Arkadaşlar Merhaba, bende uzun bir zamandır takip ediyorum form'da yazılanları..değerli bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim....müsadenizle biraz tanıtayım kendimi; Adım; Mustafa OLGUN Yaş; 28 Yer; KOCAELİ / Değirmendere Hobi; Balık Tutmak, Walking, Araba Kullanmak, AVLANMAK ; Ben Kocaeli civarında, genellikle değirmendere'de avlanıyorum. Her hafta sonu mutlaka elime oltamı alıp sahil'den istavrit'e atıyorum. Malumunuz üzerine istavrit bu sene çok keyif vermiyor. Bundan dolayı sandal ile liman tarafından yaklaşık 100-150 metre kadar açılıp mezgit avladık....Marmara'da dip balıkları özellikle mezgit'in kokusu temizlerken rahatsız ediyor....tutması bir okadar zevkli bir balık hiç pas geçmiyor. eğer yemi biraz büyük parçalar halinde takarsanız mezgitin epey irilerini yakalıyorsunuz. ben bir kaçtane kırlangıç yakaladım.... Bu aralar mırmır avına çıkmak istiyorum....daha keyifli bir balık. büyük bir sabır istiyor ama yemeside avlamak kadar haz veriyor...şu anda bilginiz varmı marmara da avlanmaya başlandımı acaba veya içinizde avlanan varmı?
sevgili Mustafa, aramıza hoşgeldin, konuyu bölgeler bölümüne taşıyorum, soruna bölgeyi bilen arkadaşlarımız yorum yazacaklardır, ben sadece şunu merak ettim, araba kullanmak ile yürüyüş birbirine çok tezat 2 hobi değil mi
aslında haklısınız bir birine zıt iki hobi....araba hobim aslında çocukluktan gelme....özellikle 93-99 yıllarında arkadaşlara özenirdim. Kendi arabam oluncaya kadar hevesimi hep içimde saklayacağıma söz verdim kendime. şimdi ise hobim oldu araba kullanmak. walking ise, o dönemde arabamız olmadığından dolayı sürekli yürürdüm, alışkanlık olmuştu herhal bir süre sonra da hobiye dönüştü nerdeyse her akşam iki hobimi birden gerçekleştiriyorum. araba ile yürüyüş parkurlarına kadar gidiyor yürüyor ve tekrar geri dönüyorum.....
aramıza hoş geldiniz.mustafa kardeşim değirmenderede mırmır avına daha biraz var ağustos ayının başlarında yavaş yavaş mırmır av vermeye başlar.selamlar.
teşekkür ederim Nedim Abi....geçenlerde tesadüf mü diyelim şansmı diyelim bilmiyorum ama, mezgit için avlanan bir kardeşimiz çok büyük değil ama bir tane takılmış oltasına. bunu öğrenince epey bir heyecanlandım açıkcası...ağustos'u sabırsızlıkla bekliyorum. çok değil az balık ama büyük balık değilmi....
Herkese günaydın, Abiler, Arkadaşlar bu hafta sonu kısmet olur ise Çiftlikköy ve Kerpe taraflarına hem denize girmek hemde balık tutmaya çalışarak stres atmaya gideceğim. Tabiki şansımı MIRMIR'dan yana denemek istiyorum. Sizlerin değerli tecrübelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim. Şöyle ki; 1-) Çiflikköy ve Kerpe taraflarında avlanan varmı? Hangi balıklar av yapıyor? 2-) Ben yem olarak boru kurdu, sülünez ve tavuk göğsü kullanacağım. Geçen senelerde sürekli mamun ve teke kullanıyordum. Marmara da Tavuk göğsü ile Mırmır yakalayabilirmiyim? 3-) ÖNEMLİ...... Böyle bir sitenin var oluşunda emeği geçen arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim. Ancak görüyorum ki KOCAELİ bölgesinden çok fazla bir katılım söz konusu değil veya arkadaşlarımız sadece okumak ile yetiniyorlar. Form da bir çok yörede organizeler yapılıyor. Neden KOCAELİ bölgesinde organize yapılmasın? Organizeyi, organize edecek tecrübeli abilerimiz arkadaşlarımız yokmu? KOCAELİ bölgesinde; Marmara Denizi, Yuvacık Barajı, İznik Gölü, Sapanca Gölü gibi bir çok avlak yerleri mevcut. Buralarda av organizeleri neden yapılamasınki....Eminim bu bölgede benim gibi düşünen bir çok arkadaşlar vardır. Rica ediyorum eğer tecrübeli abiler, arkadaşlar kardeşlerimiz varsa yardımlarını bekliyoruz. Allah'a Emanet Olun....Herkese Selamlar.... NOT : Admin arkadaşlardan özür diliyorum belki 3.ncü madde burada yer almaması gerekiyordu.....
arkadaşlar varmı körfez'de avlanan? bir haftadır tatilde olunca köfezden uzak kaldım. nasıl durumlar varmı acaba kayda değer bişeyler? hiç kimse körfez av raporu sunmuyor.....