kktc de balık avı

Konu, 'Bölgeler' kısmında asan tarafından paylaşıldı.

1. asan

asan aykut

kıbrısa bu sene okul dolayısıyla geldim burda bu hobiyle mesgul olan insanlardan yardım almak ve balıga cıkmak istiyorum bana ulasabilcek ve yardım edebilcek biri varsa sevinirim

2. murat ozan

murat ozan murat ozan

Favori Kamış:
    olta
    girne limanda avlandım fakat balık işi arada biraz kısırdır...bol
    şans

3. emrepasa

emrepasa emre

magusa bölgenin en verimli yeridir.çupra,karagöz.mırmır,baracuda ve çeşitli avcı balıklar mevcuttur.bir kez avlanma fırsatım oldu.size tavsiyem denz kenarında avlananları örnek alın,ne avlıyorlar nasıl avlıyor,malzemeler neler...hiç olmadı klasık 3 lü dip takımına karides takıp yollayın denize.mutlaka sonuç alırsınız.rastgele.

4. Denizci Bora

Denizci Bora Bora

Magusa ile ilgili yazı görünce bakayım dedim. Magusa'da 3 ay kaldım. Kıbrıs'lı kimse var mı bilmem ama alınmasınlar, kıyıdan avlananları izlersen pek bir yol kat edeceğini düşünmüyorum. Onlar 8-10 numara köstekli takımla ya sokar ya ufak melanur ya da parmağım kadar kefal avlıyorlar. Adam akıllı sahte atan yok. Zaten asıl bu iş ciddiye alan bir tekne alıyor tekneyle özellikle jige çıkıyor veya zıpkıncılık yapıyor (zıpkına da da keza bot ile çıkıyorlar). Bunlar benim gördüklerim. Belki bilen vardır ama balık nerede var ?

Bir kere Magusa'nın doğusunda dip karpaz tarafları esas balığın yaptığını söyledikleri yerler. Orada kıyı jigi de denenebilecek yerler varmış, ben gitmedim ama diyorlar. Kırmalık yerlerde bence mutlaka levrek var; ben şahsen gördüm ama zaman yazdı ve ispendek olma yolundaydılar o yüzden almadım. Onlara sorarsan kıyıdan at-çek yapan yok gibi o nedenle ben pek bilgi alamamıştım. Gün doğum ve batımlarında akyalar kıyılıyor, mümkünse mendirek ağızlarını denemeni tavsiye ederim. Ayrıca ben 3 ay boyunca sahtelerle baracuda kandıramamışken silikon ile (fury shad 11'in birçok rengi ile) 7-8 defa hepsi kilo/2 kilo üstü balıklar almayı/kandıramayı başardım. Balıkçılar da sübye var, ben denemedim yemli avı sevmediğimden ama sübye alıp çupra vs. bakabilirsin. Ben yaz aylarında oradaydım. Şu sıralar herhalde daha verimli olacaktır.

Eminim daha çok şey bilen üyelerimiz de vardır. Ben bildiklerim/gördüklerim bu kadar dostum...

Rastgele....

5. asan

asan aykut

yorumlar icin cok saolun daha bugun denedim magusa kıyısından balık tutmayı deniz cok kayalık oldugu icin igneleri kayalara taktırdım.kayalıgı daha az olan bi yere gidicem veya belkide tekneyle balıga cıkan birilerini bulabilirim

6. beko07

beko07 BERK

kayalık yerde yedek takım kurşun vs. bol al ;)