Kocaeliden Selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında xaupau tarafından paylaşıldı.

1. xaupau

xaupau Hayri Canyakmaz

Merhaba aranıza yeni katıldım. Yaklaşık bir haftadır forumun neredeyse tamamını okudum sabah akşam. Kendimi bildim bileli birçok hobi ile uğraşıyorum. Bunların arasında ateşli yivsiz av tüfekleri, havalı silahlar, maket ve birsürü ıvır zıvır bulunuyor. :D Ancak hep içimde bir uhde gibi kalmış olan balık tutma sevdasına adım atmak için sabırsızlanıyordum. Kısmet bu zamanaymış. Daha doğrusu deniz ile birlikte olma demek istiyorum ben buna. Aslında yaptığım hobilerinde yakın olması ( avcılık ve kurşunu uzağa doğru yere atma :D açısından) bu işten oldukça keyif alacağıma ve belki azda olsa sizlerede faydalı olacağımı düşünüyorum. Öncelikle sormak istediğim kıyı avcılığı için herhangi bir lisans izin durumları sözkonusu mu yoksa zorunlu değil mi. Örneğin havalı silahlarda izne gerek olmamasına rağmen ben lisanslı bir sporcu olmayı tercih ettim. Yaptığım işin hakkını vermeyi sevme gibi takıntılarım olduğundandır belki. Hepinize şimdiden çok teşekkürler

Bu arada yakın çevreden Cam Elyafı - Polyester ve Kurşuna ihtiyacı olan arkadaşlara elimden geldiği hızda yardımcı olabilirim.Kaynaklarım sınırsız desem yeridir. ;)

2. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba, aramıza hoşgeldiniz. :)

Kıyıdan avlanmak için herhangi bir belgeye şu an için ihtiyacınız yok ama yeni yasa ile birlikte ihtiyacınız olabilir. Orman içi sularda avlanmak için ise avlanma belgenizin olması gerekiyor ama bunun yerine gittiğiniz yerde günlük avlanma pulu alarak da avlanabilirsiniz. Sürekli olarak orman içi sularda avlanabilirim diyorsanız, avlanma belgesi almanız daha faydalı olur. Orman içi sularda avlanmak için gereken belge ile, şu an için zorunlu olmayan ama isteyene verilen amatör balıkçı belgesini Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın il temsilciliklerinden alabilirsiniz. Sitede bunlarla ilgili konular var size yardımcı olacaktır. ;)

Keyifli paylaşımlar dilerim. :)

3. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Aramıza hoşgeldiniz

4. xaupau

xaupau Hayri Canyakmaz

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Şimdilik sadece kurşunlarım iğnelerim ve misinalarım var :) Henüz kamış ve makinam yok, biraz daha okuyup araştırıp ne avlayacağıma nerede avlanacağıma karar verdikten sonra doğru bir takım yapmak istiyorum. Tabi bu arada düğümleri öğrenmeye çalışıyorum. Bir tanede balsadan rapala yaptım.Sıra geldi boyamasına. Biter bitmez burada yayınlayıp görüşlerinize sunacağım. Saygılar

5. emrahim54

emrahim54 emrah

Favori Kamış:
    Albastar Leader 3234/350
    Aramıza hoşgeldin kardeş güzel paylarımlar dilerim.

6. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    sevdamıza hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar diliyorum

7. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    aramıza hoş geldin

8. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    öncelikle aramıza hoş geldiniz sanırım hızlı başlangıç yapıyorsun.:D rapala bile yapmışssın baksana tebrikler doğrusu.:) :)

9. xaupau

xaupau Hayri Canyakmaz

Gerçekten hoşbuldum. Hala siteyi okuyorum ve o kadar çok şey var ki.Tamamen yabancı olduğum bu konuda okuduğum herşeyi aklımda tutmak çok zor. :eek: Bu yüzden bir ajanda tutmaya başladım. Başarılı av raporlarında kullanılan takımları yemleri ve balık türünü, hangi saatte yapıdığını not alıyorum. Sonunda birçok balık için bir liste düzenleyeceğim. Ve bu işin hakkını verene kadar bu liste takım çantamda gezecek.;) Birde izmitten bu kadar çok arkadaş olması güzel. Sizlerden öğreneceğim çok ama çok şey va buna eminim. Hepinize tek tek saygılarımı belirtmek isterim. Şimdi gelelim asıl meseleye. Ben havalısilaha merak saran amcama tecrübelerim doğrultusunda zehiri yedikten sonra güzel bir tüfek hediye almıştım. Zehir sağlam olsun maksat. O da bunun altında kalmamak için bendeki bu balık sevdasından sonra bana biraz kamış malzeme falan almış sağolsun. :eek: Ürünler fiyatına bakınca çok kaliteli olmamakla birlikte beni bir süre idare edeceğini en azından işi öğrenene kadar güzel zamanlar geçirebileceğimi düşünüyorum. Sizlerden ürünler hakkında yorumlarınızı ve fikirlerinizi rica ediyorum. Şimdiden minnetarım.Saygılarımla

Kamışlar

http://www.hepsiburada.com/virax-co...px?categoryid=1307209&productid=sporvr3225300

http://www.hepsiburada.com/virax-te...px?categoryid=1307209&productid=sporvr3207210

http://www.hepsiburada.com/virax-ha...px?categoryid=1307209&productid=sporvr3243150

Makinalar

http://www.hepsiburada.com/sea-hawk...aspx?categoryid=1307056&productid=spordelta71

http://www.hepsiburada.com/virax-cd...px?categoryid=1307056&productid=sporvr4202063

Hediye oldukları için istemem, yada geri verelim değiştirelim demem mümkün değil.

10. BlackSharks41

BlackSharks41 Orkun

Favori Kamış:
    Olta
    Favori Makine:
    Sea Master F665
    En İyi Avı:
    5 Kg Mığrı
    Aramıza hoşgeldiniz.Keyifli paylaşımlar..

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Amcanızı tebrik etmek lazım.Bir acemiye alınabilecek en güzel setleri almış desem yalan olmaz.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla gerçekten diğer hobilerinizin vermiş olduğu tecrübe ile olsa gerek gayet akıllıca yaklaşıyorsunuz.Çevre edinmenizi tavsiye ederim.Zaten sitemize üye olarak bunun ilk adımını atmışsınız.Sitede arkadaş edinip organizasyonlara gitmeniz, imkanınız elverdiği ölçüde denizde değişik avlar gerçekleştirmeniz yararınıza olacaktır.Hiç bir şey birden olmaz.Teknik olarak rapala yapacak kadar da gelişseniz :) en basit çapari ile istavriti çekerken kamışa vereceğiniz hareketi bilmedikten sonra verimli avlar gerçekleştiremezsiniz.Bizlerde hiç bir şey bilmeden başladık.Ama sizin gibi azimli bi arkadaş çok kısa zamanda büyük yol katedecektir. Dahasına rastgele diyorum.

12. xaupau

xaupau Hayri Canyakmaz

Teşekkür ederim Barış abi. Cevabınla idare edecek kadar iyi bir takıma sahip olduğumu öğrendim ve mutlu oldum açıkçası.:eek: Kesinlikle organizasyonlara katılacağım çünkü doğru yolun bilenlerden duyarak görerek katedeceğimi gayet iyi biliyorum. Kara avlarımdan biraz fedakarlık edeceğim çünkü bu hafta sonu balığa gittim ve bu forumda okuduğum başkalarına önemsiz gelen ufacık birşeyin bile ne kadar etkili olduğunu öğrendim. Hafta sonu beraber gittiğim kişiler kendi çaplarında balık tutmaya çalışan kişilerdi ve at gözlüklerini takmış olduklarını kendileri dahi bilmiyorlardı. Arkadan konuşmak değil av dönüşünde kendileride itiraf ettiler. Kısaca anlatmak istiyorum ki benim gibi yeni başlayan arkadaşlarıma da örnek olsun istiyorum.

Yaklaşık 10-12 olta yanyana atış yapıyordu.Ben sadece seyirci olarak beraber gittiğim kişilerle takılıyordum. O kadar oltaya hiç birşey vurmadı yaklaşık 1,5 saat. Sonra biri geldi 5-10 dakika sonra oltasında üç tane istavrit vardı ve 15 cm kadar varlardı. Ben yanımdakilere abi bakın adam çekiyor dedim.Herkes adama bakıyor ,aradan birkaç kişi ise "yemlimiydi usta" diye soruyordu. Adam yo der gibi başını salladı. Herkesin ilgisi bu noktada kesilip avlarına devam ettiler. Benim burada ilk gün okuduğum birşey vardı. "Gidin adamın çaparisine bakın" gibi bir tavsiyeydi. Yanımdakilere söyledim oralı bile olmadılar. Bende yavaş yavaş adama yaklaştım ve selam verdim biraz sohbet ettik.Hemen hemen herkesteki çapariden vardı (Yeşil fosforlu/simli) ama tek farkla. İğneler siyahtı. ;) Yerime döndüm adam bu arada arada tek tük hala çekiyor ama kimsede tık yok. Hemen siyah iğneli takımı çıkarttım taktım fırdöndümün ucuna 35 gr kurşunla. O kadar kişi içinde ikinci balığı çeken bendim. Bizimkiler oradan ayrılana kadar acemi şansı dediler tuttuğum 21 istavrite. :eek: Onlarda ise bir hiç vardı.Arabaya bindik siyah iğnelerden bahsettim. Yok ya , acaba mı, olur mu olur, yok yok nasip diye diye geldiler.:D