Kızılırmak yayın avı yardım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında asduskun tarafından paylaşıldı.

1. asduskun

asduskun Deniz

Merhaba arkadaslar

Ben bu konuda dedikleri gibi amatörün amatörüyum elimde linea effe aquarex 4.20 slim surf kamis , ecusima 8000 vi makine ve dynamix 30 luk örgü misına var bunlarla nasıl bir sistem kullanmalıyım bana bi yöntem önerir misiniz? Bu arada yayın dip balığı mı? Dip oltası yapsam duydugum kadarıyla kizilirmaga giden arkadaslar bizim cok iğnemiz dibe takılıp kaldı misinamiz koptu diyolar bu konuda ne yapabilirim? Teşekkürler

2. asduskun

asduskun Deniz

Yardımcı olacak yok mu?

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yayin raporlarimi inceleyin aradiginiz orda ;)

4. asduskun

asduskun Deniz

Butun bu sorularin cevabi var mi

5. asduskun

asduskun Deniz

Yalnız herkesin takımı farklı olabilir benimkiler uygun mudur onu soruyorum?

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sert bir yayin surf kamisi kirabilir. Hele de makinada 0.30 örgü sariliyken. Zira sert kaloma çalismazsaniz makarayi kolay bosaltir. Tabi bunlar +120cm olanlar için geçerli

7. asduskun

asduskun Deniz

Ben de yeni aldım bu takımı da ortadaki 2 ek cikarilip kamis kisaltilabilyomus kısaltayım mı sizce? Bu arada sert kaloma çalışmak ne demek? Bi de surf kamis kirilabilit derken daha uygunu hangi kamis turu oluyo bu av icin?

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daha esnek özel kamislar lazim. Sert kaloma derken, makinanin üst kapak fazla gevsek olmayacak ki hayvani yorabilesiniz. Kendini akintiya atarsa su kuvveti+baligin kuvveti makarayi bosaltir. Kamis avatarimdaki gibi hatta daha fazla esnemeli ki hayvan yorulsun.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yayin avi ciddi bir avdir, +1metrelerin kamisi çalip götürdügü, +1.80metrelerin yayinlarin kamisi kirdigi, avciyi suya çektigi olagan birseydir. Takim kuvvetli olmali.

10. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Benc takımınız uygun .Yayın dip balığı, avlanmak için su üstünede çıkarlar.Ama dipde ağaç kovukları ,kayalık girintilerde aramak daha mantıklı.TEk kancalı bir takım yaparak ,olta kamışınıı sıkı biryere sabitleyinki arkasından el sallamak zorunda kalmayın .