiklerimizi müsbet manada ihtiyacı olan arkadaşlarımızla paylaşmadıkça ne işe yarar tecrübeler, yoksa at gitsin çöpe şimdiiii; ilgili barajda 1. önceliğin ve popülasyonun malum yayın balığımıza ait olduğunu söyleyeyim, 2. ve kadim av meleği kambur sazanımız iken 3. ve sürpriz avımız turna ve levrek olacaktır.. 4. sırayı da bekir, çay balığı ve nadiren tatlı su kefali oluşturuyor diyebilirim.. 5. ve pek kayda değer olmayan ama yem azmanı balığımız ise ırmak gümüşüdür.. yayına şamandralı veyahut dip oltalı takımlar hazırlamanı tavsiye ederim.. Yem olarak illaki solucan veyahut tavuk yüreği ki solucan daha iyi iş yapar herzaman, sazana küsbeli takım hazırla mısır veya solucan sarkıtmalı, turna ve levreğe canlı gümüş takmak daha akıl karı ırmakta ama sasi yada kaşık ile at çek de yapabilirsin.. diğerlerine de minik iğnelerle küçük solucanlar takıp dip oltasıyla epeyce sonuç alırsın... biraz acele yazdım ama umarım bilgiler yeterlidir.. yok yetmezse yaz yine cevaplarım kardeşim..
Küspeli olta takımı kullanımı yasak, turna balığı da yumurtlama döneminde olduğu için av yasağı kapsamında. Bunları da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
abicim cok ama cok tesekkür ederim sagolasın gerekli bilgileri aldıgımı umuyorum yani bu gittiğim baraj da ne ile karsı karsıya oldugumu bilmemi sagladı cok tesekkür ederim bu bilgiler ile muhtemelen bir yerlere gelirim inss sagolasn raporlarım da verdigin bilgileri en basa yazacagım saygılar
hocam sizin de verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim tebliğ okumadan ava zaten gitmiyoruz bu birincisi ve küspenin yasak oldugunu da ögrendik sayenizde bunun icin cok tesekkür ederim saygılar
slm bahsettiğiniz yerde oldukca fazla ırmak sazanı cıkar geceleyecek iseniz yayın sansı yüksek ama ilmi ile yaparsanız aksi halde beklemiş olursunuz yolu ve benzeri durumları oldukca iyi bir yer ama illaki o tarafa gidicegim diyorsanız tavsiyem kalecik merkezinde eski kum ocaklarının oldugu yer daha rahat ulasım ve balık avlama yönünden cok daha uygun bir yer