herkese merhaba. 25 mayıs cuma ve 27 mayıs pazar raporlarımı sizlerle paylaşmak istedim. 25 mayıs cuma günü ben ,Muhammed, Erkan ve balık avlanmada aramıza yeni katılan Murteza hocalarım, 4 kafadar gece avlanmaya gittik.yem olarak boru kurdu kullandık.hava çok rüzgarlı ve deniz dalgalı olmasına rağmen tavamızı dolduracak kadar istavritimizi aldık.Muhammed hocam 2 adet eşkina yakalasa da küçük olmaları sebebiyle denize iade edilmişlerdir. işte o istavritler: 27 mayıs sabahı ise Muhammed hocam ile gölcük açıklarına çıktık.işte resimler: gölcük barınaktan ayrılıyoruz. kaptanımız Nuri abi. (barbarossa78)Muhammed Hocam. bendeniz Ahmet. Muhammed Hocamdan 5'i bi yerde geliyor. ve 05:30 da kavaklı barınaktan başlayan maceramız 13:30 da son buldu. günün sonunda Muhammed hocamla birlikte tuttuğumuz 6-7 kg arası istavritimizi alarak evin yolunu tuttuk.herkese rastgele.
tebrikler ,bende kısmetse 3-4 günlüğüne gölcük tarafında olcağım. şu an orada balık durumu ne ?istavrit ve eşkina haricinde
Avinizi tebrik ederim. Resimler de cok guzel cikmis, istavritler gumus gibi parliyor masallah. :thumb: Bundan daha tazesi olamaz. :hungry: Canim cekti simdi. Afiyet olsun...
Ahmet ve Muhammed güzel avınız için tebrikler, sizlerle olmayı çok istememe rağmen olamadığım için üzgünüm... İnşallah en kısa zamanda bereber olmak nasip olur, birlikte olta sallarız... çapariler ne renkti...!? cumaya kadar niyet varmı bir yerlere yine..!? yoksa cuma akşamı aynı eşkina merasınamı gideceksiniz...? Selâmlar, kısmetiniz her zaman bol olsun...
Merhaba gölcük taraflarında ne zaman olacaksınız...? Şu an gölcük tarafında ve körfezde hava şartlarına göre değişken olsada, genelde istavrit güzel çıkıyor bilhassa açıkta, açıkta yemli iri mezgitte var, arada çapariye tek tük iri sardalyada gelebiliyor, ama kıyıya yaklaştıkça, güzel istavritler, kıraçaya dönüşüyor... açıkta, kısmetiniz varsa, sandalla gezerek ararsanız, çinekop ve lüferde alabilirsiniz...
tekrar teşekkürler isa abi teşekkürler.gölcükte istavrit ve eşkina harici durumları pek bilmiyorum.ayrıca eşkinalar çoğu zaman küçük geliyor, biraz daha beklemek gerekiyor galiba. teşekkürler. teşekkürler.evet o akşam taze taze kızımla birlikte bir tava götürdük. tekrar teşekkürler erhan abi.inşallah birlikte oltalarımızı sallayacağız abi. çaparilere gelince abi o gün 3 farklı çapari kullandım.hiç birini ayırt etmedi balık hepsine geldi.fakat belki açıkta daha büyükistavrit gelir düşüncesi ile çaparileri iğnesi biraz daha büyük olanlardan almıştım.fakat onlardan daha çok küçük ve siyah renkli iğneleri olan çapariler daha iyi iş gördü.diğerlerinde sanırım iğne büyük olduğu için balığın ağzı yırtılıp düşüyor diye tahmin ediyorum.çünkü birçok kez balık vurdu, yakalandı ama tekneye gelene kadar düştü. evet o gün teke ile mezgit avlayanlar vardı.tekneleri gördük yan yana dizilmişlerdi.çinekop ve lüfer için kesinlikle canlı yem kullanmak gerekir.bu kadar çok istavrit varken o balıklar kaşık,rapala ve yeme gelmezler diye düşünüyorum. teşekkürler.sizlere de rastgelsin