Kızımın Tasarımı

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında xaupau tarafından paylaşıldı.

  1. xaupau

    xaupau Hayri Canyakmaz

    Mesajlar:
    43
    Şehir:
    Kocaeli
    Sabah sabah açtım malzeme çantamı ufak ufak düzenliyordum. Aslında düzenlemek değilde hepimizin sevdiği gibi malzemelerimle oynuyordum :D 5 yaşındaki kızım geldi yanıma ve her zamanki gibi "Baba bu ne? Şuna bakabilirmiyim?" gibi hiç bitmeyen sorular sormaya başladı. Aslında bu halini çok seviyorum.Bütün tamir,av ve balık malzemelerimin isimlerini tek tek bilen bir kızımın olmasından daha güzel ne var :p Derken "Bak sana ilginç birşey göstereyim" deyip çaparilerimi sardığım kırık köpük parçalarını metal bir kaba koydum ve üzerine tiner döküp erittim. Turuncu mavi pembe köpükler erirken kızımda şaşkınlıkla bakıyordu. O çirkin köpüklerden miniminnacık oyun hamurları elde etmiştik :D İşte o an kızımın gözleri yine parladı. Bir solukta kurduğu cümleyi size aktarmak istedim.Kendi sordu kendi cevapladı:

    "Babaaaaa :D (Böyle uzatmasına bayılıyorum) Balık ne yer ? Solucan :eek: Bak bundan solucan yapsana. İçindenden ip :p geçirip iğne tak :eek: Balık solucanı yemeye gelince !!! Tık. Hem tahtayla balık yapacağına bundan birsürü eritip yapabilirsin."

    Hemen iki solucan yaptım :D Aynen kızımın dediği gibi içinden iğneyi de geçirdim. Kuruduğunda solucan çıkmayacak kadar sertti. Üstelik hamuruna sazan çeken spreylerdende ekleyebilirdim. Kızımın fikri teorik olarak işe yaramıştı. Pratiği denemek lazım ama benim için önemli olan 5 yaşındaki kızımdan çıkan bu fikirdi. Çelik telli hırsızlı lüfer takımıyla da güzel rapalalar yapabilirdim. Belki bir ısırıkta lüfer bunu paramparça edebilirdi ama içindeki çelik tel sayesinde kaçması zordu. Öğleden sonra da rapalayı deneyeceğim. Maalesef fotoğraf paylaşamıyorum çünkü makinem bozuk. Saygılar.
     
  2. Athelas

    Athelas Berk

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    319
    Şehir:
    İstanbul/Göztepe
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    :) Ne güzel bir tesadüf.Kızınızda inşallah bu hobiye gönül verir baba kız balığa gidersiniz.Allah analı babalı büyütsün.
     
  3. diren

    diren Diren

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    3.321
    Şehir:
    İstanbul ama daha çok Kocaeli
    Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Ben de İzmit'te balığa kimle gitsem diye düşünüyordum. Bu küçük mucitten iyi partner mi olur :rolleyes:
    Beş yaşında bunu bulan on yıl sonra nasıl bir balıkçı olur hayal bile edemiyorum :p
    Gözlemine, merakına, analitik düşüncesine hayran bırakan bir kız yetiştiriyorsunuz. Sağ olun, var olun :)
     
  4. emor

    emor emre

    Mesajlar:
    42
    Şehir:
    izmir
    Favori Makine:
    linealife all around kamış hyptoon 10 rulman makina
    En İyi Avı:
    1 kg mırmır
    hocam senin ufaklık 5 sene sonrada üretime geçer yakında mağazalardan alırız onun ürünleri:D
     
  5. diverozcan

    diverozcan özcan ercivan

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    691
    Şehir:
    iSTANBUL
    Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Hayri bey. Kızınızı bana yollayabilirsiniz. Evdeki benim diğer çıraklarla beraber onu da yetiştirebilirim :) Sağlıcakla kalın.
     
  6. muratmurat

    muratmurat MURAT

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    266
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    Sizi canı gönülden tebrik ediyorum benimde 5 kızım var değil ellemek yakınından bile geçmiyorlar iğne falan batar diye izin vermiyorum Aslında sizin bu yazıyı okuyunca yanlış yol izlediğimi bu yaştan sonra anladım
    ALLAH nazardan saklasın
     
  7. diverozcan

    diverozcan özcan ercivan

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    691
    Şehir:
    iSTANBUL
    Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Allah evlatlarınızı bağışlasın, Allah analı babalı büyütsün inşallah. Ben birşeyi keşfettim; çocuklar ebeveynlerinin taklitçisi oluyorlar. Evde o kadar oyuncak dururken benim malzemelere karşı çok ilgililer. Büyüğü 4 yaşında oğlan ve kullandığım el aletlerinin; çantasına varıncaya kadar minyatürlerini ona da almak zorunda kaldım. Emniyetini aldığım sürece arasıra benim malzemelerime de dokunmasına izin veriyorum. El becerilerini geliştirmek açısından çok faydalı oluyor. Bazen yaptığım sahtelerde kullandığım tahtadan kesip ona da veriyorum, yanımda kendince kesip deliyor ama ilginç ve şaşırtıcı olan benim malzemeleri(bant, folyo, gözler gibi zarar vermeyecekler) beni taklit ederek o kadar ustaca kullanıyor ki ortaya ilginç eserler çıkabiliyor! Kız henüz ufak 19 aylık, odama girmesi yasak lakin belli zamanlarda girdiğinde şaşkın bir şekilde ne yapacağını şaşırıyor. Hele de eline ufak tefek birşeyler verdiğimde nasıl mutlu oluyor görseniz şaşarsınız. Tedbir aldığınız ve gözetlediğiniz sürece bence uzak tutmayın, çocuklarla iletişimde çok faydasını görüyorum.
    Allah hepimizin evladını nazardan saklasın. Sağlıcakla kalın.
     
  8. xaupau

    xaupau Hayri Canyakmaz

    Mesajlar:
    43
    Şehir:
    Kocaeli
    Çok teşekkür ederim. Birlikte gidiyoruz ama şu an balıkları ellemekten biraz korkuyor. Ama yinede sandalda el oltasıyla mezgite götürmüştüm. Balık gelince elindeki titreyecek dedim ve o balığın "tıkır tıkır" hareketini hep anlatır.

    :) Çok teşekkürler Diren Hanım. Gelecekte inşallah partneriniz olabilecek bir kız yetiştirebilirim.

    :D Bu yazınızı aynen okudum. "Nasıl yapıldığını yazdın mı dedi" parlayan gözlerle :p

    Sizin el yapımı rapalalarınızı devamlı takip ediyorum. Uzaktan da olsa babasını yetiştiriyorsunuz zaten. ;) Sağolun

    Amin cümlemizinkini. Bence de Özcan Beyin dediği gibi çocuğunuzun size özenmesini sağlayın. Yeni nesil bazı gençler gibi olmadık akımlara kapılıp boş insanlar yetiştirmek istemiyorsak çocuklarımızı kendimize hayran bırakmalıyız. Burada ne mutluki hepimiz bir-birkaç hobi sahibi kişileriz. Böylelikle işimiz daha kolay. Çocuklarımıza ne yapması gerektiğini söylemek yerine, önce bizi dörtgözle izlemelerini sağlayıp sonrada hangi konuda ne yapılmasını gerektiğini uygulayarak öğretebiliriz. Küçük - aman ellemesin, kız - ne işi olur tamirle demeyelim. Ben kızımı diğer hobim olan silahların içinde büyütüyorum. Oyuncak bebeği kadar boncuk tabancası var. :D Ayda 1- 2 kez poligona gidiyoruz. Demem o ki doğru bir şekilde güvenlik önlemlerini alırsak hiçbirşey olmaz. Tabi öncelikle Allah korusun. Saygılar.
     
  9. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Allah bağışlasın.Tineri solumdıktan sonra uğraşınıza onuda dahil etmeniz çok güzel olmuş.
     
  10. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Maşallah.Böyle bir kızınız var , çok şanslısınız.
     
  11. xaupau

    xaupau Hayri Canyakmaz

    Mesajlar:
    43
    Şehir:
    Kocaeli
    Teşekkür ederim.

    Teşekkürler. Evlat isteyen herkese Allah hayırlısını nasip etsin.