Merhaba Avcı Arkadaşlar Şuana Kadar Tatlı Suda Hep turna Balığı tutdum.Birazda Sazan tecrübesi Edinmek istiyorum kocaeli yakınlarında sazan tutabileçeğim avlalaklar hakkında bilgi verirmisiniz?
Sazan avı sabır işidir. Beklemeyi bilmek gerekir. At-çek yaparken insan sıkılmıyor ama sazan avında sıkılabilirsin.
Kocaeli dedin mi herkesin aklına Tahtalı gelir her sene de sazan tutma yarışması düzenlenir ama Tahtalı göletinde okadar çok israil sazanı varki oltanı nereye atsan oradan geliyo bir gecede yüzlercesini tutabilirsin o derece artmış aynalı sazanda var ama tutman kısmetine kalmış...
ramazan abisi. bende aynen senın gıbı turna avcısıyım 1 aydır sazana baslıyım dedim. sana tavsıyem bosver sazanı turnaya devam. sabır taşin çatlar geriyede dönemezsin. sonradan dersin keyfimi kaçırdım.. şaka bır yana turna avıyla kıyaslanmayacak akdar sabır ve vakıt gerektıren bır av.zamanın ve sabrın var ise rastgelsin...
Arkadaşlar denildiği gibi Sazan işi gerçekten Sabır işidir. Ama Şu kesinlikle doğrudurki Sazanı bir kez yakalayıp çekmeye başladığınızda o balığı sürmek yani gezdire gezdire yora yora çekmek bambaşka bir zevktir. Zaten O zevkide bir kere tadtığında artık sazan tutmaya koşa koşa gidersin. Kocaeli'de sazan nerede yakarım diyorsan bütün göletlerde sazan bulabilirsin genelinde israil sazanı bulursun ayrı konu ama gerçekten güzel sazan yapan göletler kocaelide çok. Son zamanlar yaptığım araştırmalar doğrultusunda taşköprüdeki göletler güzel sazan yapıyormuş tavsiye ederim. Sevindikli, Sipahiler, gibi göletler bunlar. Ama Çayırköy göletinde de gerçekten güzel Sazan ve Turna (Oklama) bulunuyor eğerki sabrına güveniyorsan buyur git derim. Gerçi son zamanlar çayırköy göletinde Gölkay projesi altında Su Kayağı yapılıyor ve Balık bir nebze ürkmüş durumda, Sabah erken saatlerde gidersen kesinlikle güzel balık alırsın diye tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi Sazan Yakalamanın ilk aşaması Sabır Sabır Sabır.. Şimdiden sana iyi avlar diliyorum..
Kocaelide güvercinlik barajında sazan tuttum.. Tavsiye edebilirim.. Komşu barajlardada var diyorlar fakat hiç gitmedim.