Koç tekne 5 mt. Kamaralı ?

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında nicholai hel tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Selam dostlar.

Yaklaşan sezon için fiber teknelere bakmaktayız av partnerimle. 4.30 - 5 mt arası tüm seçenekleri değerlendiriyoruz.

Araştırma sırasında böyle bir model bulduk.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...marali-fiberglass-sifr-uretim-69854184/detay/

Kendi siteleri:
    http://koctekne.com/index.php?newUrun=1&Id=324431&CatId=bs192669&Fstate=&/5.00-Kamaralı

Beklentilerimizin üzerinde elbet, fakat aklımıza girer gibi oldu. :rolleyes:

Sizce nasıldır? Ve tabii özellikle bu modeli kullanan var mıdır?

Arkadaşımın yaptığı görüşmeye göre tekne 500 kilo civarıymış. Motor için 15 hp yeter, ama hız istiyorsanız 25 hp ideal, demişler. Tekne + motor fiyatı yüksek, tekneyi ayrı motoru da ayrıca 25 hp Parsun düşünürüz eğer niyetlenirsek.

Tabii bunu öyle iki kişi indirip kaldıramayacağımız için ancak römork yarı suya sokularak salınıp toplanır. Onun için de şunun gibi bir ürün gerekecektir.

http://www.avmarketi.com/asp/product/101422/ELEKTRIKLI-VINC-900KG-12V

Yorumlarınızı merakla bekliyoruz...
    Rastgele...

2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Römork için ayrı plaka ve ruhsat çıkartacaksınız. Bunun için römorkun üreticisinden birçok belge ve yeterlilik alacaksını vs vs. Yol yakınken vazgeçin bence :D

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Uyarı için teşekkürler.
    Yüklü ağırlığı 750 kg geçeceği için mi olacak plaka işleri?
    4.50 tekne için römork mevzuatını da sorayım bilen birini bulmuşken. :) O konuda biraz bilgisiziz. Elektrik tertibatı mutlaka olmalı diye biliyorum. Bir de çeki demiri projeli ve ruhsata işlenmiş olmalı. Başka belge neler gerekir?

4. Erhan ALKAYA

Erhan ALKAYA Erhan

Bence tekne fiyatı ve tekne uygun fakat o elektirkli vinçe gerek yok...romorkla tekneyi suya indirip çekerken uygun bir yerse çok el ırgatı yeterli olur...

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Asil mesele, tekne nerede olacak? Baglama kutugu, yer izni vs. var mi?

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    abi sizin oraları bilmem ama burada yazın kamaraya giremyioruz. abartıyorum içinde 70 derece ölçtüğünü söyleyen var. çok sıcak yapıyor. ayrıca kamara çok kapatıyor. illa bir kişi etrafından dolanıp öne geçmesi gerekiyor. eğer bakım tamir gibi işleri siz yapacaksanız biraz uğraştırıyor. yinede sizin tercihiniz ben yaşadıklarımı söyledim. açık teknede daha rahat ediyorum, başım dönünce uzanıyorum vs.
    ayrıca elektrikli yerine çıkrık tavsiye ederim, özellikle eski teknelerden çıkan dökümlü çıkrıklar varsa çok sağlam ve işlevli oluyor, biraz yağlayıp kullanabilirsiniz. öteki türlü çin malı çıkrıklarda var beş para etmez, adamı yarıyolda bırakır
    25bg, 15e göre çokta fazla hız kazandırmaz o tekneye ama iyi performans gösterir
    ayrıca omurgalımı diye merak ettim

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

İbrahim abi, eğer karar verirsek tekne istanbul'daki üretimhaneden sıfır olarak gelecek. Yani faturası, CE belgesi, garanti belgesi falan olacak. Sonrasında gerekli kayıtları yaptırmak tabii bize kalacak. Motoru da ayrıca sıfır olarak alacağız. Yani kayıt işlemleri için sorun yaşamayız diye düşünüyorum. Bu arada tekne Antalya'da kullanılacak, daha önce belirtmemişim.

Elektrikli ırgata gerek yok demişsiniz. Bu beni rahatlattı açıkçası, masraf masraftır sonuçta. Daha önce 4 teknemiz oldu ama biri hariç hiçbiri bu kadar ağır değildi. O da küçük bir motoryattı ve limanda bağlıydı. 500-600 kilo ağırlığı çıkrıkla çekemeyiz diye düşünmüştük. Olur diyorsanız o aparatı eliyorum bende.

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hasan, haklısın. Daha önce kamaralı yatta çok sıcak zamanlarda, gece dahi içeri girmez dışarda yatardık.

Aslında bizim bu tekneyi düşünmeye başlamamız şöyle oluştu. Haftaiçi işlerimiz nedeniyle oldukça zor imkan bulup çıkabiliriz. Haftasonu bunun acısını çıkarıp, mesela cumartesi akşamüstü çıkar, akşam avlanır, ortam uygunsa gece biraz devam eder, ya da gece birkaç saat kestirip ertesi sabah erkenden sabah suyu da yapıp öğleden önce denizden çıkarız diye düşünmekteyiz. Bu rutini hava şartları uygun olduğu sürece yaz kış devam ettirebiliriz (tabii yazları, günler de uzunken işten çıkınca birkaç saat kaçamak yapma şartlarını zorlayacağız). Bunun için başımızı sokacağımız bir yeri olsa fena olmaz dedik ve bu tekneyi bulduk. Aslında buna kadar aklımızda Yerliyurt'un 430lx ya da 450 lx modelleri vardı. Ama halen buna benzer tam kamara, yarım kamara, 5 metreye kadar fiber tekne tavsiyelerine de açığız elbet.

Omurga mevzusunu üreticiyle detaylı görüşmemiz olursa soracağız. Hatta teknede livar da yok gibi, dolaplar da yetersiz görünüyor. Fakat zaten siparişle yapıyorlar, karar verirsek bunları ekletmek elimizde olacaktır.

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Daha detaylı araştırmalar sonucunda bu modelden vazgeçip yine 4-5 mt arası klasik fiber modellerine yöneldik arkadaşlar.

İlginiz için teşekkürler.

10. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    aykut kardeşim bir aciz fikirde benden eğer kabul edersen..bauhaus da komple tekne var idi romork -motor-çapa-kürek vs.bilemiyorum bir bakıver..birde duyumum o ki eğer beğenirsen direkt olarak satıcı firma ile fiat konusunda pazarlık edebilme şansın varmış.netten yada en yakın bauhaus şubesinden bilgi alabilirsin diye düşünüyorum...benim bursada gördüğüm tekne çok iyi ve teferruatlı idi.niyetlenmiştim ama 4.5 m .ahşap üzeri fiber bir kayığım var bana şimdilik yeter cinsi vazgeçmiştim...faydalı olur inşallah...sevgilerimle....

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bende motor konusuna gireyim,iki zamanlı motor modellerinde 9.9 ve 15 aynı motorlardı,karbüratör farkıyla 15 hp olurlardı(Aralarında çok az fiyat farkı olmasına rağmen 10 hp üstü vergiye tabi olduğundan 9.9 tercih edilirdi)
    Dört zamanlı motorlarda,15 ve 20 hp ler aynı durumda,fiyat farkı 20 ile 25 hp motor arasındakinden çok daha az,bu yüzden 15 hp yerine 20 hp lik motorun tercih edilmesi daha mantıklı.(aynı ağırlıkta ve silindir hacmindeler,yakıt dersen gazı daha az verirsin 15 in yaktığını yakar o kadarda yol alır)

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tekne suda kalmayıp,römorkla kullanılacaksa klasik modelli max.425 cm lik hafif bir tekne alın derim.İNDİRİRKEN sıkıntısız balığa çıkıp üç beş balıkla zevkimizi de aldıktan sonra 300 kiloluk tekneyi römorkun kanalına oturt,sonra kolla sar derken ertesi günü çıkan bel -sırt ağrısı işin zevkini alır götürür,balığa çıkmadan iş gözde büyümeye başlar.Yeri geldimi tekbaşına pratik şekilde inip binebilmeli tekne ,bu da standart max. 160 kiloluk teknelerle mümkün.ELEKTRİKLİ IRGATINDA OLSA,AĞIR TEKNEYİ römorka oturtmak için illa insan gücüne ihtiyaç olur,buda kalabalık olma ihtiyacı doğurur.:)