Herkese merhaba.. Başlıktada belirttiğim gibi kofana avı için sahte arıyorum. Uzağa atımı iyi olan kendini kanıtlamış bir sahte arıyorum.. Bütçem en fazla 30 tl bu aralar biraz fazla para harcadımda makine kamış aldım Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler..
hatalı sahte selam kardeşlerim resmini koyduğun sahte yem teknenin arkasından çek çek yapılarak çalışılan ve su üstünde giderken su fışkırtılarak gelen bir sahte yemdir atçeke gelecek suni yem değildir dibe inmeyen modeldir iyi araştırmanı dilerim resim yüklemeyi bilmediğimden döküman gönderemiyorum çok büyük balık için kullanılır hatalı iş yapmamanızı dilerim
Nuri abi teşekkürler.Bahsettiğin sahte linkteki FHB modeli sanırsam. http://www.avmarketi.com/asp/product/136494/RAPALA-MAXRAP-SAHTE-BALIK-150MM
Sevgili Turan, Kofanayı yakaladığım sahtelerden biri de o ima komomo serisinde olan Genelde avlarda sahte ismi vermektense özelliklerini açıklamayı yeğlerim. Bu amaçla kofana ile tespit ettiğim birkaç özelliği senin vasıtanla paylaşayım; Kofana avına arkadan saldırıyor. Bir çok balığın gövde arkasının olmadığı fotoğraflarda bunu doğruluyor. Arkadan saldırdığı için sahtenin en arkasındaki son iğne avcı. Fakat kofananın ağız yapısı çok sert. Gerçekten çok sert. Yani iğne tam oturmuyor. Ayrıca balık yakalanmasıyla sudan 1-1,5m yükselerek kurtulmak için parandeler atıyor. İşte bu sırada kullandığınız sahtenin bence önemi ortaya çıkıyor. Kesinlikle uzun ve üç iğneliler tercihim. Ve her av için kuvvetli yeni iğneler. Paslanmış, kuvvetsiz iğneleri dümdüz ettiğini gördüm. Diğer iki iğne(sahtenin arka kısmında kalan üçlü iğne dışındaki) balığın bu hırçın hareketlerinde bize hayvanın herhangi bir noktasını yakalayarak balığın alınmasında bize yardımcı oluyor. İşte benim tecrübelerim bu şekilde. Umarım sizin için de faydası olur. Sevgi ve selamlarımla...
bunlar da iyi bir alternatif olabilir: http://www.avmarketi.com/asp/product/135901/CRYSTAL-MINNOW-F8-130MM özellikle SBR-Silver/Bronze olanı...
Değerli bilgilerin için teşekkürler Bahadır abi.Ben bir kere büyük bir kofanaya denk gelmiştim.Sahtemin markasını hatırlamıyorum ama 1 gün önce iğneleri paslandığı için değiştirdiğimi hatırlıyorum.At çek yapıyorum.Birden makine sarmaz misina gelmez oldu dedim heralde tekneye taktım ya da 1 tonluk bir kayaya kitlendi makine 5 sn sonra derinliklerden yaklaşık 6-7 kiloluk bir kofana kafa ata ata bana doğru gelmeye başladı.Turgay abiden duyduğum gibi boşluk vermeden kıyıya çekmek istedim.Ancak balık bana doğru atladı 2 kere arada bir boşluk oldu ve çat diye bir ses.Balık gitti.Çektim misina sağlamdı fakat sahtenin arka iğnesi yoktu ve öndeki 3 lü iğnenin 2 iğnesi dümdüz olmuştu.Sahte hala elimde duruyor atmıyacağım onu. Kısacası iğneler sağlam olmalı
maxrap fb veya fhb al.. 13 cmlik fhb sahtem 55-60m gidiyor tabi 15 veya 17cmlikde tercih edebilirsin.. bu arada aklında bulunsun lüfergiller maviye hasta..
Kofana için sahte mutlaka uzun ve üç iğneli olmalı. Iğneler büyük ve sağlam , renkler mavi beyaz olmalı ; yani kısaca bu sahte bir zargana yavrusuna benzemeli.
turancım , be son iki avımda kofana aldım , dalgalı ve hafif yağmurlu hava ve biraz bulanık suda aşağıdaki sahte ile aldım birde kaçırdım. yalnız bu sahte 32 gr 15 cm iğneleri kuvvetli , dalarlı değildir su üstü sahtesi hafif wtd ile yaparsan avlakta kofana var ise alırsın diye düşünüyorum.yalnız türkiyede şimdilik yok yurt dışından temin edebilirsin.
kesinlikle kofananın 1 numaralı düşmanıdır. Diğer bütün sahtelerden çok çok daha iyi verim veriyor. Tükenmez kalem sahtesini gören kofana çıldırıyor . Birkaç saat içinde 45 kofana tutanı gördüm desem inanmayanlar olabilir ama doğrudur.
gelibolu cam rapala tavsiye ederim. yeni versiyonu jig özellikli ve içi kurşunla takviye edildi. rüzgarlı havalarda uzağa atış için daha kullanışlı. renk olarak limoni ve turuncu