Arkadaşlar yarın şiledeyim bizim köyde bir köprü var derinliği suyun belki 60cm falandır ama acayip kızılkanat var yarın dereye denemek istiyorum nasıl bir takım yapmam gerek ve ne yem kullanabilirim saygılar.
Kardeşim kızılkanatı solucan kurt ve böceklerle avlayabilirsin hamurda olur ama canlı yem daha iyi sonuc verir 0.20 - 0.25mm misina kullanabilirsin bildiğim kadarıyla kızılkanat zaten sığ ve ılıman sulardan hoşlanır o sebeple seninde dediğin gibi 60cm lik bir suya kurşun kullanmadan ufak bir şamandıralı takım yapabilirsin yemini ara ara hareketlendirmen balıkların dikkatini çekecektir iğne olarakda 5 numara felan işini görür heralde... Rast gelsin.
biraz mesajı geç gördüm ama bidaki kızılkanata gittiğinde 25 30 mm misina 5 gr lık mantar 4 gr kurşun tak iğnen 8 9 10 olabilir bn 8 le tutuyorum ama 9 daha ii olbailir 5 numara çok büyük olur . yem makarna kullanıyorum ama solucan krt ta olur rastgele
İlginçtir ki benim gördüğüm kadarıyla Kızılkanat , solucana da gelebilir ancak ekmek içine daha fazla rağbet ediyor.
Kızılkanat yakalamak baya zahmetsiz diyebilirim; Taze fazla pişmemiş ekmek içi ile 2-3 iğneli yaptığım takımla baya bereketli avlar yapardım, Şamlar gölünde. Tabi denizde avlanma hevesim daha ağır bastığı için uzun süre ara verdim.
Ben senin yaşındayken,köyde en zevk aldığım av kızılkanat avıydı.Şamandıralı takımla(küçük mantar şamandıra,kıstırma kurşun,0.15 misine,7-8 no siyah SİNEK iğne) kara sinek kullanırdım.En iyi yem karasinektir,bir sinek bir balık.