Merhaba degerli Ustalar ve Arkadaslar. Ben Kocaeli gebzede yasiyorum.Denizde balik avi son zamanlar ilgimi ceken en guzel hobi.sahilde avlanmak insani dinlendiriyor ; huzur doluyor icime. Ama suana kadar gittigim yerlerde istavrit.mezgit tutabiliyorum sadece. Kocaelide - Gebze ( Eskihisar,Dilovasi,Darica ) sadece buralarda avlandim ve yukarida bahsettigim baliklardan tutabildim. Bu civarda yasayan ve avlanan arkadaslar ; nerede ne tur balik cikar ve nasil avlanir bu konuda fikirlerini almak istiyorum.
denemekte fayda varmis siz denizin ortasindada deseniz gidip bakacagim istavrit ve mezgit cok tutttuk tukenmesinler demi
sn. e demir, dün resımını gonderdıgınız yerde balıktaydım.... liman inşaatı yeniden başlamış... büyük bir ihtimalle, önümüzdeki sene burada balık avlıyamaıyacagız.
oktay abi duyduğuma göre bi dahaki seneyede kalmıyacakmış 2-3 ay içinde kapanacakmış liman halbuki süper bi yerdi bizim için
Konu üstünden çok zaman geçmiş ama bu resimdeki yere (muallim köy) bütün yaz boyunca her pazar gece 4-5gibi gidip avlandığım oldu. Bu yerde güneş doğmadan genelde balık oluyor. 1 defa sabah 11e kadar balık yaptı genelde 8-dedinmi balık açığa gidiyor. Bu yaz çok zargana yaptı bu mevki biz 4de ordayken bile insan seli oluyordu. Tabi buraya ulaşmak biraz zahmetli araba şart + arabayı botaş'ın oraya bırakırsanız yarım saat yürümeniz gerekiyor.Ama balık yaptığı gün o ekstra yürüdüğünüz mesafe hiç gözünüze batmıyor.