Kocaoğlan

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında marmarasinariti tarafından paylaşıldı.

1. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

Sevgili Dostlar

Yazılarıma uzun bir ara vermiştim. Fakat bu ara balığa çıkmamaktan değil devamlı kendini tekrar etmemek için verilen bir araydı! açıkcası devamlı aynı tür balıkları tutup tutup yayınlamak (eğer trofe değilse) bana çok cazip gelmiyor, en azından avın bir hikayesi olması gerekiyordu!

Marmara'da daha ne deneyebiliriz, farklı ne yakalayabiliriz, diye abimle tartışırken birden, neden elektrikli çıkrıkla daha derinlerde yaşıyan farklı dev balıklara ulaşmaya çalışmıyoruz dedik ve kendimize elektrikli bir çıkrık aldık. Fakat yazın marmarada 400-500 metre deriinliklerde bir çok kez çalışmamıza rağmen aradığımız balıklara ulaşamadık!

Yaz bitip kayığı kışlama vakti gelmişti ve birden neden kayığımızı kışlayıp önümüzdeki yaz'ı beklemek yerine yeni bir maceraya atılıp kayığımızı saros'a çekmeyelim diye düşündük! Bu çok çılgınca ve tamda bize göre bir hareket olurdu diye düşünüp teknemizi saros'a götürdük. İlk gittiğimizde gidilen bölgenin meralarını bilip bölgeye hakim olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık ve ilk fırsatta tekrar gelmek için geri döndük.

Aradan bir ay geçmeden bölgeye tekrar geri döndük. Hava muhteşem, deniz ise çarşaf gibiydi! Keşif için daha iyi bir fırsat olamazdı ve ilk 2 gün boyunca zamanımızın tamamını sadece bölgedeki meraları keşifle geçirdik. Meralar arasındaki mesafeler inanılmaz uzak olduğundan dolayı gün içinde 50-60 mil yol yapıyorduk. Genede saros'un o kadar ufak bir bölgesini gezebilmiştik ki!

Üçüncü ve son günümüzü tamamen belirlediğimiz bölgelerde avlanmak için ayırmıştık, sabah erkenden kalkıp kıyıda yem için kullanacağımız lüferleri tutup meramıza doğru yol aldık. Devler büyük severdi! Bu yüzden tuttuğumuz lüferlerin en irisini oltamıza taktık! Yavaş yavaş oltamızı 80 metrelere doğru indirmeye başladık, inanılmaz akıntı 700 gram ağırlıklarımızı uçurtma gibi uçurup yemi aşağıya indirmemize izin vermiyordu. Takımı geri çekip 2 kiloluk ağırlığımızı taktık! Sanki biraz daha iyi gibiydi fakat gene uçuyordu ve dibe inmesi için bayağı beklemek gerekliydi! Fakat yapıcak birşey yoktu, bizde mümkün olduğunca akıntıyı arkamıza alıp oltayı indirmeye çalışıyorduk, en azından bu şekilde hızlı bir şekilde iniyordu!

Birden beklediğimiz vuruş geldi, balık yakalandığını anladı ve fiişeklemeye başladı,bu büyük bir balıktı, bunu shimano stella 8000pg marka makinamın kalamasının neredeyse sonuna kadar sıkık olmasına rağmen boşalma hızından anlayabiliyordum, bir süre sonra balıkda yorulma belirtileri baş gösterdi ve balığı yukarı çekmeye başlamıştım, heyecan doruktaydı! Ben tamamen yorulduğunu düşündüğüm anda balık tekrar fişekleyerek kalamamı boşaltmaya başlamıştı. Müthiş bir mücadele veriyordu! İkimizde yorulmuştuk artık. Yorgunluğumu unutarak heyecan ve inançla tekrar balığı yukarı çekmeye başladım. Kocaoğlan parıl parıl parlayarak kendini göstermeye başlamıştı artık :) Abimle yüzümüzdeki sevinçle birbirimize bakıyorduk. Bölgede ilk trofe balığımızı almıştık ve Saros yüzümüze gülmüştü. Tadında bırakıp avımızı sona erdirmenin vakti gelmişti.. Daha güzel hikayelerin sizlerin olması dileğiyle...

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yapma bunu Tuncay yapma bunu

Biz burada lüferlere sevinirken, tuttuğumuz lüferleri yem diye kullanmışsınız. Biz de çıkrıkla Marmara'nın derinlerinde gezme niyetindeyiz, durum o kadar ümitsiz mi? Yazın balık gelmemiş olabilir ama kışın daha iyi bir dönemdir diye düşünüyorum. Olmazsa daha ufaklarının peşinden koşacağız. Bu ise gerçek bir trofe, tabii hiç bir yer Saroz gibi olamaz. Tebrik ederim. Balık nedir Trança mı? Tek bir fotoğraf olmamış bu balığa, şöyle bir komple görseydik kendisini :)

3. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Balığı kameraya yakın tutmuş vay vay hareketlere bak eheh .Elinize sağlık

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel bir macera olmuş. Hiç balık olmasa bile avlanmaya olan mantalitenizi çok beğendim. Hikaye de bir o kadar heyecan vericiydi.

Çok daha güzel avlarınız olsun. Niceleri rastgelsin. :)

5. marmarasinariti

Teşekkür ediyorum Aret, Balık Fangri mercan. Kışın hiç denemedik, belki olabilir. Hemen ümidi kesmemek gerekiyor. Denizler tam olarak keşfedilmiş yerler değil, her sene farklı süprizler yapabiliyor, vazgeçmek tamamen kaybetmek anlamına gelir! Bir gün tam olarak peşinde olduğumuz canavarlardan birini yakalarsak o zaman bir çok resimle bir konu açacağım :) Rastgelsin.

6. marmarasinariti

Yani bütün hikayeyi baştan sona okuyup son olarak böyle bir yorum yapmanız üzücü, Rastgelsin..

7. serdark34

serdark34 Serdar

Favori Makine:
    Ryobi Ecusima
    lüferi yem yapmak... :) tebrik ederim gerçek canavarı almışsınız

8. marmarasinariti

Teşekkür ederiz.. Beğenmeniz bizi mutlu etti, daha büyükleri size gelsin.

9. marmarasinariti

Mera Saros olunca gerçek bir canavar sayılmaz, ama genede hikayesi yazılabilecek bir balık olduğunu düşündüğüm için yazdım, teşekkür ederim, daha iyileri size gelsin.

10. Gargadar

Gargadar Burak

"Yem için kullanacağımız lüferler" dedikten sonra kapattım sayfayı :D
    Şaka bir yana çok başarılı, sinarite de benzettim ama uzmanı değilim tabi :D
    Sonsuz tebrikler, daha iyisi rast gelsin.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ben hala trançaya benzetiyorum, yok mu şöyle tamamının gözüktüğü bir fotoğraf?

12. marmarasinariti

Tamam Aret senin için bir foto daha buldum, Belki tutarız diye aldığımız 104 litrelik igloo buzdolabını kapladı kerata :)

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Tamam şimdi fangri olduğu net gözüküyor :)

14. marmarasinariti

:)) Teşekkürler, Balık fangri mercan. Belli mi olur, gün gelir bu balığı yem yaparız :D şaka bir yana bulunduğunuz bölgeye göre hareket etmeniz gerekiyor! Şu an sarosta bu tarz balıkların önünde lüferler var. Balık o an için ne yiyiyorsa, ona o yemi sunmanız gerekiyor. Sağlıcakla kalın, daha iyileri size rastgelsin

15. istavrit

istavrit Boğaç

Tebrikler...peki lufere ne yem yaptiniz....

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Maşallah Tuncay, güzel balık.

İnşallah rumuzuna uygun "marmarasinariti" de rastgelsin oltana, selamlar.;)

17. marmarasinariti

Teşekkür ederim, lüfer için fileto zargana kullandık.

18. marmarasinariti

Marmarada sinarit yakalamak gerçekten muhteşem olurdu :) Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

19. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Tebrik ederim Tuncay Bey.Yazdıklarınız çok açıklayıcı ve sürükleyici olmuş.Paylaştığınız için teşekkür ederim,rast gele...

20. emreseven

emreseven Emre

Tebrikler.Süper bir zincir olmuş balıkçılık açısından.

Zargana==>Lüfer==>Fangri==> ??