kofana 3kg...akyaka...final avım...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

uzunca zamandır balığa hasret kaldım...hep konuşuyoruz telefonda fish founder(özgür abi) ve eskina man(murat abi) ve ben...akyaka sezonda curcuna...okullar tatil...yazlıkçılar bir yandan...senelik izinciler...turistler...

ortam kalabalık ve gürültülü olunca balık rahatsız oluyor...gelmiyor...yanaşmıyor kıyıya...yada geliyor ama o esnada siz orada olamıyorsunuz...

final avımdı bu gün benim...iki açıdan...artık muğlada ki son zamanlarım...ve artık akyakada av yasak...körfez en sonunda koruma altına alındı...sahil güvenlik duman attırıyor ortalığa...sevindim bu habere...hemde çok...çoğu zamanlar av yaparken hep telefon açıp ustalarıma dert yanardım...kaçak ağ atıyorlar gece dalıyorlar diye...çozu zaman şikayet ettim yada ettik jandarmaya...kimi zaman sahil güvenliğe...ama her zaman orada olamıyorduk...insanoğlunun içinde ki doymak bilmez hırsı yok ediyordu körfezi...işte bu yüzden çok mutlu oldum...

artık sahilden olta atmak bile yasak...cezası 700 tl...peki diyeceksiniz senin ayrıcalığın ne...bu gün bana da son kez izin verdiler...hakkın dediler...sen elinden ne geliyorsa yaptın dediler...

avım sabah çok erken başladı...yine karşı sahilde yarı belime kadar girdim suya...biliyorum oradalar...kefaller kıyılamış...korku dolu haldeler...o ukala levreklerin hiç biri yok orta da...çünkü baş belaları tur atıyor ortada...

hava çok sıcak...ama azmak kutup gibi...soğuk...bir süre sonra böbrekleri ağrıyor insanın...ama beni bilenler bilir...ben bir başladım mı at-çek yapmak durmak bilmem...çoğu kereler on iki saatin üzerine çıkmışımdır...derman kalmamıştır dizlerimde ama yılmam durmam yemem içmem...kafamda tek düşünce vardır...oda at ve çek...

efkarlıydım bu gün...artık ayrılıyorum buralardan...yeri bir yerde yeniden başlayacak her şey...çok zordur...bu durumda en iyi şey çocuk olmaktır...hemen gidersiniz ve dersiniz ki hadi top oynayalım...36 yaşında gidemezsiniz ki kimseye top oynayalım diye...fish founder ı aradım...balık yakala öyle ara dedi...peki dedim...eskina man i aradım...balık yakala öyle ara dedi...ona da peki dedim...yahu efkarlıyım diyorum...teselli istiyorum...sanki biliyorlar bu efkar geçecek...

evet buz gibi suyun içinde başladım at-çek yapmaya...atıyorum çekiyorum...atıyorum çekiyorum...atıyorum çekiyorum...veeeeeeeeeeeeeee...işte balık geliyor...o kadar büyük ki...hadi denk getirse yer adamı...başladık boğuşmaya o asılıyor sonra ben...o manevra yapıyor...sonra ben...bu arada sert bir rüzgar esiyor...

sonra balık birden bana doğru yüzmeye başladı...misina boşta kalınca ilk klavuzun üstüne binmiş...bende göremedim hali ile...sonra havyan ters yöne bir girdi...ben bir asıldım...hadi uğurlar olsun...kamış ilk boğumdam kırıldı...misinayı kesti...sahte balığın ağzında güle güle...

yanıyorum sinirden...buharlar çıkıyor benden...balıkçı arkadaşlarım gülüyor...kahkaha atıyor...alkışlıyorlar beni...

eh ben bu işi burada bırakır mıyım...bırakmam...hemen sudan çıktım...balık malzemeleri satan arkadaşımın yanına gittim...hemen bir uç...kısa tamirat...hop ben suda...

saatlerce attım çektim...rüzgarla beraber suda soğuk olunca üşüdüm ve sudan çıktım...avni abi dinlen dedi...ben durur muyum...asla...ben rövanşı almak zorundayım...akşam olmak üzere artık tükeniyorum...denemediğim sahte kalmadı biri hariç...en son onuda taktım...belki onuncu atışım...kamış bir büküldü...misina bir gerildi...aha geliyor paşam...hemde nasıl geliyor...taklalar atıyor...hopluyor...zıplıyor...parande salto...ama yok be babam bu sefer yemez...alkışlar arasında geldi kıyıya...hala basıyor...hala hopluyor zıplıyor...

en son orada yasaktan habersiz avlanmakta olan bir abi geldi balığı kepçeledi aldı...herkes alkışlıyor...artık mutluyum...süper final yaptım...

fish founderi aradım...söylediği ilk şey şu...kaç kilo...hahaha kahkalarla gülüyorum...bu arada bir sürü insan resim çekiliyor...hemen mail atıyorum cepten fish founder a...ayyyyy hayat çok zor...

eskina man i aradım...bu sefer düzgün resim çektir dedi...tamam dedim bu sefer tedarikliyim abi...

ben beş kilo vardır dedim ama üç kilo geldi...eee olsun canım buna da şükür...:D :D :D

gelelim ekipmanlara...

makine:shimano catana 4000 ra
    kamış:shimano catana 226 cm 15-40 gr atarlı...japon balıkçılar için özel dizayn edilmiş...uzun mesafe atış için geliştirilmiş...60 metreleri çok rahat görüyorsunuz uygun hava koşullarında...bir şekilde elime geçti...kırmadılar getirdiler...ama bugün ucu gitti...neyse ki geçicide olsa çözüm buldum...hemen orjinal parçasını getirteceğim...süper bir kamış...

misina:0.14 dynemea...8.5 kilo çekerli...

sahte:maria chase WBLH 19.5 gr...13 cm...japon balıkçılar için üretilmiş...

ve sevgili üyeler bunlarda bu mutlu final gününün unutulmaz hatıraları...

bu da sudan çıktıkdan sonra çekilden kısa videosu...2 kilo farkla ağırlık tahmini veriyorum...:D :D :D :D ...ben nereden bileyim...dijital terazi değilim ki...:D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=Fj0qmIiXHpg

haydi kalın sağlıcakla...

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    inanılmaz bir şey bu ( ilk tepkim bu )

(okuyunca ikinci tepkim )
    Turgay , Akkaya'da artık avlanmak yasak dedin,
    bu geçici bir yasak mı yoksa kalıcı bir şeymi?

Where is NO ,finish Line !

T-shirt aslında herşeyi anlatmış be Turgay

Can-ı gönülden tebrik ederim kardeşim...

Son düzenleme: 4 Ağustos 2010
  3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İşte Budur,

Kimin kardeşi

Süpersin Turgay'ım Allah gönlündeki avları nasip etsin, beraber olsun, tatında olsun :D

4. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Harika ...tebrik ederim

5. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Mükemmel bir kofana, bu balığa yakışır bir rapor olmuş tebrik ederim.

6. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    tebrikler usta sabrın sonu kofana avın daim olsun

7. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Son günlerde okuduğum en iyi av raporuydu, balık için de rapor için tebrikler abicim, avın daim olsun. :)

8. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Tebrikler Turgay kapanış unutulmayacak güzellikte geçmiş...

9. karambole

karambole mahmut devrim deniz

En İyi Avı:
    kofana 4,5 k.g
    İşte budur Turgay abi neredeyse benim kofana kadar :) bende sabah çipura avlamaya çıkacam taşınma konusunda rahat ol biz orada asıl avımızı yapacaz yahu

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Turgay, ne gariptir ki..

Sen bu fotoyu
    İstanbul'da çektirsen bütün liman ve barınaklarda efsane olurdu.

Biz Marmara çocukları artık bırak Kofana'yı çinekop'u bile özler hale geldik...

11. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Hey masallah abi Allah herkese boyle bir balık nasip eder rastgele abi daha iyileri tekrar gelir insallah...

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Az önce avdan geldim, bu fotoları görünce gözlerim kamaştı. Mükemmel bir final olmuş Turgay. Yeni meralarından av raporlarını heyecanla bekleyeceğiz.

13. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Abi ( biliyorum abi olan benim :) ) muhteşemsin, azmine, hırsına, gücüne, umuduna ve yeteneğine sağlık.
    Bu arada video yerinde yok haberin ola.

14. barakuda

barakuda

Favori Kamış:
    Makinalar:(D.A.M, SHIMANO,DAİWA, Abugarcıa.) Oltalar: Soprtex3.45, Fuji 4.10, Remexon 4.00,
    En İyi Avı:
    Barakuda 1986 Kızıldeniz
    Süper bir finalle kapanış yaptın, Avın daim olsun Tebrikler…

15. electronico

electronico levent

Tebrikler diğer videolarda güzelmiş.Teşekkürler.

16. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Resmi görünce, o ne be ? dedim :) bravo

17. 3182

3182

Böyle final uykularını kaçırır insanın. Tebrikler şahane bir av. Böyle av dostlar başına. Maşallah.

18. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Turgay harikasın bu usta, azim ve inatla almışsın balığı süper final olmuş. Nicelerine rastgele..

19. 56562

56562 xxx xxxxx

Turgay tebrikler. Alıştığımız yemli yakalanan balıklardan sonra bu kofana " jaws " gibi göründü gözüme. Helal olsun.

20. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Eline emeğine sağlık be üstad çok keyifli bir rapor final harika
    ya ne bileyim birden patron a istifa ediyorum demek geldi içimden balığı çok özledim :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.