kızılırmakta köpek balığı yakalanmış bu balıklar tatlı suda yaşayabiliyormu? ilk defa şahit oldum haberi:mynet'ten alıntıdır Kızılırmak'ta köpek balığı paniği Kırşehirli balıkçılar tarafından Kızılırmak da yaklaşık 1 metre uzunluğunda köpek balığı yakalandı. Akşam saatlerinde balık avına çıkan Kırşehirli balıkçılar, Kızılırmak üzerinde bulunan Kesikköprü mevkiinde köpek balığı yakaladı. Oltasına köpek balığı takılan Halil Kurt, yakaladığı balığın önce yayın balığı olduğunu zannettiğini ancak, köpek balığı olduğunu anladıktan sonra büyük korku yaşadığını belirtti. Kurt, "Kızılırmak kenarına balık tutmaya gittik. Suyun içinde çırpınan balık gördük. Yayın balığı olduğunu sandık. Oltamızı oraya doğru attık. Balık oltamıza düştü ve nerdeyse bizi Kızılırmağa sürükleyecekti. Oltayı kurtarmak için suya atladım ve tam 3 saat köpek balığını yakalamak için uğraştım. Köpek balığını Kırşehir'e getirdik ve hemşerilerimize gösterdik. Hayret ve şaşkınlık içerisindeyim" dedi. Köpek balığının kendisini ırmağa çektiğini ve canını zor kurtardığını söyleyen balıkçı Halil Kurt, "Çok korktum ve köpek balığı beni de ırmağa çekiyordu. Vücudumun yarısına kadar suyun içine girdim. Ali arkadaşıma, 'Balığı ve oltayı bırak beni kurtar' dedim. Ali arkadaşım son anda yetişti ve Allah'ın hikmetiyle beni de çekti balığı da çekti ve beni kurtardı" dedi. Yakalanan köpek balığının karnından Kızılırmak'ta yediği küçük balıklar çıkarken, balıkçı Halil Kurt, köpek balığını evdeki köpeklerine yedireceğini söyledi.
yem olarak kensini mi kullanmış anlamadım ben ya balık adamı nası çeker yahu denize :S bazı köpekbalıkları tatlı suya yumurta bırakmaya girer, bazıları kilometrelerce içeri girip avlanır. resimdeki balığın türünü bilmiyorum ama kaplan köpekbalığı örneklerden biridir
Köpekbalıkları tatlısulara giriş yaptığını duymuştum. Akarsularımıza hoş gelmişler.Nasılsa onları yakalayan bir avcımız bulunur.
Köpekbalıklarının ırmak ağızlarına kadar geldiği ve hatta biraz iç taraflara da girdiği doğrudur ama bu balığın taaa Samsundan kızılırmağa girerek barajları aşarak (Derbent Barajı vs..) taaa kırşehire kadar gitmesi imkansız ötesi bir olaydır. Bence tamamen uydurma bir haber lütfen böyle haberlere itibar göstermeyelim, saf olmayalım arkadaşlar, abiler
Tatli Suda Yakalanan Köpek Baliği Hemde Burnumuzun Dibinde ŞİMDİ HAYRETLER İÇİNDE İZLEDİĞİM HABERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM http://haber.mynet.com/detail_news/...rav.mynet.com/hv/kizilirmak_kopekbaligi65.wmv
Slm BENDE ARKADAŞMIN AÇTIĞI KONUNUN VİDEOSUNU EKLEYİM ADAMLAR BİRAZ TUAF GİBİ GELDİ BANADA http://haber.mynet.com/detail_news/...rav.mynet.com/hv/kizilirmak_kopekbaligi65.wmv
doğrudur geçen sene barajda bi arkadşala orka tuttuyduk geri bıraktık arkadaşlarda aynı olmuş herhalde
Köpek balığı tatlısuda pekala yaşar da... (bakınız aşağıdaki konu) http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=383461&postcount=1 Kırşehire kadar Kızılırmak üzerinde bulunan barajları aşabilmesi için tatlısuda yaşayabilmek yetmiyor, uçmak lazım. Yeni bir şey öğrendim, demekki köpek balıkları uçabiliyormuş. Üstelik girişi Ceyhan nehrinden yapmış, Adana'dan bir gerilmiş bir gerilmiş, açmış kanatları Torosları ondan sonra Erciyes dağını aşmış Kızılırmağa inmiş. Bu tür Karadenizde yaşamıyor, Akdenizden girmesi için başka bir senaryo yazamadım da
yakup hocam son noktayı koydu olay kapanmıştır köpek balıkları uçuşa geçmiş 15-20 güne kdar balina yakalamazlarsa kızıl ırmakta iyidir
Haklısın Yücel..Karayel hocamın da açıkça dediği gibi bu balığın oraya gitmesi ancak uçarak mümkün..Bence bu denizde yakalanıp straforla buz içinde uçurulmuş bir jaws yada küçükken deniz akvaryumunda beslenip büyüyünce nehre bırakılan bir şanssız jaws ile karşı karşıyayız.. 10-12 yıl kadar önce ankarada kozana yakın bir derede 1,5m ye yakın bir timsah bulunmuştu..(ölü) dedikodular aldı yürüdü..ineklerini otlatan çobanın ineğini deyere çekip parçalayan timsahlar görenler oldu dere en çok 40cm derinlikte bizim kozan oldu serengeti..
abi bu haberler cacık yaa turşu yok daha neler yarında yeni haberler çıkar tuz gölünde balina gördük abi hemde orca katilmiş abi bunlar mafya mı lan yoksa
"Canını zor kurtarmış" ya ufacık köpek balığı çok çok 1-2 parmağını koparır o. Canına pek bir kastı olamaz bence ama adamda haklı tabii. Denizden bu kadar içerde köpek balığı. Bununla ilgili bir belgesel vardı National Geographic te . Köpek balığı çok içerlerde bir akarsuda birini öldürmüş. Hangi cins köpek balığı olduğunu araştırıyorlardı.
hadi oradan yapmayın dostum size demedilermi nesli tükenen hayvanları avlamayın diye yapmayın nehirlerimiz de köpek balıklarını lütfen koruyun bak arkadaşımız ne kadar incelik yapmış tutmuş olduğu orka yı bile tekrar nehire bırakmış 2 tane sadist avcı da nesli tükenen köpek balığımız tutmuş yahu insan resmini çeker nehire ğeri bırakırdı yahu sevğiler bizi güldüreni de allah güldürsün