selamlar, uzunca bir yazım vardı kocakaymaz köyü için yazdığım ancak kurallara uymadığından silinmiş o nedenle oradan yaptığım bir çağrıyı buradan tekrarlıyayım. adım teoman demirtaş yaş 27 ufak tefek ekipmanım var, çok uzak olmamak kaydı ile ulaşım sıkıntım yok "arabam var" izmitte özellikle tatlı su balık avına giden kardeş ve abilerimiz varsa tanışmak beraber gitmek isterim. saygılar sevgiler
teoman bey ! yazınız kurallara uymadığından değil, siz kurallara uymadığınızdan dolayı açtığınız konu silindi. kocaeli- izmit bölgesinden, sirkülere uyan, amatör ruhlu, kapalı sezonda av yapmayan, havyarlı balığa olta atmayan ( geçen hafta buna şahit oldum ) bir çok arkadaşımız var aramızda. umarım onlarla tanışır, kurallar çerçevesinde keyifli avlar yaparsınız. aramıza hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim
sn balık kurdu sıcak tavrınız için teşekkür ederim. tabiri caizse balık tutmaya hevesli ama kuralları bilmeyen bir acemi olduğum söylenebilir. yaptığımızın yanlış olduğunu sayenizde öğrendim ancak. hadi biz birşey bilmiyoruz bizi gönderenlerdemi bilmiyor? kocaeli santralde 40 senesini vermiş bir balıkçıdan malzemelerimizi alarak balık tutmaya gittik, gerçekten bizi yanlış yönlendirmelerine üzüldüm. şimdi balık tutamadığımızada sevindim. kocaelide ikamet eden dostlar başlığa yazarlar ise bir gün tanışma ve tecrübe edinme şansımız olabilir. tekrar teşekkürler , esen kalın.
kocaeli ve izmit içindeki malzemecilerden, kamader'in hazırlattığı tebliğ kitapçığını ücretsiz temin edebilir, ayrıca bu linki inceleyerek http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php zaman ve boy yasaklarını görebilirsiniz sizden ricam; küspeli takımları aldığınız malzemecinin ismini bana özel mesaj yoluyla gönderirseniz sevinirim
sn Ercan bey, göndermiş olduğunuz linkteki teblig'i okuyacağım teşekkür ederim, istemiş olduğunuz bilgiyi size özel mesaj yolu ile gönderiyorum.
Nerdeeee öyle bir av bayi. Sen malzeme alacaksın o da diyecekki aman kardeşim bak şimdi şu balık , bu balık yakalanmaz neden çünki şimdi sirkülere göre yasak zamanı neden yasak sebebi şu. Bu balığın havyar zamanı yavru zamanı üreme zamanı sakın ha yapma etme gitme. Kaç tane av bayisi sirküleri tam anlamıyla okumuş acaba. Yada müşterisini doğru tarafa yönlendirmiş, % 5 derim oda iyi niyetimden. Kendilerini bu yüzdenin içinde gören görür. Zaten işler kesat bide müsteriye yapma etme diyecek adam. Bilmezki işler neden kesat balık yokta ondan. balık neden yok bilmezki adam kural tanımazlar yüzünden üreme zamanı her türlü avlanmayı yaparlar balık kırılır hatta yok olur.Bu hikaye uzun bir hikaye.Bilimsel bir hikaye.Bilimden anlamayan, gazete ve kitap okumayan, bir canlı nasıl ürer ne zaman çiftleşir yada balık birbirini nasıl ve ne zaman döller yavru nasıl ve ne zaman çıkar ne kadar zaman da büyür ve sonrasında bu yavru ne zaman döl verir. Bütün bunları ilk önce o av bayileri bilecek nedenmi kendi gelecekleri için.bizim geleceğimiz için. Hala tırıvırı satan av bayilerinin olduğunu duyuyoruz.İzmit merkezde allahtan yok.Tümav bayilerini iyi tanırım tırıvırı satmazlar.Ama el altından başka illerde satan var.Çünki kullanan var.Neyse uzatmayalım böyle şeyleri duyunca acayip kızıyorum.Hepimiz aklımızı başımıza almamız günlük düşünmeden günü kurtaran hareketler yapmadan doğruya doğru gitmeliyiz.
sevgili teoman sitede izmit bölgesi die bir bölüm var arama yazan yere yaz arat, ordanda arkadaşlar bulabilirsin, ben pek tatlı suyu sevmiyorum deniz daha cazip benim için. sevgilerimle
Kocaeli Balıkçıları varmı ? Hoşgeldiniz; Tatlı suya pek gitmişliğim yok, tuzlu su alışkanlığım daha ağır basıyor, Kocaeli'li balıkçı çok varda, ha deyince bulabilirmisin onu bilemem, İzmit Körfezi Kıyı Raporları.. Buradan seslenirsen, seni duyanlar olacaktır eminim... RASTGELE...
recep ve erhan abi ilginiz için teşekkür ederim , açıkçası bir kez izmit marinada öylesine bir istavrite gitmiştim şansıma o saatlerde yunus balığı girmiş 1 saatte tam 3 kilo sardalye tutmuştum şimdilerde pek çıkmıyor diyorlar. bugun tatlı su içinde kocaeli çayırköy barajındaydık, canlı yem "tatlı su sardalyesi " ile turna için attık ancak vurmadı bile, kızılkanatlar ise çok ufaktı geri saldık.
Teşekkür edicek birşey yok, kim olsa aynı şekilde davranırdı herhalde, sardalya dediğin kadar olmasada, yinede çıkıyor, cumartesi gördüm iri kefalde yakalayanlar vardı.çayırköyde botsuz turna biraz zor yakalanıyormuş, diyorlar.
Bot yasağı olduğunu sanmıyorum yakın zamana kadar, botla avlanan bildiklerim vardı, ama yeni yasak geldiyse onu bilemem...
Umarım ilyas bey altında şort oraya buraya olta sallayıp yok abi burda balık yok diyen birini görürseniz o benim. Hemen kısa bir havadis anlatayım çakırköy göletinin orta istikametlerinde kaşık ile gelmeyeceğini bilerekten at çek yaparken arka çalılıklarda bir hışırtı oldugunu duyup bakındım , yılan oldugunu düşünüp ilgi göstermedim 2 dk sonra hışırtı devam edince çalılıklara kocaman bi taş fırlattım çalılıklardan yılan yerine jandarma teğmen çıktı ya bitane tutsanızda ceza yazsak gibilerinden bir espiri yapınca, olsada yazsanız dedim. onun üzerine bana 40 cm den aşağısı yasak dedi olur dedim görürsem sölerim balık yok çünkü.. ondan sonra dediği botla girildiği ihbarı aldık ona geldik, bot katiyen yasak vs dedi gitti.
Keşke o teğmene uyanda balığa gidelim deseydin, Yenimi uyanmışlar senelerdir botla avlanıyorlar, neredeymişler, çoko prens almaya gitmişlerdir belki, Orada su kayağı yapıcak ya belediye, belki milleti bıktırmak istiyor olabilirler, ama senin taş hadefi bulmamış, bulsaydı dişe dokunur bir turna alırdın herhalde...
Genelde bende şortla gezerim geçen perşembe bende oradaydım akşamüstü uğradım 4 gibi hakikatten yok dedirtmeye başladı ama çayırköy . 3 çeşit rapala-sahte balık - kaşık denedim yanımdaki amca da canlı balık atmıştı ama tık bile yoktu :S gün be gün yükseliyor su , 1 hafta tatile gittim olta atılan yerlerden olta atılmıyor. son çare tulum alıcam bi tane dalıcam sazlıkların oraya umarım dibi bataklık değildir...
Evet çayırköyde turna çıkmıyor geçen sene bütün yaz 4 sefer gittim tek bir vuruş alamadım bu senede canlı balıkla denedim tek vuruş yok neredeyse gölde turna olduğundan şüphe edecem o derece vasat bir durum...
gölde çok fazla küçük balık var özellikle kızıl kanat. benim tahminimce hayvan zaten kendiini besliyordur.Oyuzden sazlık- çalı- çırpı- derin bi yerlerde yatıyordur. 2 hafta önce bi arkadaşımla canlı yeme attık arkadaş oltayı sazlıklara yakın bi yere attı oradan 1 vuruş aldık - fakat biraz heycanlı biri olduğu için hızlı çekti tam kenardan alıyordu ters bir hareketle kaçtı turnada iyi bi balıktı(kaçan balık büyük olur misali)
Çayırköyde sona doğru bir yer var patika oklama için orası ideal tulum ile zaman zaman giren görüyorum, bataklık değil sanırsam yinede iyice sormak gerek. önce emniyet sonra hobi Kemal bey , herkez aynı durumdan şikayetçi allah günah yazmasın çok bereketsiz bir gölet gibi geliyor bana , eski savaşları anlatır gibi insanlar eskiden buradan tuttuklarını anlatıyorlar birbirlerine