KOCA KIŞ BOŞ YATMADIK.

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Ali KANTARCI tarafından paylaşıldı.

1. Ali KANTARCI

Ali KANTARCI Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    isli demlikte bir bardak çay
    Bu kış başında forumdan görerek özendiğim ve yapımına ilk defa başladığım sahteler, kış sonunda on dokuza ulaştı. Daha evvel hepsini yüzdürüp denediğim sahteleri, bu pazar , yasak başlamadan perch avında kullanmayı planlıyorum ama levreklerin tamamını geri salmak kaydıyla tabiki. Yaza nasıl olsa levrekler yerinde bekliyor olacak bizi. Şimdiden alıkoymak bence mantıklı değil.Ama sizinle fotoları inşallah paylaşmayı planlıyorum.

1. 6cm boy- 10 gr ağırlık- oval yapısı ve bedene bağlanma yeri biraz geride olmasından dolayı kendinden aksiyonlu ancak kamış hareketleri ile de ek aksiyon kazandırılabilen jerk bait tarzı sahteler- dokuz adet

2.6cm boy- 20 gr ağırlık- oval yapısı ve bedene bağlanma yeri biraz geride olmasından dolayı kendinden aksiyonlu ancak kamış hareketleri ile de ek aksiyon kazandırılabilen jerk bait tarzı sahteler- on adet

3. Toplu aile fotoğrafı:) (herkese şimdiden rastgele)

2. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Eline sağlık, hepside birbirinden güzel. hangi malzemeleri kullanarak nasıl yaptığını da paylaşmak istersen, zevkle okurum. ;)

3. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Bu sahteler sanat eseri olmuş, ellerine sağlık.

4. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    abi ben bunlara aşık oldum tamda aradıgım boy ve ağırlıkta ellerine sağlık :thumb: maşşallah mrsparkle

5. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    ali eline sağlık 10 numara olmuş... :) iğnedeki tüyü takmasaydın nerden aldın bunları hadi ordan kandırma bizi diyebilirdim... tüy hariç çok beğendim... gerçekten muhteşem... son kat vernik mi epoksi mi...

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Ali işçilik harika ellerine sağlık.. o kadar muntazam ki sanki tornadan çıkmış gibi hepsi bir boy :)

7. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Ellerine sağlık Ali çok güzel olmuşlar yapılışları hakkındada bilgilendirirsen dahada güzel olacak....

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Süper olmuş,eline sağlık.

9. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    TEŞEKKÜR EDERİM MALZEMELER VE YAPILIŞI ŞÖYLE:

1. 13 mm kalınlığında damarsız kanada kavağı kalitesine yakın kavak levhalar. Keresteciden kendim aldım ve kalınlık ve planyada işleyip 13 mm kalınlığına indirdim. Marangoz tanıdık varsa toplamda 5 tl ye 100 kadar sahte çıkaracak ahşabı elde edebilirsiniz.

2. Kalın ve ince eye ile beraber mukavemetli kalın bir kıl testere size yetecektir.
    kaba form ahşaba çizilir ve önce kalın sonra da ince eye ve zımpara ile son şekil verilir. Son formun düzgün ve temiz çıkması hem eyeleri kullanmaktaki inceliğe hem de balığın sağ,sol,alt ve üst kısımlarının da sınırlarının çizgilerle belirlenmesi ile olur, özellikle balığın yan yüzlerini simetrik olarak ikiye ayıran bir çizgi çekilmeli ve bu çizgi kesinlikle eye ile silinmeden işleme yapılmalıdır. En son zımpara işleminde silinmesinde sakınca yoktur.Çelik telin yerleştirilmesi aşamasında hafif dalarlı olması için bir kurşun ve bir çelik bilye ; derin dalarlı olması içinse iki adet 10 gr lık kurşun 10 mm matkap ile delinen yuvalara pense ile yarımşar kesilip yerleştirilir.DERİN DALARLI TİPLERDE ÇELİK BİLYE KOYACAK YER KALMIYOR YANİ EN FAZLA İKİ DELİK AÇABİLİRSİNİZ(6 CM BOY İÇİN GEÇERLİ) Aşağıdaki resme bakıp aldanmayın, çelik telin ön ucu ileri alınınca ancak iki delik açılacak yer kalıyor ve ağırlık da sahteyi hızla batırmaya yeterli oluyor.

bu resimde çelik telin ucu biraz geride kaldığından bu kalıp işe yaramadı ve çöpe gitti. Ancak çelik telin ucunu ilk kurşunun hizasına aldığımda bu sıkıntıda halloldu.
    3. Kaplama malzemeleri ise şöyle: Epoxi bulamadığımdan dolayı aktivatörlü japon kulandım ve epoxiden daha iyi iş yaptı( jeli ahşabın üzerine uygulayıp biraz tesviyeledikten sonra 50 cm mesafeden akvivatör spreyi uyguladım ve çok az zımpara işlemi ile pürüzsüz denebilecek bir satıh elde ettim.)ve ayrıca suya dayanıklı yat vernik kullanacağız.

kaplama işleminin sırası ise şöyle
    1.zımparalanmış ahşap
    2. japon ve zımpara
    3. sprey boya ve gözler ile desenler
    4. ilk kat yat vernik( direkt japon boyanın parlaklığını yok ediyor ve asetat kalemi ile çizilen desenleri akıtıyor, buna azami dikkat edelim)
    5.İkinci kat japon ve tekrar zımpara
    6.son kat yat vernik ve hüsnü hâtime

HEPİMİZE DEV LEVREKLER RASTGELE reeling

10. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Sağolun. Epoxi bulamadığımızdan dolayı aktivatörlü japon kullandım. Son katta yat vernik kullandım. Tüy mevzusuna gelince ; normal,yarı naylon karışımlı kırmızı ip kullandım ve tel fırça ile iplerin katlarını açtım. Dışarıda ne kadar kötü görüntü oluştursa da suyun içinde nizami bir hal alıp hakikaten balığın kuyruğuymuş gibi bir uzantı teşkil etmekte. Levrek ve turnada iyi iş yapıyor diye kırmızı ip tecih ettim. Küçük büyük tüm spinner kaşıklarımda var bu iplerden bunu için bir de sahtelere deneyelim dedim baktık olmuyor keseriz olur biter.

rastgele selamlar saygılar :)

11. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Abim, çok sağol ; iki konu üstte yapışını da anlatmaya çalıştım. eksiklerimiz varsa affola. saygılar. rastgele

12. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Ellerinize sağlık ,Emeğinize değmiş .Bende bir aralar yapmayı düşünüyordum ama şuan için sadece tüketiciyim :D Perch avından anlamam ama 2 ci resimde sağdan ilk 4 sahte denizde levreğe çalışabilir kuyruğundaki tüğ siyah 3lü ile değiştirilmek şartıyla .. :) Bizim meradaki levrekler daha çok küçük sahtelere atlıyor .. Rastgele

13. tungaalp

tungaalp ilyas

Emeğine sağlık harika görünüyorlar iş yapacakları kesin

14. tripanazombi

tripanazombi Erdinç TEKKEŞ

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Benimkiler gibi sadece yapmış olmak için değil gerçelkten iş yapması için uğraşılmış oldukları çok belli. İnşallah güzel günlerde kullanırsınız.

15. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Ali ellerine sağlık,çok güzel olmuşlar.
    Benimde aklımda ne zamandır levrek için bu tarz küçük, ispari modeli sahteler yapmak var.

16. ahmettanyıldızı

ahmettanyıldızı ahmet

gaga yok yüzmede sıkıntı cekmiyorlar mı ??

17. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    bedene bağlama yeri geride olduğundan kafanın ön kısmı gaga vazifesi yapıyor, aksiyonlar fena değil

18. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Gerçekten çok güzel duruyorlar..
    El yapımı değil bir üretim makinasından çıkmış gibi nizami hepsi..

Ellerinize emeğinize sağlık :)