Merhaba abilerim kardeşlerim. ben Kocaeli / Darıca sahilinde henüz bir kaç aydır avlanıyorum.İstavrit tutmaktan sıkıldım.başka ne tür balıklar avlıyabilirim?(kıyıdan) Mezgit,gümüş,sardalya, hariç...örnegin çipura avlanır mı kıyıdan? idk
çipura ege ve akdenizde oluyor malesef Bilal izmarit eşkina ispari olmadı iskorpit (dikkat et zehirli dikenleri vardır) gibi balıkları deneyin, kayalıklarda deneyin şansınızı sitede aratırsanız bu tip balıklar hangi bölgede yaşar nasıl avlanır bilgi sahibi olabilirsiniz
Erhan söylemiş nasıl çıkartacağını ancak benim tavsiyem yanında kargaburun bulundur, iskorpit denk gelirse ayağınla hafifçe kuyruk kısmına bastırki yerinden oynamasın kargaburun ile de iğneden tutup çıkarmalısın, iskorpit iğneyi tamamen yutabiliyor bu durumlarda hem balığa zarar vermemek için hemde iskorpit iğnesinin tadına bakmamak için kargaburun şart bu arada gelincik balığıda denk gelebilir rastgele reeling
... reis bişey sorucam geçen ay çok iyi istavrit yaptı dolu kovalarla dönüyorduk eve fakat geçen hafta bi gittimki balığın b si yok balıkçılar lüfer vurdu istavriti diyor.yani bidaha nezaman gelir istavrit ?
Bilal kardeş;bulunduğun merayı bilmiyorum.Kıyı kayalık ise ve MİDYE bulabilirsen ispariye denemeni tavsiye ederim.Çünkü şamandırayı çok güzel batırır,titretir ve inanılmaz haz verir Yalnız midyenin dudak dediğimiz o yan tarafları vardır kurt gibi,onları değilde içini takmanı tavsiye ederim.Balıkçıdan izmarit takımı istersin,stoperli şamandıralı takımı yaparsın sonra artık hayırlısı.Lapin,izmarit,ispari gibi balıklar tutabilirsin bu takımla.Eğerki kayalık değil ise Mezgit takımı ile dip oltası atarsın.Onada istavrit takabilirsin.Kolay gelsin sana
teşekkür ederim kardeşim bu gün deniycem eşkina ve izmarit.Bakalım tutabilecekmiyim ilk denemeler genelde iyi olur ama hayırlısı