kızılkanatın bulunduğu göllerdeki balık popülasyonu

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    selamlar arkadaşlarım abilerim... benim merak ettiğim bir konu var. mesela içinde sazan ve kadife bulunan bir gölete kızılkanat yavrularını bırakıyorsunuz. kızılkanatlar büyüdüğü zaman sazan ve kadife yavrularını yiyerek göldeki balık popülasyonunu düşürür mü? bu konu hakkında fikri olan herkesin yorumlarını bekliyorum... saygılar...

2. ozkan79

ozkan79 özkan

eski tatlı su tecrübelerime dayanarak söylüyorum kızılkanat saldırgan etcil bir balık değildir,bir turna yada ne biliyim sudak gibi kitlesel tehlikeli değil :) :)
    genelde otculdur diye biliyorum.ama ustaların tecrübeleri daha detaylı olabilir :rolleyes:

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Kızılkanatın kimseye bi zararı yoktur :)

4. LapinCash

LapinCash

Bende otçuldur diye biliyorum birde etinin çok güzel olduğu söyleniyor yiyen varmı acaba ?
    Ben bir sazan yedim oda öle ahım şahım değildi..Bir de fıratın orda herkes bilir Kıyı restourand da bir Alabalık yemişim yok böyle birşey..Herkesin gitmesi lazım..Tabi ben 3-4 sene evvel gitmiştim..

5. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Kızılkanat

Kızılkanat etliye sütlüye karışmayan bir balıktır.Besin zincirini en alt halkalarından biridir.Tadı idare eder.Bence KIZILKANAT tam bir akvaryum balıgıdır.Grup halinde hareket ettiginden diyer balıklara göre çok daha güzel göründügü bir gerçektir.Bazı uyanık akvaryumcular bildigimiz kızılkanatı TİNFOİN adı altında tropikal balık diye sattıklarını gözlerimle görmüştüm.

6. LapinCash

LapinCash

http://www.google.com.tr/images?hl=...:1&sa=1&q=tinfoil&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Bizdede benzeri var..

7. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    bilgilendirme için çok sağolun çok teşekkürler... içim rahatladı:)