Selamun Aleyküm Üstadlar şimdi izmitte nerde balık war nerde yok diye soranlar için özellikle bu topc'İ açma gereği duydum... Eskihisar-Darıca her iki kesm oLsun yazı kışı maşallah her türlü baLık yapmakta.. Heleki bu sene nazar deymesin mükemmel istavrit yapıyor... Çıkan balık türleri: İstavrit(bazen yemsiz çıkmadıgı oluyor),İzmarit,Çinekop,Sarıkanat,Lüfer,Zargana,Kırlangıç,Lapin,Mezgit,Kefal,Hani balığı,uskumru ... İzmitte baLık yok diye Lütfen yakınmayalım ben 7 senedir aralıksız burada balık tutmaktayım eli boş döndüğüm günler 30 u geçmez... Gırgırlara ölümmm !!! Yaşasın kıyı balıkçılığı herkeze RaStGeLE !!!!
Şuan çıkmıyor lüfer genelde tekneyle filato istavrit yapp yakalıyor arkadaşlar... 1 hafta önce zarganaya yaprak şeklinde çok ince istavrit kestim topu attım yeni takım diziyordum babama topun battıgını gördüm çektiğimde sarıkanat geldi...Şans oLdu ama zaten sarıkanat pek avlamadım bu güne dek ama bu aralar iyi izmarit ve istavrit yapıyor yemli iri istavritte çıkmakta ...
valla bizde çarşamba niyetimiz var lüfere çıkmaya tekneyle ama denızı ıyı yakalarsak tabıkı bakalım gecen 15-20 gun once cıktıgımızda tuzla tersanenın onunden bır tane cektık oyle zarganayla sabah 6 gıbı fılandı valla kördü galıba ama kıyıya geldıgımızde havamızı attık yanı hım... 6-6,5 kilo fılanda istavrit aldık cok ıyı bır gundu
Bu sene marmaradaki ilk av yılımdı,resmen bayramoğlunda istavrit,mezgit ve eşkineye doydum, çok verimli avlar oldu,artık balık tutmaktan yoruluyordum,seneye bir tekne alırsam bu darıca bölgesinde bayağı verimli avlar olacağını düşünüyorum ,allahı için balık çok acaba açıkları palamut yaparmı.
ufuk biraz daha beklemen lazım sanırım palamut için daha boğazdan yeni yeni giriş yaptı palamut ama kesinlikle palamut yapıyor hemde güzel palamut yapıyor eskihisar açıkları.
bu sene bildiğim kadarı ıle palamut daha baslamadı bence bıraz havalar soguması lazım. mevsim tam izmarit ve zargana mevsimi
bence bu sene palamut az lüfer bol olacak derim şu an bogazdan lüfer hakkında hayırlı haberler alıyorum azkaldı maltepe ,kartal,tuzla derken darıcaya varacak sonrada gelsin kovamıza
arkadaslar bende cok cıktım darıcada bu sene ve süper istavrit ve mezgit aldım insallah cıkarız hep beraber
ya arkadas lar cok az giriyosunuz kanala bu sene lüfer sahane olacak su ana ist bogazı yapıyor ara ara ben burdayım darıcada ev var geliyom balıga sandalla cıkalım yahu lüferi özledim gerci ist aldım ama sandal ap ayrı bir zevk
hortlatsam mı başlığı ) darıcada iyi istavrit yapıyodu geçtiğimiz hafta sonu ama pazar gün biz 4 arkadaş havamızı aldık, birde sandalın motorunu çalıştırmadık üstüne bide küreğin ipi koptu banghead sick hem balık tutamadık hemde işkencede cabası. tabi ben yüzmede bilmediğim için onun korkusuda ayrı oldu
Merhblar yakin bir zaman da izmite gezmeye gelecegimm simdiye kadar hep tatli su baliklarini avladiM deniz icin hicbir tecrubem olmadi bu aralar hangi balik cikar nerede balik tutabilirim hangi yeme gelir
bir haftadır levrek peşindeyim vuruş alamadım yemli midye içi kefkende, başka türlerde gece is yaparmı?