Kızılırmak mı?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında baskentli1 tarafından paylaşıldı.

1. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Merhabalar çok aktif olamasamda profilim baya eskide olsa bayadır ara vermiş olsam da yine de ACEMİyim belki daha beterim :(
    Ankara'dayım bu pazar bir yerlere gideyim diyorum o kadar araştırdım ama yine beceremedim ne yapacağımı bilemedim.
    Ocak ayında ne avlanır nasıl avlanır bilmiyorum gönlümde kızılırmak ve yayın var fakat ben ne kadar gittiysem Kalecik tarafına gittim hep ve hep boş döndüm inanılmaz bir akıntı var :( Köprü köye gideyim diyorum turna yasak diye biliyorum sormadan iş yapmayım dedim hemde turna kıyıya zor geliyor bot lazım ne yapacağım bilemedim :(
    Yazın çubuk2 ye gittim bir kaç sefer sonra aski yasakladı yine kaldım vs vs vs...
    Şimdi birileri bana yardım edebilir mi?
    Şuraya git şunu kullan şöyle kullan şu yasak bu serbest diye?

2. savas_ankara

savas_ankara Savaş YILDIZ

Favori Kamış:
    Remixon dolgu 230 cm, iki parça
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    Yayın balığı, 3 kg (75 cm)
    merhaba,

benim köyüm kalecik' e çok yakın ve kızılırmak' ta çok avlanırım.

eğer yayın avlamak istersen akıntının girdap oluşturduğu derin yerler veya akıntının kıvrım yaptığı bölgelerde durgun ve derin yerlere dip oltasına canlı veya ölü balık, solucan ve bulabilirsen sülük takarak denemeni tavsiye ederim, yalnız yem olarak balık takarsan biraz vakit harcaman gerekebilir, diğer yemlerle daha hızlı sonuç alabilirsin.

bunun dışında yine kızılırmak' ta çoğu insanın "bekir balığı" dediği, çilli ve ufak bıyıkları olan çok güzel bir balık var, boyu 1 metreye kadar ulaşabiliyor.

bunun için ise genelde en az bir metre derinlikte olan, dibi çakıllı yerlerde suyun çağlayan veya derin akan kısımlarında, yem olarak solucan veya hamsiyi öneririm, hamsileri takmak için kimisi gece tuzlayıp dondurup kullanıyormuş ama hamsileri üçe bölüp, istediğin balık boyuna göre bir iğne kullanarak, iki yerinden geçir ve etrafına çok ince bir misina sarıp kanca ile yemin üstüne düğüm at, bunu yaparken iğnenin ucunun yemden kolay çıkabilmesine dikkat etmen lazım, bu iş için biraz uğraşırsın, fakat böylece küçük balıkların yemi çalmasını engellemiş olursun, hem de hamsi kancadan kolay düştüğü için sürekli yem takma derdinden kurtulursun, ben geçen bayramda bu şekilde çok balık yakaladım.

ayrıca bu balık çok sert bir balıktır, 15-20 cm. lik olanlar bile oltayı alıp götürür, onun için çok 0,25-0,30 luk yeterli olur. bu arada oltana bu balığın çok ufakları da gelebilir, bu balık çok irileşebildiğinden onları suya iade edersen sevinirim...

bende bu hafta sonu kızılırmak' a balığa gideyim diyorum, fakat aldığım habere göre ırmak her zamankinden fazla akıyormuş, bu şekildeyken biraz zor balık tutuluyor, haberin olsun.

eğer gidersen resim çekmeyi unutma, rastgele :)

Son düzenleme: 19 Ocak 2011
  3. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Çok teşekkür ederim. Bu hafta sonu giderim resimleri eklerim ;)

4. avkolik-çıtak

avkolik-çıtak cengiz

avcı

merhaba arkadaşım
    işin aslına bakarsan balık avı evde başlar yani öncelikle ne tür balık avlayacağına karar vereceksin sonra ekipmanlarını hazır edip avlıyacağın balığa
    göre yem temin edeceksin gelelim balık avına sana bu mevsimde önereceğim
    tatlı su kefali iyi verim alırsın gidecegin yer ise çeltikçiyi öneririm nasip olursa
    30 ocakta ordayım:) :)

5. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Teşekkür ederim Çeltikci deyince az kaldı burdur rotası çıkartıyordum acemilik çıksın bildiğim yere Kalecik / Kızılırmak'a gidiyim olmaz olmaz belki bana geleceği tutar bir yayınla karşılaşırım :)

6. savas_ankara

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    dostum kalecik tarafında yayın olduğu kesin, dediğim gibi ırmak çok fazla değilse yazdığım taktiklerle mutlaka yakalarsın...

7. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Cok sagol soylediklerinizle alakali calisacagim ;)

8. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Buğra köyü deniliyor kalecikte ne dersiniz giden gelen fikri olan varmı?

9. savas_ankara

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    bizim köye yakın sayılır, hiç gitmedim, fakat kızılırmak yanından geçiyor diye biliyorum. sonuçta bölge aynı bölge ama av yeri açısından kıyılar nasıldır bilemiyorum, gidip bakmak lazım.

10. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Ben haritadan baktım köyün yanında baraj gördüm sanki neyse yaaa bi balığa gideceğim amma sorun oldu :)
    Giderim kızılırmak'ın yanından uygun yer bulana kadar devam ederim zaten yağmur da olacak kısmet artık :)

11. savas_ankara

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    buğra köyünün yanındaki o gölet bizim köyün üstündeki mahmutlar köyünün karşısında kurulan hidroelektrik santrali için oluşturulan bir gölet.

12. spectator_man

spectator_man mry

bu zamanda yayın diyorsun çok çok zor çünki soğukta yayın kıpırdamaz
    ama diğer balıklara rastlarsın rast gele derim